Beslis snel: elke plug-in hybride besteld t.e.m. 30 juni behoudt tot 100% fiscale aftrekbaarheid, ook voor de laadkosten. Audi biedt u een innovatief gamma met een verbeterd elektrisch rijbereik en een laag brandstofverbruik. Van de compacte Audi A3 Sportback TFSI e, tot de ruime Audi Q5 TFSI e en Audi A6 Berline TFSI e: ontdek al onze plug-in hybride modellen bij uw Audi verdeler of op Audi.be
De toekomst valt moeilijk te voorspellen, maar één ding is zeker de woningmarkt evolueert razensnel!Zo gooit de overheid met renovatiepremies en ‘duurzame projecten’ schieten als paddenstoelen uit de grond. U ziet door de bomen de nieuwbouw niet meer? Met Lumeo bent u alvast aan het juiste adres: ruim en energie-efficiënt wonen in hartje Antwerpen.
De Belgische economie presteerde de voorbije maanden duidelijk beter dan eerder gevreesd, maar dat is vooral dankzij ‘geleende groei’ via een oplopend begrotingstekort en snelle loonstijgingen. Beide moeten de komende periode terug rechtgezet worden, wat zal wegen op de economische groei.
De Belgische economie hield de voorbije maanden opmerkelijk goed stand. Terwijl de economie in Duitsland (-0,9%) en in de hele eurozone (-0,2%, vooral door de slechte Ierse cijfers) de voorbije winter in recessie gingen, bleef die in België groeien.
In de eerste maanden van dit jaar groeide de Belgische economie met 0,5%, bij de beteren van Europa. Dat is duidelijk beter dan eerder gevreesd. Vorig najaar zag het er nog naar uit dat ook onze economie op weg was naar recessie.
De degelijke groeiprestatie past bovendien in een breder perspectief van een Belgische economie die opvallend goed doorheen de recente corona- en inflatiecrisissen kwam. Sinds eind 2019 liet België een economische groei van 3,7% optekenen, duidelijk beter dan het gemiddelde in de Eurozone (2,5%) en in de buurlanden (1,9%).
In sommige hoeken werden de positieve cijfers voor de eerste maanden van het jaar al meteen aangegrepen als een bewijs dat België sterk bezig is (in één krant werd zelfs gesproken over België als ‘economisch wonder’). Dat is wel heel voorbarig. De huidige groei is vooral ‘geleend’ van de toekomst.
5. Veel meer cocaïnenijlpaarden dan gedacht in Colombia
De snel groeiende populatie nijlpaarden die voor flinke overlast zorgt in Colombia is volgens nieuw onderzoek al twee keer zo groot als verwacht.
De Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar importeerde eind jaren zeventig vier nijlpaarden naar zijn landgoed: drie vrouwtjes en een mannetje.
Na zijn dood in 1993 zijn de dieren ontsnapt en hebben ze zich gevestigd in de Magdalenarivier. Zonder de Afrikaanse droogte en natuurlijke vijanden – zoals krokodillen en leeuwen die soms een babynijlpaard op het menu hebben staan – konden de gigantische herbivoren zich snel voortplanten.
Uit de nieuwe studie, waarvoor een onderzoeksteam de dieren persoonlijk of via een drone heeft geteld, blijkt dat er nu 181 tot 215 nijlpaarden leven in het land.
Die nijlpaarden veroorzaken nogal wat overlast. Zo eten ze elk per dag zo’n 50 kilogram planten waardoor andere inheemse herbivoren – zoals otters en capibara’s – worden verdrongen. Ook raken de rivieroevers beschadigd doordat de 3 ton wegende giganten in en uit het water kruipen. Ze zijn bovendien erg territoriaal en kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken.
Ik hoop dat u genoten hebt van deze nieuwsbrief, die mogelijk gemaakt wordt door de steun van onze abonnees. Wil u net als hen ook genieten van alle voordelen van Business AM? Ontdek onze lanceringsactie!
Dominique Dewitte
Hoofdredacteur Business AM
Dominique Dewitte is editor-in-chief en foreign correspondent bij Business AM - Newsweek. Hij is de medestichter van Express.be dat later werd omgevormd tot Business AM. Vanuit de Verenigde Staten volgt hij de economische actualiteit. Hij is de auteur van het boek 'America(n) Matters'.