Waar komt dat laagje vandaan?
| Even geen zin in de Hollandse pot? Probeer dan eens deze traditionele Chinese recepten. Eieren gekookt in urine en drie andere specialiteiten. |
| |
| Vrijwel iedereen heeft eerlijkheid hoog in het vaandel. Maar ondertussen liegen we er lustig op los. Volgens onderzoek wel zo’n een derde van de tijd die we doorbrengen met anderen. Waarom? En hoe kan het oprechter? |
| |
| Als je nieuwsgierigheid eenmaal geprikkeld is, dan is het heel lastig om er niet aan toe te geven. Waarom willen we alles weten, ook als het gaat om gruwelijk- of onsmakelijkheden? En waarom is de een nieuwsgieriger dan de ander? |
|
|
|
| Je hoeft geen arts te zijn om te weten dat je beter niet met een boor in een brein kan uitschieten. Maar met de huidige medische technologie is dat praktisch onmogelijk. Hoe maakt een arts gaten in een schedel? |
| |
| Dat je tanden zo stroef voelen nadat je (rauwe) spinazie hebt gegeten, komt door het oxaalzuur dat erin zit. Dat stofje zit overigens in meer groenten en eetbare planten, zoals boerenkool, rabarber en cacaobonen. |
| |
| Het best gelezen artikel van vorige week Misschien heb je ze wel eens gezien op oude schilderijen: monniken met een kale kruin. Waarom liepen ze met zo’n raar kapsel rond? |
| |
|