[WerkGelukTips] Een pot vol successen

5 jaren geleden


Text only:

Kun je deze mail niet goed lezen? Ziet alles er verschoven uit? 
Klik dan hier voor de webversie
WerkGelukTips
 
 
 
 
 
16 januari 2014 
Jaargang 8, Nr 2 
Inspiratie voor meer plezier, succes en balans in je werk en loopbaan
  
Deel de inspiratie!
Ken je iemand die plezier zal hebben van de inspiratie en tips in dit E-zine? Klik dan hier om deze mail door te sturen!
  
Doorsturen via de Social Media kan ook:
Nog geen abonnee? Klik hier om je in te schrijven en dit E-zine voortaan iedere maand in je mailbox te ontvangen, plus het E-boek als gratis bonus!
 
 
In dit nummer: 
 
 
Persoonlijk bericht:
- Stilstaan bij het positieve
  
Nieuw:
- Carrière Doorbraak - maak je droombaan werkelijkheid!
 
Artikel:
- Een pot vol successen
 
 
 
Persoonlijk bericht
Beste John,
 
Het was best wel weer even inkomen na de feestdagen moet ik eerlijk bekennen. Maar het gekke is dat als ik eenmaal weer op kantoor ben en ik mijn eerste coachcliënt spreek, dan is het bijna alsof ik helemaal niet weg ben geweest. Dan realiseer ik me weer dat ik gewoon heel erg leuk werk heb! En dat ik daar wat vaker bij stil mag staan en dankbaar voor mag zijn. Want dat is zeker wel eens anders geweest in mijn loopbaan ;-(.
 
En ik hoop dat ik samen met mijn collega's Elze en Anne-Marie ook dit jaar weer een flink aantal hoger opgeleide professionals mag helpen om ook hun WerkGeluk te vinden of te hervinden. Dat is onze missie en onze passie.
 
Inmiddels heb ik vaak genoeg ervaren dat het niet vanzelfsprekend is dat alles in het leven maar leuk en happy is, en dat het soms zo gemakkelijk is om in het negatieve te verdwijnen. Daarom heb ik me voorgenomen om dit jaar meer stil te staan bij de dingen die goed gaan, mijn 'successen', mooie gebeurtenissen en ervaringen, en de mensen om me heen. Zaken waar ik dankbaar voor mag zijn.
 
Daarom heb ik mijn eigen 'Successes & Gratitude Jar 2014' in het leven geroepen; je kunt er alles over lezen in het artikel voor deze keer: Een pot vol successen. Ik hoop dat het jou ook inspireert om eens wat vaker stil te staan bij alles wat er positief is in je leven!
 
 
Veel leesplezier!
 
Hartelijke groet,
 
Gertrud de Witte
ESENZIA WerkGelukCoaching
Nieuw:  Carrière Doorbraak
     
Carrière Doorbraak
Maak je droombaan werkelijkheid!
 
 
Zit je carrière in het slop? Zou je ook graag willen ontdekken wat jouw droombaan is?
 
Waarmee je niet alleen zorgt voor optimaal werkgeluk maar waar je ook een goede boterham mee kunt verdienen? Tijdens dit exclusieve programma word je individueel, persoonlijk en intensief begeleid door een van de ESENZIA coaches. Je gaat actief aan de slag om jouw droombaan, die zorgt voor maximale passie en plezier in je werk, helder te krijgen. 
 
Wordt het tijd voor jouw Carrière Doorbraak?
 
 
Lees hier alles over dit exclusieve loopbaanprogramma
Artikel:  Een pot vol successen
In het artikel 'Zo worden je goede voornemens werkelijkheid' vertelde ik je hoe je ervoor kunt zorgen dat je dit jaar wél je goede voornemens werkelijkheid kan maken.  Ik had daarin ook wat statistieken opgenomen; waarvan de belangrijkste zijn dat 45% goede voornemens maakt in het nieuwe jaar, en dat slechts 8% ze ook daadwerkelijk het hele jaar volhoudt. Als je dit artikel hebt gemist dan kun je hier alsnog lezen.
 
In mijn ogen is een van de belangrijkste motivatoren om je doelen ook daadwerkelijk te bereiken om heel regelmatig je successen te vieren. Dat kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen: je kunt iedere keer als je weer een stap(je) hebt gezet een feestje geven en een fles champagne opentrekken,  maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren.
 
Een paar weken geleden kwam ik een leuk idee tegen op Facebook, waar ik meteen heel enthousiast van werd. En die wil ik heel graag met je delen. Zodat jij ook in de positieve flow komt en blijft, terwijl je aan je doelen werkt dit jaar.  Zodat je plezier beleeft aan je successen en mooie momenten zonder het meteen heel ingewikkeld te maken.
 
Het idee dat ik tegenkwam is het volgende: de Gratitude Jar. Eigenlijk is het heel simpel: je schrijft iedere dag iets op een papiertje waar jij die dag dankbaar voor bent. Dat papiertje vouw je op en doe je in de Gratitude Jar. En zo spaar je een heel jaar lang je dankbaarheden.
 
Om de vertaling iets meer te maken naar het verwezenlijken van mijn doelen heb ik mijn pot ‘Successes & Gratitude Jar’ genoemd.  Daarmee trek ik het iets breder en schrijf ik de ene dag de naam op van een persoon die iets voor me heeft betekent die dag, een andere dag een actie die ik genomen heb en waar ik trots op ben, en weer een andere dag een leuke meevaller of positief resultaat.  Dat kan natuurlijk van alles zijn, en voel je vrij om hier in te variëren en creatief te zijn!
 
Het dagelijks stilstaan bij wat er goed gaat in je leven, je successen, wat je fijn vindt, de dierbare mensen om je heen en andere inspiratie zorgt voor positieve energie. Je bent je iedere dag even bewust van de positieve dingen in je leven. En dat trekt meer positiviteit aan.  Jezelf leren dankbaarheid te zien en trots te zijn op de kleine dingen, vooral in de dagelijkse sleur. 
 
En juist op de momenten waar het even niet loopt zoals je zou willen, dan is het heel versterkend om juist de positieve dingen te zien die er óók zijn. Want hoe gemakkelijk is het om te verdwijnen in de negatieve neerwaartse spiraal als het allemaal even tegenzit. Dat kennen we ook allemaal!
 
Bovendien heb je straks aan het einde van het jaar een pot, fles of doosje met 365 briefjes vol met successen, mooie momenten en dankbaarheid. Het is als het geven van een cadeau aan jezelf aan het einde van het jaar. Want hoe snel vergeten we niet alles wat we gedaan hebben de mooie dingen die we hebben meegemaakt en de mensen die iets voor ons betekenen?
 
In principe is het een eenvoudig project en je hebt er maar een paar dingen voor nodig:
Pot met deksel (een fles met wijde hals of doosje kan ook, als je straks maar weer je papiertjes eruit kan halen ;-)) 
Papier – Normaal of gekleurd papier dat je in kleinere papiertjes snijdt of knipt
Pennen/stiften – Normale ballpoint of gekleurde stiften, met glitters, etc.
En als je helemaal los wilt gaan dan kun je natuurlijk je pot ook nog een mooi uiterlijk geven en deze versieren. Leef je uit!
 
De stappen voor jouw Successes & Gratitude Jar:
 
Stap 1) Schrijf je doelen voor het komende jaar op. Lees voor inspiratie en tips nog even mijn laatste artikel: Zo worden je goede voornemens werkelijkheid!
 
Stap 2) Koop een mooie pot, versier deze zoals je wilt, en geef het een naam die voor jou symboliseert wat je erin wilt stoppen.
 
Stap 3) Stop iedere dag een briefje in je pot met daarop jouw successen, dingen waar je blij van werd, acties die je hebt genomen, mensen die je hebt ontmoet, etc.
 
Stap 4) Aan het einde van dit jaar lees je nog eens je goede voornemens, en vervolgens alle briefjes die je in jouw pot hebt gestopt.  Welke voornemens of doelen heb je bereikt? Welke successen heb je gehad? Wie hebben je daarbij gesteund? Wat heeft je erbij geholpen? Waar ben je trots op? En het is misschien nog een beetje ver weg nu, maar wat ga je hiervan inzetten voor 2015?
 
 
Een leuk alternatief voor de Jar is om iedere dag een foto te maken in plaats van een briefje in een pot. Dat kun je tegenwoordig eenvoudig doen met je smartphone, zodat je niet iedere dag met een camera rond hoeft te lopen ;-). Aan het einde van het jaar heb je dan straks 365 foto’s die jouw dankbaarheid, successen e.d. weergeven. Ook heel leuk om te doen!  En je kunt er zelfs een mooi album van (laten) maken. Kijk eens hier voor meer informatie en inspiratie om het met foto’s te doen!
 
Mijn Successes & Gratitude Jar begint zich al mooi te vullen en elke keer als ik mijn briefje erin stop kijk ik net even anders terug op mijn dag!
 
 ***
 
Ik ben benieuwd naar jouw 'Jar'! Reageren kan op mijn blog: www.werkgelukcoaching.nl/blog
 
©2014 Gertrud de Witte - ESENZIA WerkGelukCoaching, alle rechten voorbehouden.
 
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief, blog of op een website? Dat kan, zolang je de volgende tekst, met een werkende link, opneemt:
 
"Door Gertrud de Witte - ESENZIA WerkGelukCoaching.
Ga naar www.werkgelukcoaching.nl voor het aanvragen van het gratis E-boek ‘De 3 geheime ingrediënten voor WerkGeluk'." 
Over ESENZIA
Bij ESENZIA WerkGelukCoaching helpen we hoger opgeleide professionals hun werkgeluk te (her)vinden.  
 
Enige tijd geleden heb ik, Gertrud de Witte, eigenaar en oprichtster, mijn  eigen dilemma's gehad met deze thema's. Rond mijn dertigste begonnen bij mij de typische ‘dertigersvragen’ de kop op te steken. Vervolgens werd ik ontslagen door mijn werkgever en raakte ik bij de volgende organisatie helemaal opgebrand, waardoor ik voor langere tijd burnout thuis kwam te zitten. Toen besefte ik dat het tijd was geworden om dingen anders te doen én andere dingen te doen. Ik besloot mijn vakgebied (Marketing) vaarwel te zeggen, me helemaal om te laten scholen om begin 2007 met Esenzia te starten.
 
Samen met collega's Elze Aartman en Anne Marie Radstake help ik nu dertigers en veertigers met hun werk- en loopbaanvraagstukken. Professionals die meer de touwtjes van hun eigen leven in handen willen hebben, bewuster keuzes willen maken en stappen willen zetten. Om zo met meer plezier, succes en balans te werken en te leven!
 
Je kunt bij ons terecht voor outplacement, burnoutbegeleiding, loopbaancoaching, personal coaching en diverse trainingen en workshops. Lees hier meer over onze diensten
 
Volg ons ook hier:
  
               
Jouw abonnement
Het E-zine WerkGelukTips verschijnt iedere twee weken. Je staat hier als volgt voor ingeschreven: John via newsletter@newslettercollector.com. Je ontvangt dit E-zine omdat je je hiervoor hebt opgegeven, omdat je opdrachtgever of cliënt bent (geweest), of op een andere manier met ESENZIA in contact bent gekomen. Met de link onderin deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of uitschrijven.
 
Heb je dit E-zine doorgestuurd gekregen en ben je nog geen abonnee? Klik dan hier om je aan te melden. Je ontvangt het E-boek 'De 3 geheime ingrediënten voor werkgeluk' als gratis bonus!
ESENZIA WerkGelukCoaching  -  www.werkgelukcoaching.nl  -  info@werkgelukcoaching.nl  -  06 - 132 352 98
Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP

Esenzia.nl

Categorieën: Inspiratie | Persoonlijke Ontwikkeling
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019