Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 25 maart 2019  Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

 



Je hebt nog tot 16:00 uur!

Het komende nummer van Schrijven Magazine wil je niet missen! 
Dit kun je ervan verwachten:

- Waar let een bureauredacteur op?
- Ontdek de 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
- Zo repareer je een haperend plot
- De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
- De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
- Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
- Acht manieren om taalvouten te voorkomen
- Zo schrijf je een pakkende dialoog
- Dé 5 schrijftips van schrijver Mohammed Benzakour

Het komende nummer van Schrijven Magazine ligt rond 5 april in je brievenbus. 
Nog geen abonnee? Neem vóór vandaag 16:00 u. een jaarabonnement op 
Schrijven Magazine
, het 1e jaar voor slechts € 40,50  € 27,50 + cadeaus!



Heb je liever een abonnement met de Schrijven is Scheuren scheurkalender? 
Klik hier.


Ingezonden mededeling

ZOMERRETRAITE IN CHATEAU FRANDEUX (B)

Wie ben jij echt? Wat is de stem in jou die gehoord wil worden? Kom Schrijven naar Bewustzijn, een intense schrijf- en stilteretraite in Kasteel Frandeux, een magische plek in de Belgische Ardennen. Ik neem je mee de op een innerlijke schrijfreis. Je rust. Je verstilt. Je mediteert. Je schrijft jezelf vrij, klaar om de verbinding met jezelf op een hele diepe laag aan te gaan. Dit is voor jou als je het verlangen voelt om je ware verhaal helder aan de oppervlakte te brengen. 
Begeleiding: auteur en schrijfcoach Joey Brown
Schrijven naar Bewustzijn, 26 juli – 02 augustus, Kasteel Frandeux, België.


Wanneer eindig je een hoofdstuk? 3 tips om daarachter te komen

De ene persoon schrijft een hoofdstuk van vier pagina’s en de andere persoon schrijft er een van twintig pagina’s. De lengte verschilt en dat mag, maar voor de lezer is het fijn als een hoofdstuk op een logisch moment eindigt. Wanneer eindig je een hoofdstuk? We geven je drie tips om daarachter te komen.


Ingezonden mededeling

Budget schrijfretraite 

De geur van oranjebloesem hangt om je heen. Boven je hangen zongerijpte sinaasappels. Een rustgevende omgeving geeft je gegarandeerd inspiratie. Niet nadenken over boodschappen, koken, of je werk. Alleen maar schrijven aan jouw boek. Met een klein groepje andere schrijvers samen sparren en genieten van het gezonde eten dat wordt opgediend. Dat is een budget schrijfretraite.
 


3 tips voor het verwerken van bronnen/quotes in je stuk

Als schrijver is het soms nodig om werk van een andere schrijver in je boek/artikel te verwerken. In dit geval is het belangrijk om dit via de goede regels én met mooie afwisseling te doen. Wij hebben drie tips op een rijtje gezet voor het verwerken van bronnen en quotes in je stuk. 


Ingezonden mededeling

Een taalcadeautje van Van Dale!

Leuk taalnieuws voor alle Van Dale Online-abonnees*: Van Dale heeft speciaal voor jullie een nieuwe Van Dale App gelanceerd! 

Wil jij ook die fonkelnieuwe Van Dale App op je mobiel? Download de Van Dale App in de App Store of Google Play Store en log in met je Van Dale Online-gebruikersnaam en wachtwoord. Uren taalplezier verzekerd!

* Alle nieuwe abonnees van Schrijven Magazine krijgen een jaartoegang tot Van Dale Online professioneel Nederlands cadeau. 


3 redenen om eens fanfictie te schrijven

Laten we eerlijk zijn: over fanfictie bestaan veel vooroordelen. Veel mensen denken dat alleen tienermeisjes met een obsessie voor een personage of boek/film fanfictie schrijven met als doel om hun OTP (One True Pairing, personages die ze graag samen willen zien) bij elkaar te brengen. Maar wij vinden dat fanfictie best wat serieuzer genomen mag worden, want deze vorm van verhalen schrijven is toegankelijk voor iedereen en maakt het makkelijk om te experimenteren met schrijven. Om deze drie redenen zou iedereen eens fanfictie moeten schrijven.


'Begin je roman NÓÓIT met een scene waarin iemand wakker wordt'

Volgens Lidewijde Paris - leesambassadeur, literatuurkenner en aanstekelijk verteller - weet je als schrijver gewoonweg niet hoe je je boek moet beginnen als je je toevlucht neemt tot zoiets clichématigs als een wakker worden-scène. Nu heb ik geen roman geschreven, maar toch kromp ik laatst - schrijfcongres, warm zaaltje, achterste rij - gegeneerd ineen. Want hoe begint mijn young adult-boek Smiley? 


Yoga International en Buiten-Yoga.nl vieren de lente!

Dit wil je niet missen! Op zaterdag 13 april vieren onze collega’s van Yoga International Magazine (net als Schrijven Magazine een uitgave van Virtùmedia) en Buiten-Yoga.nl 
de lente op een prachtige locatie in het Noordhollands Duinreservaat.
Wat kun je verwachten? Heel veel yoga, natuurlijk. Met topdocenten als Esther Ekhart, op unieke locaties.Wat dacht je van een rustgevende groepsmeditatie in het zachte licht van de namiddagzon, op een duintop met een wijds uitzicht over het unieke Noordhollandse duinlandschap? Kortom, een inspirerende dag vol fun en gezelligheid, lekker eten, muziek, cultuur en ontspanning. 

Enthousiast? Bestel nu je voorverkoop tickets! 

Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Schrijfgids Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2017. Alle rechten voorbehouden.