ONLINE VERSIE
De Meerpaal
De Meerpaal

Beste cursist,

We roepen het van de daken: kunst is weer aan zet! Na maanden elkaar alleen via digitale wegen te ontmoeten, worden bijna alle dans-, muziek-, theater en beeldende lessen weer fysiek georganiseerd. Inmiddels heb je bericht ontvangen over jouw lessen. Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Ondertussen genieten we volop van de vrolijke noten, de rondvliegende verfklodders en de stampende voeten die onze gebouwen weer vullen. Het even helemaal weg zijn van de wereld, dat is wat kunst met je doet. En wat zijn we blij dat wij als Meerpaal daar weer onderdeel van mogen zijn.

Hartelijke groet,
Margrit Vos, manager Meerpaal Academie

Dronten bruist van creativiteit!

De deuren van De Meerpaal zijn weer geopend en ook in de wijken is er weer steeds meer mogelijk. Afgelopen zaterdag brachten docenten van theaterschool KARAKTER theater letterlijk in de wijken. In Biddinghuizen, Swifterbant en op drie plekken in Dronten werden er korte workshops theater en zang gegeven. In de Grote Zaal van De Meerpaal werd zaterdag als vanouds gedanst met dansleerlingen van De Meerpaal. Dansleerlingen genoten van een dansworkshop en sloten af met een dansfilm. “Het is genieten om alle leerlingen weer bij elkaar te hebben en samen te genieten van dezelfde passie”, aldus Hanneke Potthoff, dansdocent bij De Meerpaal.

> Bekijk de theatercompilatie

Expositie Schilderskring

Tot 30 augustus is de expositie van de Schilderskring te bewonderen in De Meerpaal. Al ruim 20 jaar komt deze enthousiaste groep iedere vrijdagmorgen bij elkaar. De deelnemers werken zelfstandig aan schilderijen en tekeningen met zelfgekozen materiaal zoals pastelkrijt, olieverf, acrylverf of brusho. De ochtend wordt standaard afgesloten met een bespreking van elkaars werk. Elkaar inspireren staat bij deze groep centraal. De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van De Meerpaal.

Heb je interesse in een werk of wil je graag zelf exposeren? Neem dan contact op met Linda Dekker via linda.dekker@meerpaal.nl

Snuffelweek

Van 21 tot en met 26 juni zet De Meerpaal haar deuren wagenwijd open voor jonge creatievelingen. De Snuffelweek is een week waarin kinderen van 4 tot en met 9 jaar welkom zijn om gratis verschillende lessen op het gebied van muziek, dans, yoga, beeldende kunst en theater uit te proberen. In deze week kunnen nieuwe leerlingen vrijblijvend aan de verschillende lessen meedoen en zo ontdekken wat bij hen past en waar ze blij van worden. En voor wie na deze week nog niet zo goed weet welke cursus hem of haar nu het allerleukste lijkt, starten we met het Snuffelrondje. Bij deze cursus ontdekken de kinderen in 8 lessen de disciplines theater, dans, muziek en beeldende vormgeving.

> Bekijk het programma

Jam mee tijdens de jamsessie!

Op 11 juni ben je welkom in het lokaal van gitaardocent Richard Riemersma voor een gezellige jamsessie. Wil je ervaren hoe makkelijk je samen al een nummer kunt spelen? Neem dan je instrument mee en plug in. In zijn lokaal staan een drumstel, versterkers, toetsinstrumenten en een zanginstallatie, dus die hoef je zelf niet mee te nemen. :) De sessie is ook goed nieuws voor iedereen die de maandelijkse jamsessies in het Grand Café mist. (In september beginnen we weer hoor!) Ben je van plan te komen op de 11e? Stuur even een mailtje naar richard.riemersma@meerpaal.nl.

Gratis beeldende workshops

Heb je altijd al willen beeldhouwen of edelsmeden? Of wil je weten of tekenen en schilderen iets voor jou is? Op zaterdag 19 en 26 juni is het mogelijk om verschillende workshops op dit gebied geheel gratis uit te proberen! Bij de cursus beeldhouwen kun je kiezen uit klei of speksteen en leer je in korte tijd om van niets iets te maken.

> Beeldhouwen | 19 juni
10.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 16.00 uur (lokaal 16)

Ga je liever experimenteren met krijt, verf, zand, jute, sjablonen en fotomateriaal? Dan is de workshop gemengde technieken misschien wel iets voor jou. In deze workshop staat het combineren van uiteenlopende technieken en materialen centraal. Het wordt een uitdagende ontdekkingsreis naar onverwachte en nieuwe mogelijkheden.

> Gemengde technieken | 19 juni
10.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 16.00 uur (lokaal 15)

Ben je dol op sieraden en wil je hier zelf mee aan de slag? Tijdens de workshop edelsmeden maak je kennis met dit ambachtelijke vak en leer je op een eenvoudige manier een ring te maken door middel van het bewerken van een zilverplaatje.

> Edelsmeden | 26 juni
10.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 16.00 uur (lokaal 16)

Wil je kennismaken met de basistechnieken van tekenen en schilderen? Meld je dan aan voor een workshop waar je een stilleven leert tekenen. Je maakt een echt kunstwerk door een pentekening te combineren met aquarel.

> Tekenen en schilderen (basis) | 26 juni
13.30 - 16.00 uur (lokaal 15)

Speciaal voor kinderen worden er verschillende workshops georganiseerd op zaterdag 26 juni. Van 10.00 tot 11.00 uur gaan kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar aan de slag met houtskool en pastelkrijt. Kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar leren bij de workshop Kinderkunst 2 beter kijken op een creatieve manier. Je combineert collages maken met tekenen. Deze workshop vindt plaats van 11.00 tot 12.30 uur

Wil je graag aan één of meerdere workshops deelnemen? Meld je dan aan via activiteiten@meerpaal.nl.

Gratis dansworkshops voor kids

Welk kind is er nou niet gek op: dansen! Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, daarom worden er ook voor de allerkleinsten gratis workshops georganiseerd. Voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar is op zaterdag 19 juni van 9.00 tot 9.30 uur de workshop Peuterdans. Spelenderwijs worden de eerste danspasjes gemaakt.

Kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar kunnen deelnemen aan de workshop Kleuterdans. Tijdens deze lessen kruipen we in de wereld van kleuters en wordt er aan de hand van thema's en verhalen volop gedanst. De workshop vindt plaats op zaterdag 19 juni van 9.30 tot 10.00 uur.

Wil je graag stoere dansbewegingen maken? Kom dan naar de workshop Jazz-Streetdance voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. De danslessen gaan hier al een stuk verder en de leerlingen ontwikkelen niet alleen dansgevoel, muzikaliteit en coördinatie, maar leren ook volop samen te werken.

Heb je interesse in één of meerdere workshops? Meld je dan aan via activiteiten@meerpaal.nl.

Minicursus Acteren

Voor jonge toneelliefhebbers start vanaf maandag 14 juni de minicursus Acteren. Deze cursus – al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar – bestaat uit vier lessen. “Het mooie aan theater is dat de mogelijkheden oneindig zijn”, aldus Coby Beck, theaterdocent bij De Meerpaal Academie. “Tijdens deze minicursus ervaar je de veelzijdigheid van het vak en ontdek je of de cursus bij je past.”

> Meer info over de lessen

Workshops voor danstalenten

Als onderdeel van het lesprogramma van het DansLab wordt een workshop gehouden waarbij verschillende tools worden aangereikt om kennis te maken met het makerschap als danser. Wat is er nou leuker om na (enkele) jaren danservingen op te hebben gedaan nu zelf als maker aan de slag te gaan met jouw eigen danstalent. Het DansLab is in het leven geroepen voor jong danstalent die graag meer uit zichzelf willen halen. Voor leerlingen met de ambitie om (in de toekomst) te auditeren voor een dansacademie is het een goede leeromgeving.

Binnenkort starten er weer audities voor het DansLab! Meer informatie vind je via onderstaande link. Wil je meer weten over de workshop of over het DansLab? Stuur dan even een mailtje naar activiteiten@meerpaal.nl

> Audities DansLab

Ontdek de veelzijdigheid van koperinstrumenten

“De klank die vrijkomt als je met verschillende koperinstrumenten samenspeelt is magisch”, aldus docent Henk Beens. “Welk instrument je ook kiest, in de les staat samenspelen centraal. We beginnen met duetjes, maar met oefenen stroom je al vrij snel door naar een orkest bij jou in de buurt.” Tijdens de gratis workshops kun je verschillende instrumenten proberen en wordt aan de hand van leuke oefeningen gewerkt aan techniek. De workshops vinden plaats op maandag 14 juni van 16.30 tot 17.30 uur in lokaal 1 in De Meerpaal en van 17.30 tot 18.15 uur in Het Koetshuis in Biddinghuizen. Op dinsdag 15 juni vindt de workshop van 16.30 tot 17.15 uur plaats in De Steiger in Swifterbant. Aanmelden voor de gratis workshops kan via activiteiten@meerpaal.nl.

> Meer info over de lessen
De Meerpaal
De Rede 80, Dronten
0321 388 777 info@meerpaal.nl

Eagerly Newsletters logo
verzonden met:  Eagerly Newsletters ©