Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 12 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Escape from accountancy | Ik vertrek…
Na bijna 14 jaar in de accountancy te hebben gewerkt, besloot Harold Hurenkamp in 2006 de accountancywereld te verlaten en te verhuizen naar Ierland. In de heuvels van de prachtige Mealagh Valley, in het zuidwesten van het land, runt hij samen met zijn vrouw een boerderij.
Lees verder »
BTWeetje | Welk BTW-tarief geldt er voor de levering van een paard?
De binnenlandse verkoop van een paard kan onder het 6%- of onder het 21%-tarief van de BTW vallen. In 2012 is de wet op dit punt veranderd. Voor die tijd gold op alle leveringen het verlaagde tarief. Nu is dat nog steeds zo als het gaat om een paard dat gebruikt wordt in de landbouw […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Whitepaper ‘Je eigen administratiekantoor starten’

Lees praktische tips over alles wat je tegenkomt bij de start van een nieuw kantoor! Zoals rechtsvorm kiezen, strategie bepalen, risico’s voorkomen en nieuwe klanten aantrekken.
Download gratis >

Lees verder »
Hebben winnaars in accountancy gemeenschappelijke kenmerken?
Gisteren ontvingen drie kantoren hun Cloud Award. SFAA, GetMonkeys en Joinson&Spice. Gemeenschappelijk kenmerk? Het  zijn geen reuzen! Maar dat is echt niet het enige dat opvalt, sterker nog het is wat mij betreft secundair. Natuurlijk: grote(re) kantoren die innovatief willen zijn moeten een grote(re) organisatie meenemen op dat pad. 
Lees verder »
SFAA, GetMonkeys en Joinson & Spice winnen Exact Cloud Award 2018/2019
Tijdens de Exact Cloud Award-verkiezing is SFAA als winnaar uit de bus gekomen. De Cloud Award voor Innovatie is uitgereikt aan Joinson & Spice. GetMonkeys wint de Cloud Award voor Samenwerking. De winnaars zijn vandaag bekend gemaakt tijdens Exact Live. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: 6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk

Het managen van veranderingen in uw accountancypraktijk is een kunst. Veranderen betekent vaak gedoe en dan vooral gedoe met mensen. Waar moet u op letten als u veranderingen gaat doorvoeren? Download dan de gratis whitepaper

Lees verder »
AA mocht kantoor opheffen ondanks schuld
Een incassobureau dat nog een kleine € 10.000 tegoed had van een AA die zijn kantoor heeft ontbonden, heeft bot gevangen met een klacht bij de Accountantskamer.
Lees verder »
Beloofde belastingverlaging vaak wassen neus
Huishoudens moeten na verkiezingen steevast meer belasting betalen dan politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s voorspiegelen. Bedrijven komen er financieel juist iets gunstiger uit. Die conclusies trekt Wimar Bolhuis van de Universiteit Leiden uit onderzoek waarop hij donderdag promoveert.
Lees verder »
SRA: ‘Kabinet maakt gebruik van geringe mobiliteit MKB’
‘Dat het kabinet beoogt om voor burgers een koopkrachtverbetering te realiseren, juichen wij toe. Anderzijds betreuren we het beeld dat het fiscale ondernemersklimaat -zeker waar het MKB-ondernemingen betreft-, met een lastenverzwaring wordt geconfronteerd.’ Dat menen het bestuur en Bureau Vaktechniek Fiscaal van SRA, die het ‘pakket Belastingplan 2019’ onder de loep hebben genomen.
Lees verder »
Vrijwillige inkeer zwartspaarders moet ook echt vrijwillig zijn
Een zwartspaarder met een bankrekening bij de Zwitserse UBS-bank is te laat tot inkeer gekomen, oordeelt de Rechtbank Gelderland. De zwartspaarder maakte in zijn aangiften IB/PVV voor de jaren 2004 tot en met 2014 geen melding van zijn Zwitserse bankrekening en besloot dat pas te doen nadat de Belastingdienst op 23 juli 2015 via een […]
Lees verder »
Zonder man en paard geen zakelijke aftrek voor coffeeshopbaas
Ook als een ondernemer zich bezighoudt met schimmige handel waarbij de overheid in zekere zin wegkijkt, mag de Belastingdienst openheid van zaken verwachten. Dat blijkt uit een arrest van Hof Den Haag, rond de zaak van een coffeeshophouder. De man, een fanatieke jager, voerde de kosten van door hem georganiseerde jachtpartijen op als zakelijke kosten.
Lees verder »
Exact en hoe nu verder (deel II)
Het kwam eigenlijk niet als een verrassing toen het FD melde dat Exact in etalage stond, het gerucht ging al wat langer door de markt. De signalen waren er ook naar, er trad een nieuwe CEO aan, de strategie werd aangepast, de Amerikaanse dochters verkocht, de schulden geherstructureerd, dividend uitgekeerd en de prijzen stevig verhoogd. […]
Lees verder »
RJ ziet cryptovaluta niet als liquide middelen
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2018-7 ‘Overwegingen ten aanzien van de verwerkingswijze van cryptocurrencies in de jaarrekening’ gepubliceerd. Daarin stelt de raad onder meer dan deze munten niet als liquide middelen moeten worden gezien. “Deze uiting dient gelezen te worden als een discussiestuk en heeft niet de status van een (ontwerp-)richtlijn.”
Lees verder »
CONTENTPARTNER
6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk

Het managen van veranderingen in uw accountancypraktijk is een kunst. Veranderen betekent vaak gedoe en dan vooral gedoe met mensen. De onderstaande zes tips helpen u om veranderingen effectief te managen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Standaard Bankverklaring; van gedoe naar gemak

Bedrijven, overheden en andere organisaties, die onderdeel uitmaken van een ‘keten’, merken dagelijks het belang van een optimale uitwisseling van digitale informatie; om processen beter, efficiënter en sneller te maken. Maar ook zeker om commerciële kansen te benutten.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Optimaliseren van de kwaliteit in de niet-OOB-organisatie
SRA
1 november 2018
Cursus Fiscale due diligence, do’s & don’ts bij een gedegen fiscaal onderzoek!
Fiscaal Vanmorgen
30 oktober 2018
Visionplanner on Tour | Assen
Visionplanner
31 oktober 2018
VACATURES
Senior / Gevorderd Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Gevorderd Assistent Accountant Samenstel 32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Junior manager assurance
Grant Thornton
Alphen a/d Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN