ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-11-2020
Voor de ontslagen Hofland viel er bij Fortuna niets meer te halen

De start van dit carnavalsseizoen zal Kevin Hofland voor altijd herinneren. Hij kreeg vanmorgen te horen dat zijn periode als trainer van Fortuna Sittard ten einde is gekomen. Hoewel een ontslag al een tijdje in de lucht hing, is het de vraag of het hem te verwijten viel. Het was zwaar roeien met de riemen die hij had.


Lees verder
Rankovic eerste trainer die het veld moet ruimen: zij gingen hem voor

Het vertrek van Aleksandar Rankovic zat er bij ADO al een tijdje aan te komen. De Serviër kon in Den Haag niet meer op steun rekenen van het technische hart en is de eerste trainer die in het huidige seizoen het veld moet ruimen. Een overzicht van trainers die in het seizoen als eerst hun ontslag kregen. 

Lees verder
ELF Voetbal Zeroes Special: alles over de krankzinnige voetbaljaren 2000-2010

De UEFA Cup-winst van Feyenoord, de halve finale van PSV in de Champions League tegen AC Milan, Ajax dat haar Waterloo in San Siro vond, NEC en Roda JC Europa in en Oranje dat hoogtepunten afwisselde met dieptepunten. En wat dacht je van de knotsgekke CL-finale tussen Liverpool en AC Milan? En die in de UEFA Cup tussen Liverpool en Alavés? Allemaal komen ze aan bod in de extra dikke Zeroes Special van ELF Voetbal, die vandaag is verschenen.

Lees verder
Onzekerheid omtrent Wijnaldum, welke club moet zijn kans grijpen?

Er wordt veel gespeculeerd over de toekomst van Wijnaldum. Verlengt hij zijn contract bij Liverpool, of zoekt hij zijn heil ergens anders? Zo ja, welke clubs kunnen een speler als Wijnaldum goed gebruiken?

Lees verder
Interview Stijn Schaars: "Provocerende pressing-tactiek van Van Gaal pakte uitstekend uit"

Indrukwekkende cijfers. Liefst 28 duels op rij ongeslagen, tien wedstrijden achtereen zonder tegentreffer en zeges op Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente. AZ pakt in het seizoen 2008/09 met overmacht de titel. De tweede uit de historie. Stijn Schaars prijst de rol van Louis van Gaal in het Alkmaarse succesverhaal. "Zijn tactiek van provocerende pressing pakte uitstekend uit."

Lees verder
De erfenis van Edwin van der Sar

Sinds Edwin van der Sar in 2008 zijn laatste interland keepte hebben verschillende doelmannen onder de lat gestaan bij het Nederlands elftal. De een wat langer dan de ander, maar een onbetwiste, vaste nummer één is er nooit echt geweest. Welke keepers namen deel aan de voortdurende stoelendans?

Lees verder
Win het boek: ‘De Golden Boys, het verloren team van Ajax’

Wie herinnert het zich niet dat Ajax in 1995 de Wereldbeker veroverde? Komende maand precies 25 jaar geleden. Onbekend is echter het verhaal dat zich drie jaar later afspeelde.

Lees verder
Waar zijn ze nu? De laatste tien Duitse talenten die de Fritz Walter medaille wonnen

Altijd al willen weten welke Duitse talenten je de komende jaren in de gaten moet houden? In dat geval zijn de winaars van Fritz Walter medaille uitstekende spelers om op de voet te volgen. Sinds 2005 wordt deze prijs uitgereikt aan de grootste Duitse talenten onder de negentien. Hoe is het nu met de laatste tien winnaars.

Lees verder
Interview Roda JC-iconen Senden, Luijpers en Vrede: "Zonder mij doelpunt nooit gemaakt"

De tweede keer de KNVB Beker in handen, bijzondere UEFA Cup-trips en natuurlijk de zege in San Siro tegen AC Milan. Het begin van de Zeroes stond bij Roda JC in het teken van vele hoogtepunten. "Zonder mij had je dat doelpunt nooit gemaakt."

Lees verder