ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-03-2023
Spakenburg in halve finale beker: hoe VVSB de club voorging

SV Spakenburg zorgde dinsdag voor een daverende stunt in het KNVB Bekertoernooi. De amateurclub vernederde FC Utrecht met 1-4 en plaatste zich daardoor voor de halve finale. De laatste keer dat een amateurclub dat voor elkaar kreeg was in 2016. Toen haalde VVSB dankzij bekerheld Maikey Parami de halve finale ten koste van FC Den Bosch. ELF Voetbal sprak met hem. "Ik twijfelde nog of ik er nog achteraan moest rennen."


lees verder
Voorselectie Oranje bekend: dit zijn de meest opvallende namen

Het Nederlands elftal komt na een teleurstellend verlopen WK eind maart weer in actie in de WK-kwalificatie. Daarin staan wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar op het programma met Ronald Koeman als nieuwe bondscoach. De 59-jarige oefenmeester maakte vrijdag zijn eerste (opvallende) voorselectie bekend. 

lees verder
Interview Pawel Bochniewicz: "Mijn spel of gedrag in het veld verander ik door de band niet"

Ze vormde een welkome metgezel tijdens eenzame momenten in Udine, een speelse gast tijdens zijn bruiloft op Zakynthos en een stok achter de deur om van de warme bank af te komen. Merci bleek vorig seizoen ook de vrolijke steun voor Pawel Bochniewicz in diens strijd om terug te keren van een zware knieblessure. De centrale verdediger van sc Heerenveen slaagde in die missie en draagt nu de aanvoerdersband in Friesland. "Een mooie eer, maar ik verander er niet door als persoon."

lees verder
WIN: Een Retro Voetbalshirt Mystery Box van Mystershirt.nl!

Win, win, win! ELF Voetbal geeft in samenwerking met Mystershirt.nl een Retro Voetbalshirt Mystery Box weg! Een perfect cadeau voor iedere voetballiefhebber. Of gewoon leuk voor jezelf natuurlijk. Wat je moet doen om te winnen, lees je hieronder. 

lees verder
PSV-jeugdtrainers over Cody Gakpo: "Hoofd naar beneden en als een bulldozer erdoorheen"

Dat Cody Gakpo ooit zou gaan uitblinken op het WK of het shirt van Liverpool zou dragen, viel op jonge leeftijd niet te voorspellen. Maar dat de aanvaller speciaal was, hadden ze op De Herdgang snel door. Drie oud-jeugdtrainers over de opmars van de aanvaller. "Al op hele jonge leeftijd was hij eigenaar van zijn eigen ontwikkelingsproces."

lees verder
Dit is het speelschema van de kampioenskandidaten in de Bundesliga

Het is dringen aan de top van de Bundesliga. De bovenste vijf plekken staan op slechts vijf punten afstand van elkaar. Zowel FC Bayern München, Borussia Dortmund, Union Berlin, RB Leipzig als zelfs SC Freiburg maken nog kans op de titel. Bayern München en Borussia Dortmund staan drie punten los van de concurrentie dus hebben op dit moment de beste papieren, maar hoe zit dat voor de rest van het seizoen? 

lees verder
PANNA! Kampioenen Doeboek: extra dik met tips & tricks, quizzen, kleurplaten en puzzels

Het nieuwe PANNA! Doeboek is weer beschikbaar! Ditmaal een extra dikke editie over Kampioenen! Langzaam maar zeker komen de clubs in de laatste fase van de competitie terecht en wordt duidelijk wie kampioen wordt. Alle grote clubs en beslissende spelers zijn opgenomen in het Doeboek. Wederom biedt het Kampioenen Doeboek uren speelplezier!

lees verder
Hier wordt de kampioensschaal gemaakt: "Al 38 jaar lang!"

Bij een kampioenschap hoort natuurlijk een schaal. Als de aanvoerder van de ploeg de glimmende ronde prijs in ontvangst neemt, kan het feest pas echt losbarsten. De Eredivisie-kampioensschaal wordt gemaakt in een dorpje in Gelderland. Bij De Tingieterij in Alphen aan de Maas om precies te zijn. “We maken de schaal al 38 jaar. De schaal voor dit seizoen hebben we al in augustus gemaakt. Die staat in een vitrine bij de KNVB in Zeist."

lees verder
Interview Bruno Martins Indi: "Ik geef aspecten van de opvoeding van mijn ouders mee aan mijn kinderen"

"Ik zocht een held in de buurt. Ik kwam erachter dat ik het zelf altijd al was!" De woorden van Bruno Martins Indi. De centrale verdediger van AZ erkent het belang van voorbeelden en had in zijn jeugd ook mensen tegen wie hij opkeek. Vaak stond hij er voor zijn gevoel echter alleen voor. "Dat hoeft niet te betekenen dat je het niet kunt redden als profvoetballer. Dat heb ik laten zien."

lees verder