| | Themalunch met Kamerleden Tijdens het Prinsjesfestival 2018in Den Haag informeerden we Kamerleden over de kracht van Gelderland op het snijvlak van voeding en gezondheid. The Economic Board Arnhem Nijmegen, Regio FoodValley en Alliantie Voeding in de Zorg ontwikkelden samen het programma. Meer lezen>>>> |
|
|
Dutch Agri Food week Tijdens Dutch Agri Food Week (DAFWeek) staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Het doel is innovatie versterken, kennisdelen en vooral ook genieten van gezonde voeding. De Alliantie Voeding in de Zorg organiseert in de DAFweek een lunchlezing over voedingsadvies op maat en is bij diverse andere events betrokken. Meer lezen >>>> | |
|
|
|
| Evaluatie Eetscore bij hypertensie In Ziekenhuis Gelderse Vallei is de Proof of Principle studie naar de inzet van de Eetscore bij patiënten met hypertensie gestart. De studie evalueert, bij patiënten en zorgprofessionals, de ervaringen met het voedingsadvies op maat. Eetscore deelt de opgedane kennis en ervaring op vele meetings en scholingen. De studie is onderdeel van het project Eetscore Transmuraal en wordt met steun van ZonMw in het programma ‘Kwaliteit van Zorg: Ondersteuning Kwaliteitsinstituut’ uitgevoerd. Meer lezen >>>> |
|
|
Mini-symposium Voeding in de Revalidatie In de multidisciplinaire revalidatiebehandeling is veel aandacht voor fysieke training. Aandacht voor goede voeding bij revalidatie komt de kwaliteit van leven ten goede. Vanuit zowel revalidanten als zorgprofessionals groeit dan ook de behoefte aan onderbouwde voedingsadviezen en effectieve voedingsconcepten. De Alliantie Voeding in de Zorg zet het thema op de kaart met het mini-symposium ‘Voeding in de Revalidatie’ op woensdag 31 oktober as. Informatie & Aanmelden >>>> |
|
|
Voedingsstatus na bariatrische chirurgie In het voorjaar van 2018 is Laura Heusschen gestart als promovendus bij Vitalys, onderdeel van Rijnstate. Het doel van haar onderzoek is om een beter inzicht te krijgen in voedingsstatus na bariatrie om zo betere advisering mogelijk te maken. Haar promotie valt binnen het onderzoeksprogramma Voeding en Bariatrie dat onder leiding staat van dr. Eric Hazebroek, chirurg in Rijnstate, i.s.m. Wageningen University & Research. Meer lezen >>>> |
|
|
Publicaties Altered neural responsivity to food cues in relation to food preferences, but not appetite-related hormone concentrations after RYGB-surgery - Behavioural Brain Research Volume 353, 1 November 2018, Pages 194-202 Dietary intake of patients with inflammatory bowel disease: A comparison with individuals from a general population and associations with relapse. Clinical Nutrition, 2018 Effect, process, and economic evaluation of a combined resistance exercise and diet intervention (ProMuscle in Practice) for community-dwelling older adults: design and methods of a randomised controlled trial. BMC Public Health, 2018 Supplement Use and Dietary Sources of Folate, Vitamin D, and n-3 Fatty Acids during Preconception: The GLIMP2 Study. Nutrients 2018, 10(8), 962 Changes in cytokine levels after prolonged and repeated moderate intensity exercise in middle‐aged men and women Translational Sports Medicine, Volume1, Issue3, May 2018, P110-119 Nutrition Questionnaires plus (NQplus) study, a prospective study on dietary determinants and cardiometabolic health in Dutch adults. BMJ Open 8 (2018)7 |
|
VoedingNL - Eiwit en spiermassa Aanmelden voor Voeding Nederland 2019 kan nu! De 6e editie, op 14 maart 2019 staat in het teken van eiwit en spiermassa. Sporters, ouderen en mensen met diabetes hebben, ieder om een andere reden, baat bij een goede spiermassa. Onderzoek richt zich op eiwitkwaliteit, -kwantiteit en moment van consumptie in relatie tot spieropbouw en spierbehoud. Maar verschillen in plantaardige en dierlijke eiwitten komen aan bod. Website Voeding Nederland 2019 >>>> |
|
|
Gewichtsverlies bij kankerpatiënten Welke fundamentele processen liggen aan de basis van gewichtsverlies door kanker? Rogier Plas onderzoekt dit als promovendus aan Wageningen University & Research. Het terugdringen van gewichtsverlies is belangrijk voor de overleving en kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Meer lezen >>>> |
|
|
#WebUpdates: nierziekten Nog niet al onze projecten staan al op de website. Regelmatig kunt u dan ook updates verwachten. Recent is het project 'Voeding en nierziekten' online gezet. Ruim één op de 10 Nederlanders heeft nieren die niet goed werken. Goede voeding is een belangrijk onderdeel van de behandeling van nierziekten. Professionals van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research werken samen aan de intregratie hiervan. Project Voeding en Nierziekten >>>> |
|
|
Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health online! De website van Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health is sinds deze zomer online. Daarnaast is het centrum nu ook via social media te volgen. Het centrum, een initiatief van Wageningen UR en Ziekenhuis Gelderse Vallei, optimaliseert de sportbelastbaarheid en de gezondheid van sporters door verdieping en inzet van kennis over voeding en slaap. Meer lezen >>>> |
|
|
Agenda 4 OKT Innovation Expo 2018, Rotterdam: Food Valley NL, Regio Foodvalley en Alliantie Voeding verzorgen we het thema 'Voeding & plantaardige eiwitten: Toekomst in de Zorg'. 5-16 OKT Dutch Agri Food Week 2019, heel Nederland. Zie hier een impressie van de diverse Alliantie bijdragen in de DAFWeek. 8 OKT Symposium '20 jaar Geriatrie in Ziekenhuis Gelderse Vallei' (op uitnodiging), Ede 11 OKT Food Valley Summits 'Sports & Nutrition', Akoesticum Ede 12 OKTLunchlezing 'Voedingsadvies op maat – nóg iets voor in de spreekkamer?! (op uitnodiging), Ede 12 OKT Regiotour FoodValley, voor college- en raadsleden van de acht gemeenten van Regio Foodvalley 30 OKT Start nieuwe MOOC (online course) of Wageningen University & Research:Nutrition and Disease - Nutrition and Cancer 31 OKT Mini-symposium 'Voeding in de Revalidatie', Wageningen Campus. Georganiseerd door Alliantie Voeding in de Zorg >>>>Ga voor onze volledige agenda naar onze website>>>> |
|
|
De Alliantie Voeding in de Zorg maakt wetenschappelijk inzichten over voeding en bewegen persoonlijk toepasbaar in de zorg. We brengen wetenschap, zorgpraktijk, overheden en bedrijven samen. Zo dragen we bij aan gezondheid. |
|
|
|
|