Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 17 juli 2018Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

7 redenen waarom je het komende nummer niet te missen

Je hebt nog 1 week!

- Omdat je 5 essentiële schrijftips krijgt van Jonas Jonasson (De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween)
- Omdat we je alles vertellen over het schrijven van een familieverhaal
- Omdat we je uitleggen hoe je tijd maakt om te schrijven 
- Omdat we je trakteren op een stoomcursus literaire non-fictie 
- Omdat we laten zien wat romanschrijvers kunnen leren van toneelschrijvers (héél veel, zo blijkt!)
- Omdat we een heilig huisje omver gooien: niet de plot, maar het ritme is essentieel voor een goed verhaal
- Omdat we je leren hoe je suspense opbouwt door informatie te doseren

En nog véél meer. Abonnees krijgen dit nummer omstreeks 3 augustus!


Ben je nog geen abonnee? Je hebt nog tot maandag 16:00 uur ! Profiteer snel van de fantastische introductiekorting! Het 1e jaar Schrijven Magazine (6nrs) + Schrijven Magazine Plus (6nrs) krijg je al voor maar €41,45 i.p.v. €73.50! Mét cadeaus! Een abonnement (6nrs) Schrijven magazine kost slechts €26,50!
 


De tweede editie van Schrijven Magazine Plus staat online!

Ben jij gek op taal? Neem dan gauw een abonnement op Schrijven Magazine Plus, als je dat nog niet hebt. De tweede editie van ons online magazine staat vanaf nu online, en het thema dit nummer is De Taalpolitie! Een nummer boordevol taaltips, instinkers en weetjes. 


Voor iedereen die bang is om te beginnen aan een boek

'Dit is een oproep voor iedereen die nog niet is begonnen met schrijven, voor iedereen die vastzit op die plek tussen nul en een.

Ik ben ook bang, bang dat mijn vaardigheden zijn verdwenen, dat ik geen ideeën meer ga krijgen. Ik ben bang dat ik dit ga verpesten. Ik ben bang voor jullie. Ik wil niet beginnen, maar ik ga het doen.'


[ingezonden mededeling]

Doe mee aan de schrijfwedstrijd van Scriptplus

Heb jij al plannen voor deze zomer? Doe mee aan de schrijfwedstrijd van Scriptplus en win een gesprek met een redacteur over jouw manuscript bij uitgeverij Lemniscaat. Wat moet je doen? Schrijf een kort verhaal (2000-5000 woorden) over het Kinderboekenweekthema Vriendschap. Onze jury kan niet wachten tot jouw inzending! Fijne schrijfzomer!


De 8 soorten vertellers

Wie vertelt je verhaal? In fictie is degene die een verhaal vertelt de verteller. Deze wordt ook wel de vertelinstantie genoemd. Er zijn acht verschillende van deze vertelinstanties waar je uit kan kiezen.


De sleutel tot schrijven met humor: probeer niet grappig te zijn

'Zelfspot , relativeringsvermogen, mededogen, gevoel voor absurditeit en niet te vergeten: leed. Therese Steinmetz zong ooit: ‘Humor heeft een spoor van verdriet; lachen om de pijn want dan voel je hem niet.’
Als lezers om mijn teksten moeten lachen, word ik altijd een beetje bang: Maar je voelt toch ook wel dat het schuurt? Humor moet schrijnen, als zand in je liezen op een tropisch strand, met een cocktail in de ene hand, een strop in de andere. Niet voor niets zijn de grootste komieken depressief: John Cleese, Robin Williams en Stephen Fry.'


[ingezonden mededeling]

Schrijfweek Zuid-Frankrijk

Schrijvers ABC 
Heb je plezier in schrijven en ben je op zoek naar een ander soort vakantie? Schrijvers ABC geeft je deze zomer in de Franse Gers de ideale kans om spelenderwijs te leren schrijven. Zesentwintig schrijfopdrachten in zeven dagen. Heerlijk genieten in la France profonde en moeiteloos schrijven op een relaxte locatie. Meer informatie op: www.hetschrijflab.nl en www.inderietenstoel.nl


10 harde maar openbarende schrijflessen van succesvolle auteurs

Net zoals feedback van een schrijfcoach, docent of medeschrijver soms hard maar leerzaam kan zijn, geven deze succesvolle auteurs je ook een paar harde lessen. Deze 10 eyeopeners winden er geen doekjes om.


 

Ontmoet medeschrijvers, doe inspiratie op en spijker je kennis bij op de Schrijven Magazine Schrijfdag!

Wij tellen de dagen al af totdat we jullie weer in het echt mogen ontmoeten. Kom jij ook naar de Schrijven Magazine Schrijfdag? Er zijn lezingen van onder andere Geert Kimpen, Maria Genova en Thomas Verbogt. Ook kun je speeddaten met een redacteur (van o.a. Atlas Contact) en workshops volgen. Boek snel je ticket!


[ingezonden mededeling]

Magonia schrijfcursus – nazomer 2018, Périgord, Frankrijk, week van 19 september

Haal het beste uit jezelf in een schitterende, inspirerende omgeving. Schrijf! 
Fictie, non-fictie, poëzie …. De schrijfcursus wordt gegeven op landgoed ‘La Roumayère’, in het hartje van de Périgord. Uitgever Lex Jansen biedt je professionele schrijfbegeleiding. De focus ligt op jou en jouw eigen werk. Onderdeel van de cursus is een masterclass door Arthur Japin.


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Schrijfgids Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2017. Alle rechten voorbehouden.