Foodmagazine
Online versie
Colette van Eerd (Jumbo) over inspiratie van Hema
Als chief customer officer van Jumbo is Colette Cloosterman-van Eerd vooral bezig met het tevreden stellen van de Jumbo-klant. Een gesprek met de coo van de supermarktketen over het uitdragen van het merk Jumbo, de Jumbo-familie en Hema. ‘Ik ben een echte Hema-lover.’
Lees verder >
Poiesz laat grootste kracht links liggen
Vorige maand had Foodmagazine-columnist Olaf van Gerwen het op deze plek over Jan Linders. Dit keer is het de beurt aan Jans Friese tegenhanger: Poiesz.
Lees column >
(advertorial)
alt
Boer’n yoghurt nog altijd groeiende
In 2018 introduceerde Zuivelhoeve de Boer’n yoghurt vanille & muesli, als antwoord op de stijgende populariteit van de smaak vanille. Twee jaar na dato is de frisse yoghurtvariant nog altijd geliefd en dat levert een mooie plek op in de top 10 van de Stayers 2020.
CBL: Tabakverbod ‘politiek emotioneel besluit’
Het verbieden van de verkoop van tabak in supermarkten per 2024 is volgens CBL-directeur René Roorda een ‘politiek emotioneel besluit’. ‘Het lijkt erop dat deze staatssecretaris tabak de supermarkt uit wil. Niet dat hij het roken in Nederland wil verminderen.’
Lees verder >
Unilever: ‘In Nederland tot 15 procent uit plantaardig’
Unilever heeft de ambitie om €1 miljard jaaromzet uit plantaardige voeding te halen. Het klinkt ambitieus, maar vicepresident customer development Fred van Beek van Unilever ligt er geen seconde van wakker. ‘Die miljard gaan we prima halen.'
Lees verder >
(advertorial)
alt
Servero 100% Appelmoes
Met een vijfde plek in de Top 20 Stayers bewijst Servero dat pure appelmoes zonder toevoegingen, de nieuwe standaard is. ‘We wilden de markt opschudden met een verfrissend merk’, vertelt brandmanager Livia Heesters. ‘En dat is gelukt!’
Plus ziet groen niet als ‘margemaker’
Duurzaamheid zit in de haarvaten van Plus. Dat levert een sterk formuleprofiel op met groen karakter. De klant betaalt niets extra voor de verduurzamingsdrang van het bedrijf dat voor de zesde keer de titel ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ binnenhaalde.
Lees verder >
7x Van den Bout (Hoogvliet) over assortiment
De optimale assortimentsgrootte van een service-discounter ligt op 13.000 artikelen. Het is een van de citaten van Rutger van den Bout in een online interview, live uitgezonden. Foodmagazine haalt zes citaten uit het gesprek én Van den Bout geeft ze een toelichting.
Lees verder >
Van de winkelvloer een verkoopmachine maken
Nederlandse supermarkten kunnen meer omzet genereren door een visueel spel te spelen. Ook in coronatijd. 
Lees verder >
De doorbraak van elektronische schaplabels
De invoering van elektronische schaplabels (ESL) gaat ervoor zorgen dat de prijzen op het schap en aan de kassa in Nederland weer veel meer overeen gaan komen. 
Lees verder >
IRI: Na corona komt het downtraden
Hans Huttenhuis van IRI gaat in een interactief seminar in op assortimentsontwikkeling in coronatijd. Ook behandelt hij andere actuele cijfers.
Lees verder >
Corona slijtageslag voor winkelkarren
De ontsmettingsmiddelen die supermarkten gebruiken voor hun winkelwagentjes versnellen de slijtage aanzienlijk. Dit kan voor extra kosten zorgen voor supermarkten.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright