ZZP Nieuwsbrief
25 april 2024

In deze nieuwsbrief:

Kabinet gebruikt zelfstandig ondernemers als melkkoe

Op 15 april heeft minister Van Weyenberg de voorjaarsnota naar de Tweede Kamer gezonden. Daarin vonden we een ongewenste maatregel. Eerder werd in de Miljoenennota reeds een verlaging aangekondigd van de mkb-winstvrijstelling, in de voorjaarsnota wordt gesproken over een sterkere verlaging.

Dit heeft er toe geleid dat wij als Vereniging ZZP Nederland via onze Koepelorganisatie VZN een persbericht hebben uitgestuurd. 

Naar het persbericht

Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto's (SEBA) start 23 april

Ben je ondernemer of heb je een non-profitorganisatie? En koop of financial lease je een nieuwe, volledig uitstootvrije (emissieloze) bedrijfsauto? Vraag de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) aan. Doe dit voordat je een definitieve overeenkomst sluit. Bij operational lease kan jouw leasemaatschappij SEBA aanvragen.

Meer over de SEBA

Gratis lidmaatschap bij openen van een zakelijke SNS-bankrekening

Als ondernemer is een zakelijke betaalrekening onmisbaar. Als je deze met voordeel bij een betrouwbare partij kan openen is dat natuurlijk mooi meegenomen! Daarom is ZZP Nederland een samenwerking aangegaan met SNS bank.

Open via onderstaande link een zakelijke betaalrekening bij SNS en ontvang een jaar gratis ZZP Nederland Basis lidmaatschap t.w.v. € 22,50. 

Lees meer

Blog: Reactie Harry Kuiper op Adfiz-rapport over pensioen en arbeidsongeschiktheid

Branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs Adfiz heeft afgelopen maart hun jaarlijks rapport Advies in Cijfers uitgebracht. Hierin worden resultaten gepresenteerd van de zakelijke- en consumentenmarkt. 

Directeur verzekeringen ZZP Nederland, Harry Kuiper, neemt je mee in een aantal interessante en opvallende bevindingen als het gaat om zzp’ers. 

Lees meer

Verkiezing Freelancer of the Year 2024 van start. Geef je nu op! 

Tijdens de Dag van de ZZP'er is de officiële aftrap gegeven voor de Freelancer of the Year Awards (FOTY). De Freelancer of the Year Awards is een verkiezing voor zelfstandig ondernemers. Of je nu als schrijver, consultant, fotograaf, programmeur, coach of in de bouw of zorg werkzaam bent, de Freelancer of the Year verkiezing is voor alle zelfstandige ondernemers!
 
Als je meedoet krijg je de kans om te laten zien wat je doet en waarom je goed bent in dat wat je doet. Je krijgt waardevolle inzichten in je bedrijf (en jezelf) en ontdekt nieuwe kansen om te groeien. Een vakjury, bestaande uit experts op het gebied van ondernemen, gaat uiteindelijk de finalisten beoordelen om de winnaars aan te wijzen.
 
Naast de titel Freelancer of the Year wordt er ook gestreden om de titel Beste Starter van 2024 en wordt er een Publieksprijs uitgereikt. Je kunt jezelf aanmelden of iemand nomineren waarvan jij vindt dat hij/zij deze kans verdient. Opgeven of iemand nomineren kan tot en met 26 mei via de FOTY website.

Naar de FOTY-website

Wist je dat...? 

  • 30 april de uiterste aangifte- en betaaldatum voor de btw in het eerste kwartaal is?
  • 30 april ook de uiterste aangifte- en betaaldatum voor de btw over de maand maart is, als je maandelijks btw betaalt?
  • Op 1 mei de workshop 'Starten als zzp'er' wordt gehouden in Maastricht.

Wat vind je van deze e-mail?
@ZZPNederland @ZZPNederland
@zzpnederland.nl @zzpnederland.nl
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2024 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3H
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven