|
|
|
Vullend, verwarmend en perfect voor de herfst Bospaddenstoelensoep met parelgort en whiskey | Yvette van Boven: ‘Geen whiskey in huis – hè, echt waar? Gebruik dan droge sherry, ook lekker hoor. Bewaar je een restje soep tot de volgende dag, giet er dan nog wat bouillon bij, want de gort neemt al het vocht op’. Over soep gesproken, heb je de nieuwe podcast met Teun en Yvette al geluisterd? Daarin geeft Yvette tientallen tips voor homemade bouillon. Want een goede (kippen)soepbasis is het halve werk. | |
|
|
|
|
|
Laatste kans! Vijgenbladsorbet van restaurant De Kas | Snel, pluk nog wat extra vijgenbladeren van de boom voordat ze verschrompeld op de grond vallen. Want vijgenbladeren kun je drogen en nog de hele herfst en winter gebruiken in siropen, custards of in dit elegante dessert van sterrenrestaurant De Kas. | |
|
|
|
|
Advertorial | | Op culinaire reis door Zwitserland | Trek in een culinaire reis? Spring op de culi-trein en boemel langs adembenemende bergwanden en talrijke smakelijke hoogtepunten terwijl je geniet van het onmiskenbare uitzicht op de Matterhorn. | |
|
|
|
Nu te koop: Een werelds oktobernummer! Deze maand is delicious. net een wereldstad; een geweldige smeltkroes van culturen, smaken en kleuren. Van Noorse stoofpot met paddenstoelen, bacon en hazelnoten (máák die!) tot de heerlijke Indiase familierecepten van Asma Khan (Darjeeling Express) en van Kroatische appelstrudel tot Perzische lamsvleessoep. Kortom: een wereldstad waar je als foodliefhebber wilt wonen deze maand! Neem vanaf vandaag een exemplaar mee tijdens het doen van je boodschappen of bestel 'm (zonder verzendkosten binnen NL) in onze webshop! | |
|
|
|
|
|
Lezing in Amsterdam Leer alles over ‘het vloeibare goud’ – mét delicious.-korting | Altijd al willen leren wáárom olijfolie zo gezond is? En hoe je goede olijfolie kunt herkennen? Dit en nog veel meer leer je op zaterdag 8 oktober tijdens een proeverij, lezing en collectieschouw over olijfolie in het Allard Pierson in Amsterdam. | |
|
|
|
|
delicious. viert feest! Kom naar het jubileumdiner Ons 15-jarig jubileum (komende maand) kán niet anders worden gevierd dan met een groot diner met jullie, de delicious.lezers. Samen met onze vaste delicious.friends en de redactie ga je aan tafel voor een bijzondere, culinaire én gezellige avond in de monumentale Centrale Markthal in Amsterdam, georganiseerd i.s.m. Crisp & Lowlander Botanical Beers. Vier je het met ons mee? | |
|
|
|
|
|
Lekker vega Prei-ricottalasagne met walnoten | Door de prei zachtjes te smoren in wat boter wordt de smaak mild, zelfs in de verte zoet, en de beet boterzacht. Een heerlijke combinatie met de rijke saus met parmezaan en ricotta. Comfort food waar ook de niet-vegetariër van gaat genieten! | |
|
|
|
|
|
Wat een traktatie! Mini cheesecake met gemarineerde bramen | Rutger bakt voor delicious. mini cheesecakejes met een frisse topping van bramen in muntsiroop. Zoet en toch lekker fris dankzij de munt. Tip van Rutger: 'Om na het afkoelen en opstijven de papiertjes makkelijker van de cheesecakejes af te halen, zet je ze 15 minuten van tevoren in de vriezer.' | |
|
|
|
|
|
Ook handig voor op kantoor 17x rijstsalades en andere bowls met granen | Vullend genoeg als diner en handig genoeg om mee te nemen: met deze (lauw)warme rijstsalades en andere bowls met granen kunnen we er weer tegenaan. We zijn klaar voor het lekker-binnen-zitten-met-een-dekentje-op-de-bank-seizoen. En dat betekent comfortfood, rode wijn en kaarsen, maar ook goed gevulde rijstsalades die je het liefst uit een grote kom eet, want dan mag het misschien wel onder dat eerder genoemde dekentje op de bank. | |
|
|
|
|
|
|
|