ELF Voetbal nieuwsbrief van 03-11-2020
Voor deze sterkhouders van FC Midtjylland moet Ajax waken

Dinsdagavond staat voor Ajax de eerste wedstrijd van het belangrijke tweeluik met FC Midtjylland op het programma. Midtjylland werd vorig seizoen kampioen van Denemarken en beschikt over enkele spelers die het de Amsterdammers lastig kunnen maken. Deze sterkhouders moeten namens de Deense underdog zorgen voor een stunt. 


Lees verder
Ajax, PSV, Feyenoord én AZ in actie: deze duels slepen je door de werkweek heen

Het weekend zit er alweer op, maar dat betekent niet dat de bal stopt met rollen. Er staat weer een overvolle Europese midweek voor de deur, met verschillende topduels in de aanbieding. Namens Nederland komen Ajax, PSV, Feyenoord en AZ allemaal in actie. De volgende affiches worden hoe dan ook interessant om te volgen. 

Lees verder
ELF Voetbal Zeroes Special: alles over de krankzinnige voetbaljaren 2000-2010

De UEFA Cup-winst van Feyenoord, de halve finale van PSV in de Champions League tegen AC Milan, Ajax dat haar Waterloo in San Siro vond, NEC en Roda JC Europa in en Oranje dat hoogtepunten afwisselde met dieptepunten. En wat dacht je van de knotsgekke CL-finale tussen Liverpool en AC Milan? En die in de UEFA Cup tussen Liverpool en Alavés? Allemaal komen ze aan bod in de extra dikke Zeroes Special van ELF Voetbal, die vandaag is verschenen.

Lees verder
'Napoli toont interesse in Willem II-back Köhn'

Derrick Köhn is dit seizoen een van de revelaties bij Willem II. De Duitse linksback heeft zich door zijn goede spel in de kijker van meerdere clubs gespeeld. Napoli heeft haar interesse reeds kenbaar gemaakt.

Lees verder
Vacature: Stage lopen als redacteur bij ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

Lees verder
Vloet, Lam en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 7

Speelronde nummer zeven in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

Lees verder
Interview Alex, De Tank van PSV: "Zat ik plotseling middenin de carnavalsoptocht"

Hij vormde het slot op de deur van het meest succesvolle Nederlandse team van de Zeroes: Alex, bijgenaamd De Tank. In al zijn drie dienstjaren bij PSV veroverde hij de landstitel en verder won hij de KNVB Beker en stond hij op de rand van een Champions League-finale. De 38-jarige Braziliaan is nu profvoetballer af en blikt met genoegen terug op zijn tijd in Nederland. "Ik heb één keer proberen te fietsen, maar dat was levensgevaarlijk."

Lees verder
Interview Ruben Stuiver: 'Voor wedstrijden vliegen we naar alle hoeken van Amerika'

Ruben Stuiver liet Friesland in de zomer van 2017 achter zich voor een bijzonder avontuur in de Verenigde Staten. ELF Voetbal besloot de 22-jarige doelman te bellen. Over zijn jaren in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, hoe hij terecht is gekomen bij de San Francisco Dons, het combineren van studie en voetbal aan de Universiteit van San Francisco, wonen in de stad van de Golden Gate Bridge en Alcatraz, hoe hij dankzij het voetbal heel Amerika ziet, de Amerikaanse manier van voetballen, een mooi uitstapje naar Orange County SC en toekomstplannen.

Lees verder
Superelf Martin van Geel, Goirlese dirigent

Martin van Geel speelde vierhonderd wedstrijden in de Eredivisie. De linkermiddenvelder liet zijn teamgenoten bij Ajax, Roda JC, Feyenoord en Willem II daarin 126 keer juichen. De 59-jarige Goirlenaar maakte na zijn afscheid in 1995 naam als technisch directeur bij dezelfde vier clubs aangevuld met AZ. Sinds juli 2019 werkt hij opnieuw in het Koning Willem II Stadion. Nu als algemeen directeur. Voor ELF Voetbal stelde hij zijn Superelf samen.

Lees verder