Fijn wandelweekend!
Bekijk deze nieuwsbrief online

3 goede redenen om te gaan wandelen in de Ardennen

De Belgische Ardennen zijn het terrein voor de echte wandelliefhebber. Op korte afstand van Nederland vind je er een rijke afwisseling van ruige natuur en lieflijke valleien. De vele wandelroutes zorgen ervoor dat je steeds weer een ander stukje kunt verkennen. We geven je drie redenen waarom wandelen in de Ardennen een goed idee is. In welk seizoen je ook gaat.

Elfstedentocht te voet: van Molkwerum naar Midlum

Ook deze winter zal er, helaas voor schaatsliefhebbers, geen Elfstedentocht zijn. Sinds 2017 kun je de Friese elf steden gelukkig ook wandelend ontdekken. Het Elfstedenpad volgt de route van de wereldberoemde schaatstocht. Johan Vellinga liep onlangs de etappe tussen Molkwerum en Midlum en schrijft over zijn belevenissen. Van een geel geverfd kerkje tot een afgevroren teen op sterk water.

Voor welk goed doel wil jij wandelen? 

Graag willen wij jou als abonnee op de Wandel.nl nieuwsbrief iets beter leren kennen. Op deze manier kunnen we de inhoud van de nieuwsbrief nog beter op jouw interesses laten aansluiten. Daarom stellen we je af en toe een vraag over wandelen. Deze keer willen we graag weten of jij voor een goed doel aan een wandelevenement zou willen meedoen. Voor welk goed doel?  

 

Gramsberger Torentocht

      ZATERDAG 30 MAART 2019 - GRAMSBERGEN
De Gramsberger Torentocht is een verrassende tocht rondom het Overijsselse stadje Gramsbergen. Je wandelt door natuurrijke buurtschappen, weilanden, bossen en akkers. Ook loop je over boerenerven waar de koeien je tegemoet loeien. Bij deze achtste editie van de Torentocht maak je in een boot een korte vaartocht over de Vecht. Geniet van het natuurschoon langs de rivier. Daarna vervolg je de route te voet.

 

Gratis wandelroutegids van Natuurmonumenten

Natuurmonumenten biedt wandelaars een gratis gids met wandelroutes aan. De routes zijn geselecteerd door de boswachters van Natuurmonumenten en gaan door verschillende natuurgebieden in heel Nederland. De routes in de gids van Natuurmonumenten nemen je mee langs kronkelige rivieren, statige buitenplaatsen, uitgestrekte weilanden of prachtige heidevelden. Er zijn 5 gidsen, die ieder een andere regio uitlichten.

Routes langs pannenkoekenhuizen

Wandelen en pannenkoeken eten is een prima combinatie. Halverwege of aan het einde van deze wandelroutes kom je langs een pannenkoekenrestaurant. Wandelzoekpagina doet je suggesties voor mooie pannenkoekwandelingen door heel Nederland. Van Noord-Holland tot Limburg. De kortere wandelingen zijn ook heel geschikt voor gezinnen met kinderen. 

 

Adventure Store 2-daagse 

      ZA. 6 EN ZO. 7 APRIL 2019 - HELMOND
Geniet twee dagen van de Brabantse natuur en cultuur rond Mierlo tijdens het Adventure Store Wandelweekend. Je loopt onder meer over een verdwenen Katoenpad en door het eeuwenoude agrarisch gebied Brandevoort. Hoor en zie hoe alles in het voorjaar weer tot leven komt. Onderweg zijn er rustposten waar je de Brabantse gemoedelijkheid kunt ervaren. Je kunt zowel één als twee dagen meedoen.

 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je abonnee bent van de Wandel.nl nieuwsbrief.

gegevens bijwerken of uitschrijven