De Nederlandse economie zal met 7,5 procent krimpen
NRCUrgent
Abonneer nu
Dinsdag 14 april 2020
nrc.nl/urgent
We leven in onzekere tijden. Je kunt op NRC rekenen voor betrouwbare informatie.
Lees meer NRC vanaf €2,- per week.
Het Internationaal Monetair Fonds schetst een gitzwarte toekomst voor de economie in zijn halfjaarlijkse prognose. Overal ter wereld slaat een vrijwel ongekende recessie toe als gevolg van de Covid-19-pandemie.

De effecten voor de volksgezondheid én de maatregelen om het virus in te dammen zorgen voor verliezen waar die na de financiële crisis van 2008-2009 bij verbleken.
 

Volgens het IMF zal de economie in de eurozone 7,5 procent krimpen en in de VS 5,9 procent. Italië wordt het hardst getroffen met een krimp van 9,1 procent. De Nederlandse economie zal naar verwachting 7,5 procent krimpen.

Lees verder
Gezondheid vs economie
Weegt het redden van levens door de lockdownmaatregelen op tegen de economische schade die daardoor wordt aangericht? Daarvoor moet eerst een cynische vraag beantwoord worden: hoeveel is een mensenleven waard?
Post-corona
Hoe zal de wereldeconomie eruitzien na de coronaschok? Er tekent zich een minder vrije economie af, beladen met schulden. De digitalisering versnelt, terwijl het klimaat in het gedrang dreigt te komen. De ontwrichting in vijf trends.
Arbeidsmarkt
Vorige week publiceerde de Internationale Arbeidsorganisatie alarmerende cijfers: wereldwijd zullen 195 miljoen mensen hun baan verliezen. Een klein sprankje hoop: in sommige sectoren groeit de vraag naar arbeid juist.
Achtergrond
32 vragen & antwoorden
Heb je behoefte aan wat extra uitleg? Onze economieredactie legt in dit stuk de gevolgen van de coronacrisis per thema uit. 
Luisteren
In de afgelopen weken vertelde economieredacteur Maarten Schinkel in onze podcast NRC Vandaag wat de pandemie met onze economie doet en hoe de overheid de gevolgen probeert te beperken.
Heb je nieuws of commentaar? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Volg ons op InstagramTwitterFacebook
NRC