Beste John,

‘Ze begrijpen het echt niet’. Dat kreeg ik te horen van een zorgverlener na afloop van het debat gisteren over meer structurele waardering voor zorgverleners. En ik denk dat het klopt: ze begrijpen het echt niet. Daarom is het tijd voor actie. Op zaterdag 5 september voeren we de grootste online zorgactie in Nederland ooit. Steeds meer organisaties en vakbonden sluiten zich hierbij aan. Dat is mooi, want samen staan we sterker.
 
Meld je nu aan!
De Tweede Kamer kwam gisteren terug van reces voor een speciaal debat over de salarissen in de zorg. De druk loopt op. Inmiddels hebben ruim 110.000 mensen de petitie getekend en komen de coalitiepartijen steeds verder onder druk. In een campagne die we zijn gestart met (ex-)corona patiënten spreken zij uit hoe belangrijk de zorgverleners zijn die hun leven hebben gered. Ze verdienen veel meer dan applaus!
Na de vluchtende Kamerleden van de coalitie vorige week, hadden we voor de zekerheid een tent voor noodopvang voor de deur van de Tweede Kamer gezet. Vluchten kon dus gisteren niet meer, maar weer werd er uiteindelijk tegen ons voorstel voor meer waardering gestemd. En weer kwamen we slechts één stem tekort.

Maar ik ben ervan overtuigd dat die extra waardering er gaat komen. Onze zorgverleners verdienen het. En Nederland heeft al onze zorgverleners keihard nodig. Er moet daarom een tandje bij. Ik ben dan ook heel blij dat ook andere politieke partijen en vakbonden zich aansluiten bij ons initiatief op 5 september.

Komende week maken we hier meer over bekend. We voeren de actie online zodat zoveel mogelijk mensen erbij kunnen zijn en we de zorgverleners zo min mogelijk belasten. Samen kunnen we zorgen voor de grootste online zorgactie in Nederland ooit op 5 september, vlak voor Prinsjesdag.
We gaan dit winnen! Maar dan heb ik wel je hulp nodig. Ben je al lid van de SP? Anders hoop ik dat je dat wilt worden. Dat kost je maar 5 euro per kwartaal en tot 1 oktober krijg je het lidmaatschap cadeau.
Met vriendelijke groet,
Lilian Marijnissen
Fractievoorzitter SP Tweede Kamer
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Website
Facebook
Instagram
YouTube
Spotify
Volg ons op Twitter
E-mail ons
SP © 2020
Tenzij anders vermeld zijn foto's te gebruiken onder de CC-BY-ND 3.0 licentie.
Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van belangrijk nieuws van de SP.

WIl je iets veranderen aan de ontvangst van deze mails?
Je kunt je instellingen aanpassen of uitschrijven van deze lijst