De mooiste routes en wandelevenementen speciaal voor jou!
Geniet in dit prachtige seizoen van de mooiste wandelingen. Tijdens een georganiseerde herfstwandeling weet je zeker dat je op de mooiste plekjes komt. Wandel.nl geeft je 10 tips.

Wandelen op zangzaad
 
Het is een behoorlijke hype: superfoods. Heb je als wandelaar eigenlijk superfoods nodig? Wandel.nl vroeg het aan drie experts.

Warme wandelroutes in de herfst

Wil de herfst de zomer overtreffen, dan moet-ie met wat héél moois komen. Met deze wandelingen kan het bijna niet missen.

Uitgelichte wandeltochten:
Herfstwandeltocht AWV '69
Zaterdag 30 sept. en zondag 1 okt. 2017
Opmeer
Herfstwandeltocht Oss
Zondag 15 oktober 2017
Oss
Premiumroute "Traumschleife" in Luxemburg

Op ontdekking door de Luxemburgse Moezelvallei via drie gemarkeerde wandelroutes die tot de verbeelding spreken! De strenge richtlijnen van het Deutsches Wanderinstitut garanderen een uitstekende toegankelijkheid in beide richtingen. Welk traject je ook kiest, de gevarieerde natuur maakt van elk van de drie gedroomde wandelroutes een echte ontdekkingstocht.


Goed verlicht op pad
 
Als je in het donker gaat wandelen, is goede verlichting erg belangrijk. Wandel.nl zet de verschillende soorten verlichting op een rij.

Geschiedenis van het wandelen

Weet jij wanneer de eerste wandelschoen gemaakt werd? Wandel.nl ging op onderzoek uit. Een kort verhaal over drie enthousiaste broers.

Pannenkoekwandeling Holten

Vanuit station Holten loop je over prachtige landwegen naar de bosrand onderaan de Holterberg. Ver uit de buurt van de hier talrijke, vaak drukke, wandelroutes kuier je over stille bos- en heidepaadjes langs en over de Holterberg. Bijna aan het einde van de route tref je Woody's Pancakes. Reacties van wandelaars: 'Prachtige route, zeer afwisselend. Veel paddenstoelen te bewonderen.'


Top vijf wandelevenementen

"Wat ik prettig vind aan wandelen? Het is in de buitenlucht en het geeft rust in je hoofd." Aan het woord is Carolien Scholten. Voor deze fervente wandelaar is iedere wandeling een avontuur. Een vrolijk avontuur want: "Alle lopers zijn altijd in een goede stemming! Ik ben nog nooit 'grumpy' wandelaars tegengekomen." Op Wandel.nl deelt zij haar vijf favoriete wandelevenementen met jou.

Volg ons op Twitter en Facebook:
Wandel.nl is mogelijk gemaakt in samenwerking met:
                                   
Copyright © 2017 Wandel.nl, All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je abonnee bent van de Wandel.nl nieuwsbrief.

Gegevens bijwerken of Uitschrijven