Lieve Yogaplace yogi's en yogini's,
 

Voorjaar: dé tijd voor nieuwe energie!
In deze nieuwsbrief zijn de belangrijkste highlights van dit voorjaar en tal van nieuwe workshops, cursussen en opleidingen voor je verzameld. Lees snel verder en laat je inspireren ... 

• Per 1 maart starten de lessen Ashtanga Yoga Mysore Style voor beginners: een privé yogales in een groep!
• Volg de workshop Alignment Yoga en leer stress op te laten lossen en ervaar een vrije geest in een vrij lichaam.
• Neem tijd voor jezelf en maak kennis met yoga in de Yoga Beginnerscursussen.
• Verdiep jouw Ashtanga Yoga Mysore Style practice in de maandelijkse Mysore Techniek Workshop.
• Ervaar wat de kennis van je psoas spier voor een toevoeging heeft aan jouw practice en wat dit voor jou persoonlijk kan betekenen tijdens de Workshop Psoas & Backbending.

Genoeg mogelijkheden dus om ook energiek én gezond de lente in te gaan!


Naast een groot aanbod van yogalessen en workshops, is Yogaplace ook een erkend opleidingsinstituut.
Met de Training & Education modules bieden wij docenten, die hun kennis verder willen verdiepen, specialisatie-trainingen aan. 
Daarnaast geven Manon en Anouk in het voorjaar inspirerende workshops en informatiebijeenkomsten over het opleidingsaanbod 2019-2020 bij studio’s in Nederland en België. 


Tot ziens, in de shala of daarbuiten!

Liefs en namasté,
Yogaplace team

Mysore practice voor beginners

Ashtanga Yoga Mysore Style: een privé yogales in een groep!
Ashtanga Yoga Mysore Style is geschikt voor iedereen: beginner en gevorderde, jong en oud, met een goede of juist een slechte conditie, met of zonder lichamelijke beperkingen of blessures. Als beginner leer je eerst de zonnegroeten (een reeks klassieke yogahoudingen, waarbij je achtereenvolgend voor- en achterover buigt). Ook maak je kennis met je eigen ademhaling. Houding voor houding leer je de staande houdingen van de vaste serie (Primary Series). Daarbij leer je ook de ademtechniek die bij elke yogahouding past. Beheers je de basis yogahoudingen (foundation postures) en de ademhaling, dan smelten alle houdingen aaneen tot één vloeiende beweging, die je fysiek, mentaal en emotioneel sterk en flexibel maken. 

Per 1 maart start de les Ashtanga Yoga Mysore Style voor beginners: een unieke kans om kennis te maken met de traditionele self practice stijl! 

In deze beginnerslessen is me
er tijd en ruimte om te werken aan jouw eigen practice met individuele ondersteuning van de docent. Daarnaast is het ook mooi om eens te ervaren hoe het is om een practice in stilte uit te voeren, geleid door het ritme van jouw ademhaling. Probeer het gerust eens uit bij je eigen docent.
Met je reguliere abonnement kun je gebruik maken van deze Ashtanga Yoga Mysore Style voor beginners lessen!

De Ashtanga Yoga Mysore Style beginnersles wordt op drie Yogaplace-locaties aangeboden.
Sittard: maandag 19.00 uur, docent: Chantal Leenders
Maastricht: dinsdag 19.00 uur, docent: Eloisa Iskandar
Urmond: woensdag 19.00 uur, docent: Wendy Kramer

Omdat Ashtanga Yoga perfect beoefend kan worden met diverse niveaus naast elkaar zijn alle Ashtanga Led Classes per 1 maart veranderd in all levels classes. Zowel beginners als gevorderden nemen deel aan dezelfde les. De docent past de les aan het niveau van de groep aan. 
Zie het lesrooster voor het overzicht van de Ashtanga Led classes.
 
Combineer onze Ashtanga Led classes met de Ashtanga Yoga Mysore Style voor beginners én ervaar de complete Ashtanga Yoga Mysore Style experience!
 
Meer informatie

Workshop Alignment Yoga

Heb jij last van stress? Voel je de gevolgen hiervan in je hoofd en je lichaam? 
Volg dan de workshop Alignment Yoga, leer deze stress op te laten lossen en ervaar een vrije geest in een vrij lichaam! 

Vaak hebben we last van ons lichaam, omdat we er geen contact meer mee (kunnen) maken: het hoofd denkt en beslist, terwijl het lichaam maar wat doet. Op den duur blijven we achter met klachten. Dit kunnen (chronische) blessures betreffen bij langdurige statische houdingen, zoals bij studie en werk (bv. RSI, nek- en rugklachten), of blessures tijdens vrijetijds- en sportactiviteiten (langdurige spierpijn, verrekte pezen, gewrichtspijnen etc.).
In deze workshop gebruikt Manú de ademhaling om weer in contact te komen met het lichaam: eerst liggend (rug / buik), vervolgens zittend en tenslotte staand. Er wordt gebouwd op slechts één houding (Asana) met elke keer een ander thema: vooroverbuiging / torsie / achteroverbuiging / staand. 

De workshop Alignment Yoga is geschikt voor zowel beginners als gevorderen: 
• Yogi’s en Yogini’s, die verdieping willen vinden in bepaalde houdingen; 
• zij die (tijdelijk) geblesseerd zijn; 
• voor wie nog nooit met Yoga in aanraking is gekomen en voor een bewuste aanpak kiest.


Datum: zaterdag, 16 maart 2019
Tijd: 13:30 - 15:30 uur
Locatie: Maastricht
Docent: Manú Giaccone
Kosten: € 25,00

 

Boek nu

Beginnerscursus | 6 weken | Maastricht, Urmond, Sittard, Roermond

Heb je altijd al eens willen kennismaken met yoga? Ben je er even uit geweest en wil je je er weer eens in onderdompelen? Meld je dan aan voor de 6-weekse Yoga Introductiecursus. Even tijd voor jezelf! Als onderdeel van deze cursus kun je na afloop van de zes weken inschrijven zonder inschrijfkosten en ontvang je een certificaat. 

Je leert de belangrijke basiselementen over yoga, zonnegroeten, specifieke zuiverende en kalmerende ademtechniek, interne energiesloten, focuspunten en nog veel meer. Je ervaart wat synchronisatie van adem en beweging brengt, als een meditatie in beweging.

Verder maak je kennis met de Ashtanga Vinyasa yoga, meerderde verschillende ademtechnieken en korte meditatievormen. Je leert je eigen mogelijkheden kennen op fysiek, mentaal, emotioneel en subtiel energetisch niveau. Daarnaast ontwikkel je geleidelijk aan je concentratie, flexibiliteit, kracht, ontspanning en rust. Na de les nemen we de tijd om gezamenlijk onder genot van een kopje thee de les te evalueren of gewoon even stil te zijn!

Deze cursus is geschikt voor beginners én voor gevorderden die verdieping wensen!

Schrijf je je na deze cursus in bij Yogaplace, dan betaal je géén inschrijvingskosten à €25,00.

Data Beginnerscursussen:

Locatie: Maastricht
maandag 18 maart t/m maandag 29 april
Tijd: 17:30 - 18:45 uur
Docent: Arnout Gielen
Boek nu: klik hier

 
Locatie: Roermond
zaterdag 23 maart t/m zaterdag 4 mei
Tijd: 11:00 - 12:15 uur
Docent: Lachenta Leijendeckers
Boek nu: klik hier

 
Locatie: Sittard
zaterdag 23 maart t/m zaterdag 4 mei
Tijd: 11:00 - 12:15 uur
Docent:  Wendy Kramer
Boek nu: klik hier
 
Locatie: Urmond
vrijdag 5 april t/m vrijdag 10 mei
Tijd: 19:00 - 20:15 uur
Docent: Cindy Heemels
Boek nu: klik hier
 
Kosten Beginnerscursus: € 72,50

Yoga in Mysore, India bij het KPJAYI 

Op 27 januari is Brian Valberg (Ashtanga-docent bij Yogaplace) afgereisd naar Mysore, India, om aan het SHRI K. PATTABHI JOIS ASHTANGA YOGA INSTITUTE (KPJAYI) te studeren.

Brian: 'Vrijdag 1 februari is het dan eindelijk zover: ik zit in het voorportaal van de shala te wachten tot ik naar binnen mag om mijn mat uit te rollen!' 
Lees hier over zijn eerste yoga-ervaring in Mysore!

Mysore Techniek Workshop

In deze maandelijkse zondagmiddag 'Mysore techniek class' / workshop komen verschillende thema's aan bod, bijvoorbeeld: jump through, inversions, filosofie en de interne elementen (als ademhaling, Bandhas, etc)

Boeken en reserveren van deze workshop:
- De Mysore Techniek workshop is voor iedereen te boeken voor €30,-.
- Deze workshop maakt deel uit van het introductiepakket: 5 Ashtanga Yoga Mysore Style lessen, inclusief deze workshop. Dit introductiepakket kost €70,-.
- Voor onze leden van '3 classes a week to unlimited Mysore Ashtanga classes' en 'Unlimited Mysore Ashtanga classes in depth', is de Mysore Techniek workshop in 2019 gratis te boeken. Klik hier voor de voorwaarden.


Datum: zondag, 31 maart 2019
Tijd: 14:00 - 17:00 uur

Locatie: Sittard
Docent: Manù Giaccone

Boek nu

Interview Ilona van der Sande, student Yogaplace

‘Met een leeftijd van 41 jaar voel ik mij nu fitter dan in mijn twintiger jaren’. 
Lees hier hoe Ashtanga Yoga Mysore Style Ilona's leven veranderde.

Workshop Psoas & Backbending

Tijdens deze workshop deelt Manon haar kennis en ervaring over de psoas spier en backbending die ze heeft opgedaan over de afgelopen 10 jaar. Dit is een workshop waarbij je op je eigen niveau ervaart wat de kennis van je psoas spier voor een toevoeging heeft aan je practice en voor jou persoonlijk kan betekenen. Deze workshop is geschikt voor alle studenten, ook beginners. Manon zorgt ervoor dat eenieder een volledige yoga ervaring krijgt.

Wil je als docent je studenten meer verdieping in hun practice leren? Leer dan in deze workshop hoe je studenten op een veilige manier dropbacks kunt aanleren. 

Elementen die in deze workshop aan bod komen:

- Voordelen van gebruik van de Psoas (één van de belangrijke spiergroepen in het centrum van ons lichaam)
- Ervaren van asana's uit de Primary & een aantal uit de Intermediate series, waarbij gebruik van Psoas meer verdieping brengt
-  De backbending reeks: een voorwaartse strekking en de voorbereiding op drop-backs


Datum: zaterdag, 13 april 2019
Tijd: 11:00 - 13:30 uur
Locatie: Roermond 
Docent: Manon Simonis
Kosten: € 35,00

Boek nu

Training & Education

Als ervaren en gekwalificeerde Yogaschool sinds 2006, ontwikkelen we continue unieke trainingen en groeit ons aanbod jaarlijks.

Naast de jaarlijks terugkerende pre-teacher training en de basis-opleiding tot gekwalificeerde Yoga-docent, bieden wij ook specialisatie modules tot 500 uur (YP500) als vervolg training voor yogadocenten, veelal als intern verblijf in een intensieve setting. Ook bieden we vanaf 2019 een jaarlijkse unieke intensieve zelfontwikkelingsstudie aan voor iedereen die yoga als levenswijze wil intregreren in zijn of haar leven. 

 
Onze Training & Education afdeling biedt voor seizoen 2019/2020 (binnen Yogaplace als ook op bijzondere externe trainingslocaties in Limburg) onderstaande aan:

Yogaplace zelfontwikkelingstudies:

Basis Yogaplace docentenopleiding: 

Vervolg Yogaplace docentenopleiding | Specialisatie modules:
Alle training & opleiding modules vereisen een 200 uur Yoga Alliance certificering (bij Yogaplace of elders) als voorwaarde voor deelname. De vervolg opleiding beslaat 300 uur. Je werkt toe naar een certificering van totaal YP500 uur.


Trainingen voorjaar:
 
• Experience workshop Training & Education Yogaplace
Ervaar zelf als student alle yoga gerelateerde tools vanuit de specialisatie modules van Yogaplace voor geïnteresseerden in gerelateerd werkveld en voor docenten die 200 uur yoga docenten opleiding hebben afgerond.

In 2,5 uur komen de geweldige onderwerpen aan bod zoals; Yoga nidra, Ademtherapie, Bedrijfsyoga & mindfulness, Persoonlijke yoga training, Art of Teaching, Trauma healing & therapeutische adjustments & ook de unieke zelfontwikkelingsstudie voor studenten.

Dompel je onder in een bijzondere ervaring met dit zeer gevarieerde programma. Je maakt kennis en proeft aan de inhoud die in 2019 en 2020 in het aanbod zitten.

Verder is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. 

Datum: zondag 17 maart
Tijdstip: 09:30-12:00u
Locatie: Yogamassage Weert, Stichting de Verbinderij
Molenveldstraat 90, 6001 HL Weert
https://www.yogamassageweert.nl

Datum: zondag 23 maart
Tijdstip: 11:00-14:00u  (incl. 30 min pauze)
Locatie: Yogastudio Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16, 5751 WP Deurne
https://www.joyofyoga.nl/

Datum: vrijdag 12 april
Tijdstip: 19:00-21:30u
Locatie: Yoga Jiva, Asten
Moussaultstraat 9, 5721 KE Asten
https://www.yogajiva.nl/


Docenten: Manon Simonis & Anouk Prop
Kosten: € 10,00
BOEK NU


• Therapeutic adjustments teacher training YP100 hours 
Ben jij een yogadocent en wil je graag je studenten/leerlingen de ideale 'hands-on adjustments' geven tijdens een yogales en privé-sessie? Dan is deze intensieve Therapeutische Adjustment training een must! 

Het vergt praktijkervaring, een therapeutische aanraking, kennis van lichaamsstructuren met een echografische blik, in een 'zuivere liefde voor geven'. Lichaam en geest openen langzaam onder de begeleiding en weerstanden verdwijnen.

De volledige training van 100 uur is verdeeld over een week (Deel 1 - YP60 uur) & een weekend training (Deel 2 - YP25 uur) van 24 t/m 27 mei 2019 met praktijkopdrachten (YP15 uur), waarbij je het geleerde toepast in groepslessen en privé-sessies.  
 
Datum: vrijdag 26 april t/m zondag 26 mei
Locatie: Hof de Brulle, Wijlre
Docenten: Manon Simonis & Anouk Prop
Kosten: € 2300,00
BOEK NU
Yogaplace Maastricht | Sittard | Urmond | Cens by Yogaplace Roermond
Bezoekadres kantoor St. Maartenslaan 36 | 6221 AZ Maastricht
+31 (0)43-3260707 | info@yogaplace.nl

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Share
Tweet
Forward
Neem gerust contact op:
Yogaplace
Broeksittarderweg 150 A - Sittard
Sint Maartenslaan 36 - Maastricht
Mauritslaan 65, 6129 EL, Urmond, Li 6221 AZ
Netherlands

Add us to your address book


Wil je je e-mailadres of andere gegevens wijzigen? Klik dan op voorkeuren aanpassen.
Wil je de Yogaplace Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan op afmelden.

Namasté.

Copyright © 2019 Yogaplace



Email Marketing Powered by Mailchimp