[WerkGelukTips] Dreigend ontslag? Zo regel je je toekomst!

5 jaren geleden


Text only:

Kun je deze mail niet goed lezen? Ziet alles er verschoven uit? 
Klik dan hier voor de webversie
WerkGelukTips
 
 
 
 
 
3 oktober 2013 
Jaargang 7, Nr 14 
Inspiratie voor meer plezier, succes en balans in je werk en loopbaan
  
Deel de inspiratie!
Ken je iemand die plezier zal hebben van de inspiratie en tips in dit E-zine? Klik dan hier om deze mail door te sturen!
  
Doorsturen via de Social Media kan ook:
Nog geen abonnee? Klik hier om je in te schrijven en dit E-zine voortaan iedere maand in je mailbox te ontvangen, plus het E-boek als gratis bonus!
 
 
In dit nummer: 
 
 
Persoonlijk bericht:
- Even schrikken
  
In the spotlight:
- Outplacement geeft 70% meer kans op een nieuwe baan
Artikel:
- Dreigend ontslag? Zo regel je je toekomst!
 
 
 
Persoonlijk bericht
Beste John,
 
Deze keer heb ik besloten om WerkGelukTips geheel in het teken van ontslag en opnieuw beginnen te laten staan.
 
De crisis is helaas nog niet op z'n retour en nog wekelijks hoor ik van cliënten en mensen in mijn vrienden- en kennissenkring dat ze op straat komen te staan. Dat is natuurlijk heftig; de schrik, de paniek van 'wat nu?', de onzekerheid over inkomen en of je straks wel weer een leuke baan gaat vinden.
 
Ook ik heb op dat vlak even een schok gekregen. Vorige week kreeg ik te horen dat mijn grootste opdachtgever faillissement aan moet vragen. Dat was enorm schrikken! Voor mij ook even veel onzekerheid op allerlei vlakken.
 
Ik zei al gekscherend tegen mijn collega: Nu weet ik ook weer even hoe mijn cliënten zich voelen als ze in deze situatie zitten! Natuurlijk is dit niet helemaal vergelijkbaar want gelukkig heb ik meerdere opdrachtgevers, maar toch, het gevoel van verlies en onzekerheid is er. En het herinnerde mij ook weer even aan de ontslagen die ik mee heb gemaakt tijdens mijn loopbaan. Dat waren best heftige ervaringen. Ervaringen die jij misschien ook kent, of misschien zit je er nu zelfs midden in!
 
Daarom heb ik besloten om deze keer aandacht te besteden aan ontslag en alles wat er dan op je af komt. De komende tijd zal ik hier vaker over schrijven, vanuit verschillende invalshoeken. Vandaag beginnend met het artikel: 'Dreigend ontslag? Zo regel je je toekomst!' met dank aan Mr. Jan Mathies voor zijn kritische juridische blik op mijn schrijven.
 
Misschien een beetje raar om met zo'n onderwerp te zeggen 'Veel leesplezier toegewenst!' dus vandaag zeg ik: 'Veel inspiratie en wijsheid toegewenst!' En mocht je met vragen zitten rondom dit onderwerp, ik beantwoord ze graag dus bel of mail gerust!
 
 
Hartelijke groet,
 
Gertrud de Witte
ESENZIA WerkGelukCoaching
 
 
PS: Zit je op Facebook en wil je ook daar regelmatig tips, inspiratie, WerkGelukQuotes en andere nieuwtjes ontvangen? Like dan de (eveneens vernieuwde) ESENZIA Facebookpagina. Op naar de 300 (en hopelijk nog veel meer) likes!
In the spotlight:  70% meer kans op een nieuwe baan met outplacement
 
70% meer kans op een nieuwe baan!
 
 
Komen er bezuinigingen en een reorganisatie aan op je werk en wordt er ontslag voor je aangevraagd? Dat is op zijn zachts gezegd heel vervelend! Het gevoel alsof de grond onder je voeten wegzakt.
 
Op zo'n moment zijn er twee dingen belangrijk:
 
1)  Ervoor zorgen dat je ontslag goed geregeld wordt 
 
2)  Hulp krijgen bij het heroriënteren op je toekomst zodat je zo snel mogelijk werk
     vindt dat bij je past! Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat outplacement 70% meer
     kans biedt op een nieuwe baan!
 
 
Zit jij in zo'n situatie en wil je je kansen benutten om je droombaan te vinden of je droombedrijf op te starten? 
 
 
Lees hier alles over hoe wij jou kunnen helpen
Artikel:  Dreigend ontslag? Zo regel je je toekomst!
Als je ontslagen wordt dan komt er veel op je af. Allereerst natuurlijk de eerste reactie van schrik op het nieuws, het ongeloof. Dan komen de emoties los. En daarna moet je zaken gaan regelen voor jezelf. Iets waar op dat moment je hoofd niet naar staat. En toch is het aan te raden wil je je toekomst zeker stellen.
 
Omdat je in zo’n situatie genoeg hebt om te verwerken is het vaak lastig om nog objectief te zijn en er voor te zorgen dat de zaken goed worden geregeld.
 
Het is zowel voor werknemer als werkgever van belang dat het ontslag zo goed en netjes mogelijk wordt afgehandeld, volgens Mr. Jan Mathies, Senior Adviseur Juridische Zaken bij werkgeversvereniging AWVN.
 
Niet alleen vanuit juridisch oogpunt, maar ook omdat met een nette afhandeling het leed voor de medewerker en achterblijvers kan worden verzacht. Daarnaast laat een ‘prettige’ afvloeiing  van medewerkers zien dat de werkgever goed voor zijn medewerkers zorgt, ook in minder goede tijden. En dat draagt weer bij aan een goed imago voor de organisatie.
 
Hierbij geeft Mathies 5  belangrijke tips waar je op moet letten als je ontslag aangeboden krijgt:
 
1) Wie heeft het initiatief genomen?
Belangrijk voor jou als werknemer is dat het initiatief bij de werkgever ligt, zodat je recht op een WW-uitkering krijgt. Een geldige reden voor ontslag volgens het UWV is bijvoorbeeld bedrijfseconomische redenen of verschil van inzicht in de uit te oefenen functie. Zorg ervoor dat de reden van ontslag en wie het initiatief hiertoe heeft genomen duidelijk in de vaststellingsovereenkomst (ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd) komt te staan. En maak waar nodig bezwaar om te voorkomen dat de indruk ontstaat dat door jou schuld of toedoen de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd.
 
2) Vraag na of jouw ontslag onder een Sociaal Plan valt of niet
Meestal is dit bij grotere organisaties het geval, en worden de regelingen uit het Sociaal Plan collectief ingezet als er meerdere werknemers tegelijkertijd ontslag krijgen. Bij kleinere organisaties is het ontslag van medewerkers vaak minder goed geregeld en zul je vaak zelf de eerste stappen moeten zetten om de zaken goed geregeld te krijgen.
 
2) Schakel een advocaat of jurist in met expertise op het gebied van ontslag- of arbeidsrecht
Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt dan kun je die inschakelen. Ben je lid van een vakbond vraag dan daar om hulp. Zo niet, vraag dan rond in je eigen netwerk naar iemand met wie jouw vrienden of familieleden goede ervaringen hebben. Pas op met een advocaat die je toegewezen wordt door je werkgever. Het is natuurlijk prettig als je werkgever de kosten voor zijn rekening neemt, maar stel jezelf wel de vraag hoe objectief hij of zij in dat geval zal zijn. Belangrijk is dat je je door deze advocaat goed laat voorlichten over je rechten en plichten!
 
3) Zeg nooit direct iets toe en laat je werkgever alles op papier zetten in een vaststellingsovereenkomst
Tijdens het gesprek krijg je zoveel te verwerken dat je vaak op dat moment niet in staat bent om overwogen beslissingen te nemen. Zorg er dan ook voor dat je werkgever het voorstel op papier zet in de vorm van een vaststellingsovereenkomst. Hier komen alle gemaakte afspraken in te staan over o.a. de ontslagvergoeding, outplacement om je te helpen bij je volgende carrierestap, de finale afrekening, concurrentiebeding, etc. Zo kun je eerst alles rustig doorlezen en advies vragen aan een deskundige voordat je een beslissing neemt.
 
3) Laat je advocaat vooraf naar de vaststellingsovereenkomst kijken
Het allerbelangrijkste wat gecontroleerd moet worden is of er geen teksten in staan waaruit opgemaakt kan worden dat jou mogelijk iets te verwijten valt. En dat duidelijk is dat je waar nodig (schriftelijk) bezwaar hebt gemaakt tegen het ontslag. Als het UWV hier ook maar enige twijfel over kan krijgen dan kan dat betekenen dat je recht op uitkering in gevaar komt. Daarnaast kan je advocaat alle voorgestelde afspraken nalopen en controleren of deze voor jou gunstig uitpakken.
 
4) Laat je advocaat de onderhandelingen doen met je werkgever
Dit is hun dagelijkse werk en hij of zij weet wat jouw rechten en plichten zijn en hoe ze dit aan moeten pakken. Meestal ben je zelf te emotioneel betrokken bij dit proces en is het niet raadzaam om dit zelf te doen. Je advocaat zorgt er o.a. voor dat er een adequate ontslagvergoeding komt en dat je salaris en vakantiedagen worden uitbetaald.
 
5) Regel in je onderhandelingen een outplacementtraject
Ontslag krijgen is natuurlijk heel vervelend. Vaak blijf je als getroffen medewerker met gevoelens van boosheid, verdriet en onmacht achter. Dan is het best lastig om weer vooruit te kijken en gemotiveerd aan de slag te gaan met je toekomst. Iemand die je begeleid in dat proces is dan onontbeerlijk. Gelukkig zijn er ook velen die dit snel naast zich neer kunnen leggen en het als een mooie kans zien om hun loopbaan of carrière weer eens kritisch onder de loep te nemen. Zodat ze vervolgens een bewuste keus kunnen maken voor hun vervolgstap. Een outplacementbureau kan daarbij helpen. De cijfers leren inmiddels dat je met een outplacementtraject gemiddeld 70% meer kans hebt op een baan na je ontslag!
 
Laat je dus goed informeren in een dergelijke situatie; het kan je veel narigheid besparen in de toekomst!
 
***
 
Welke ervaring heb jij met ontslag? Reageren kan op mijn blog:  www.werkgelukcoaching.nl/blog
 
©2013 Gertrud de Witte - ESENZIA WerkGelukCoaching, alle rechten voorbehouden.
 
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief, blog of op een website? Dat kan, zolang je de volgende tekst, met een werkende link, opneemt:
 
"Door Gertrud de Witte - ESENZIA WerkGelukCoaching.
Ga naar www.werkgelukcoaching.nl voor het aanvragen van het gratis E-boek ‘De 3 geheime ingrediënten voor WerkGeluk'." 
Over ESENZIA
Bij ESENZIA WerkGelukCoaching helpen we hoger opgeleide professionals hun werkgeluk te (her)vinden.  
 
Enige tijd geleden heb ik, Gertrud de Witte, eigenaar en oprichtster, mijn  eigen dilemma's gehad met deze thema's. Rond mijn dertigste begonnen bij mij de typische ‘dertigersvragen’ de kop op te steken. Vervolgens werd ik ontslagen door mijn werkgever en raakte ik bij de volgende organisatie helemaal opgebrand, waardoor ik voor langere tijd burnout thuis kwam te zitten. Toen besefte ik dat het tijd was geworden om dingen anders te doen én andere dingen te doen. Ik besloot mijn vakgebied (Marketing) vaarwel te zeggen, me helemaal om te laten scholen om begin 2007 met Esenzia te starten.
 
Samen met collega's Elze Aartman en Anne Marie Radstake help ik nu dertigers en veertigers met hun werk- en loopbaanvraagstukken. Professionals die meer de touwtjes van hun eigen leven in handen willen hebben, bewuster keuzes willen maken en stappen willen zetten. Om zo met meer plezier, succes en balans te werken en te leven!
 
Je kunt bij ons terecht voor outplacement, burnoutbegeleiding, loopbaancoaching, personal coaching en diverse trainingen en workshops. Lees hier meer over onze diensten
 
Volg ons ook hier:
  
            
Jouw abonnement
Dit E-zine verschijnt iedere maand. Je staat hier als volgt voor ingeschreven: John via newsletter@newslettercollector.com. Je ontvangt dit E-zine omdat je je hiervoor hebt opgegeven, omdat je opdrachtgever of cliënt bent (geweest), of op een andere manier met ESENZIA in contact bent gekomen. Met de link onderin deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of uitschrijven.
 
Heb je dit E-zine doorgestuurd gekregen en ben je nog geen abonnee? Klik dan hier om je aan te melden. Je ontvangt het E-boek 'De 3 geheime ingrediënten voor werkgeluk' als gratis bonus!
ESENZIA WerkGelukCoaching  -  www.werkgelukcoaching.nl  -  info@werkgelukcoaching.nl  -  06 - 132 352 98
Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP

Esenzia.nl

Categorieën: Inspiratie | Persoonlijke Ontwikkeling
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019