[WerkGelukTips] Ontslag? Rouwen mag!

5 jaren geleden


Text only:

Kun je deze mail niet goed lezen? Ziet alles er verschoven uit? 
Klik dan hier voor de webversie
WerkGelukTips
 
 
 
 
 
21 november 2013 
Jaargang 7, Nr 17 
Inspiratie voor meer plezier, succes en balans in je werk en loopbaan
  
Deel de inspiratie!
Ken je iemand die plezier zal hebben van de inspiratie en tips in dit E-zine? Klik dan hier om deze mail door te sturen!
  
Doorsturen via de Social Media kan ook:
Nog geen abonnee? Klik hier om je in te schrijven en dit E-zine voortaan iedere maand in je mailbox te ontvangen, plus het E-boek als gratis bonus!
 
 
In dit nummer: 
 
 
Persoonlijk bericht:
- Onderhoud
  
Uitgelicht:
- 70% meer kans op een baan met outplacement
 
Artikel:
- Ontslag? Rouwen mag!
 
 
 
Persoonlijk bericht
Beste John,
 
 
Terwijl ik deze WerkGelukTips schrijf zijn de schilders hier druk bezig in en rond het huis. Het nodige onderhoud zullen we maar zeggen. Want als je het houtwerk niet regelmatig schildert dan gaat de boel verrotten, toch?
Aan de ene kant vind ik het allemaal maar gedoe: het regelen, de verflucht die tot in je haren zit, rommel binnen en buiten.... En aan de andere kant heeft het ook wel weer wat; zingende schilders op de steigers, bakkie koffie hier, koekje daar. En niet te vergeten de grappen en grollen die ik af en toe van ze meekrijg ;-).
 
Ik vond het wel een mooie vergelijking met het onderhouden van jezelf. Als je dat niet doet dan loop je de kans dat je ziek en/of ongelukkig wordt. En soms is het een gedoe om goed voor jezelf te zorgen en lijkt het allemaal veel moeite te kosten. En dan is het de kunst hoe je jezelf kunt onderhouden en het tegelijkertijd leuk te maken.
 
Een tijdje geleden gaf ik aan dat ik een serie artikelen aan het schrijven ben over ontslag en alles wat daarbij komt kijken. Deze keer gaat het artikel over ontslag en het rouwproces wat daar vaak mee gepaard gaat: Ontslag? Rouwen mag!, met dank aan mijn collega Patricia Wouters die ik hiervoor geïnterviewd heb.
 
Ook dit gaat in feite over onderhoud. Als het houtwerk wat minder dreigt te worden (bijvoorbeeld doordat er iets heftigs in je leven gebeurt), wat doe jij dan om goed voor jezelf te zorgen? Hoe geef je ruimte aan datgene wat zich aandient? Hoe geef (én gun!) je jezelf de tijd om te herstellen van de fysieke en mentaal/emotionele symptomen die ermee gepaard gaan? Welke energiegevende hulpbronnen heb je dan om in te zetten?
 
Veel leesplezier!
 
Hartelijke groet,
 
Gertrud de Witte
ESENZIA WerkGelukCoaching
 
PS: Heb je eerdere artikelen over ontslag gemist? Kijk dan even op mijn blog: www.werkgelukcoaching.nl/blog.
Promo:  Hoe je aan werk komt na ontslag
 
Wist je dat je met outplacement 70% meer kans hebt op een baan?
 
 
Komen er bezuinigingen en een reorganisatie aan op je werk en wordt er ontslag voor je aangevraagd? Dat is op zijn zachts gezegd heel vervelend! Het gevoel alsof de grond onder je voeten wegzakt.
 
Op zo'n moment zijn er twee dingen belangrijk:
 
1)  Ervoor zorgen dat je ontslag goed geregeld wordt 
 
2)  Hulp krijgen bij het heroriënteren op je toekomst zodat je zo snel mogelijk werk
     vindt dat bij je past! Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat outplacement 70% meer
     kans biedt op een nieuwe baan!
 
 
 
Zit jij in zo'n situatie en wil je je kansen benutten om je droombaan te vinden of je droombedrijf op te starten? 
 
 
Lees hier alles over hoe wij jou kunnen helpen
Artikel:  Ontslag? Rouwen mag!
Werk is voor de meesten mensen heel belangrijk. Je verdient er natuurlijk je inkomen mee, maar dat is het niet alleen. Je hebt daar sociale contacten, je ontwikkelt je in je vakgebied en op persoonlijk vlak. En je spendeert er een groot deel van je dag en je leven aan.
 
Als je dan je baan kwijtraakt, of dat nu verwacht is of onverwacht, dan vindt er een vorm van afscheid nemen plaats. En dat gaat gepaard met rouw.
 
Rouw is je houvast verliezen. Volgens collega Patricia Wouters, specialist in verlieskunde, is rouw een reactie op het verlies van iets of iemand die van grote betekenis voor je is geweest in je leven. Het is vergelijkbaar met het gevoel dat je iemand bent verloren, bijvoorbeeld door overlijden of het verbreken van een relatie. Iets wat je dierbaar is of was en dat verloren is gegaan.
 
Zo krijg je ook te maken met rouw als je je baan kwijtraakt. Vaak worden de gevoelens en emoties die gepaard gaan met ontslag niet direct herkend als rouw. Je hebt er wel last van maar weet niet direct wat het is. En ook als je blij bent dat je daar weg bent, dan nog zal er een vorm van rouw zijn.
 
Ongeveer 20 procent van de mensen die een dergelijk verlies ervaart is niet goed in staat om er op een adequate manier mee om te gaan. Ze hebben gevoelens van schaamte, schuld, boosheid, onmacht, frustratie, onheus bejegend zijn en voelen zich niet gezien en gerespecteerd.
 
Rouw kan zich verder uiten in:
 
Psychosomatische klachten: o.a. hoofdpijn, spierpijn, last van de spijsvertering, nek- en schouderpijn, rugklachten, eczeem.
Cognitieve klachten: o.a. piekeren, verminderde concentratie, dingen minder goed kunnen onthouden.
Emotionele klachten: o.a. huilen, boosheid, opluchting, schaamte, spijt, gevoel van falen, angst voor de toekomst, somberheid, snel geïrriteerd.
Gedragsverandering: o.a. drinken, roken, afleiding zoeken, (overdreven) actie, veel of juist niet slapen.
 
Deze emoties zijn heel normaal! Belangrijk is wel dat erkend wordt dat rouw geen ziekte is en ook geen depressie of burnout. De sombere gevoelens die ermee gepaard gaan willen er nog wel eens mee verward worden.
 
Ook is  het belangrijk dat je ruimte biedt aan je emoties. Het accepteren van de situatie, het erkennen en aanvaarden ervan is essentieel in het rouwproces om straks weer naar de toekomst te kunnen kijken. Als je hierin blijft hangen dan is het bijna niet mogelijk om vooruit te kijken en gemotiveerd op zoek te gaan naar een nieuwe baan.
 
Linda werd plotseling ontslagen naar ruim 15 jaar trouwe dienst. Het was voor haar de ideale baan: computerwerk in combinatie met teksten schrijven, dicht bij huis, fijne collega’s en een prettige werksfeer, en voor 24 uur. De klap kwam hard aan. Ze begreep er niets van en voelde zich enorm aan de kant gezet. Ze had toch altijd goed gefunctioneerd?
 
Twee maanden na het ontslag kwam ze bij me en ze kon alleen maar huilen. Wat een verdriet, boosheid, onbegrip en gevoel van onmacht. Aan de slag gaan met loopbaangerichte opdrachten en oefeningen hadden op dat moment dan ook nog helemaal geen zin. Linda zat nog midden in het rouwproces en had hele andere steun nodig.
 
Wat kun je doen als je bovenstaand voorbeeld en/of genoemde symptomen herkent?
 
 
Hier volgen 5 tips voor hoe je op een adequate manier ruimte kunt geven aan afscheid nemen en het rouwproces bij ontslag:
 
1.     Neem alsnog afscheid als je dat (nog) niet hebt kunnen doen.
Dat kun je letterlijk doen door alsnog een afscheidsborrel- of etentje te regelen zodat je je werk en collega’s op een persoonlijke manier gedag kunt zeggen. Is dit niet meer mogelijk dan kun je het ook fictief of met een ritueel doen. Door ze bijvoorbeeld een brief te schrijven (die je niet hoeft te versturen) of een foto- of collageboek te maken van je tijd bij deze organisatie.
 
2.     Deel je gevoelens en emoties met de mensen om je heen.
Praten over je boosheid, je verdriet en je gevoel van onmacht geeft ruimte aan deze emoties. Door er niet over te praten krop je het alleen maar op en creëert vaak een tendens van piekeren en malen. En daar zit vaak ook iets in van het zelf op willen lossen, terwijl het delen juist heel veel steun op kan leveren.
 
3.     Lees een boek over rouw.
Er is al veel geschreven over rouw en afscheid nemen, op alle vlakken. Het kan erg helpend zijn om hierover te lezen, zodat je het proces en de symptomen gaat zien en begrijpen. En vaak worden er praktische tips aangereikt die je kunnen helpen deze pijnlijke situatie te verwerken.
 
4.     Maak een lijst met positieve punten.
Om te voorkomen dat je alleen nog maar de negatieve dingen kan zien, kun je een lijstje maken waarop je zoveel mogelijk positieve dingen opschrijft over je werk (organisatie, functie, de mensen, behaalde resultaten, uitjes, etc.). Daarmee haal je ook weer de leuke, gezellige, succesvolle en memorabele momenten naar boven. En dat zorgt ervoor dat die ook de plek krijgen die ze verdienen. Want dat was er ook!
 
5.     Schakel de hulp in van een professionele loopbaan-/outplacementadviseur.
Een loopbaanprofessional beschikt over basiskennis bij het onderwerp rouw en kan je helpen bij het omgaan met het ontslag. Zodat je weer in je kracht komt en met zelfvertrouwen je volgende carrièrestap kan bepalen en realiseren.
 
 
Nogmaals, de emoties die gepaard gaan met het krijgen van ontslag zijn heel normaal. Maar wees je er bewust van en herken ze als symptomen van rouw. Ga ermee aan de slag zodat je snel weer je focus op de toekomst kunt leggen en een mooie nieuwe start kan maken!
  
 ***
Met dank aan Patricia Wouters, verlieskundige bij www.woutersvandam.nl voor haar input voor dit artikel!  
Heb jij ervaring met rouw bij ontslag ? Reageren kan op mijn blog:
www.werkgelukcoaching.nl/blog
 
©2013 Gertrud de Witte - ESENZIA WerkGelukCoaching, alle rechten voorbehouden.
 
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief, blog of op een website? Dat kan, zolang je de volgende tekst, met een werkende link, opneemt:
 
"Door Gertrud de Witte - ESENZIA WerkGelukCoaching.
Ga naar www.werkgelukcoaching.nl voor het aanvragen van het gratis E-boek ‘De 3 geheime ingrediënten voor WerkGeluk'." 
Over ESENZIA
Bij ESENZIA WerkGelukCoaching helpen we hoger opgeleide professionals hun werkgeluk te (her)vinden.  
 
Enige tijd geleden heb ik, Gertrud de Witte, eigenaar en oprichtster, mijn  eigen dilemma's gehad met deze thema's. Rond mijn dertigste begonnen bij mij de typische ‘dertigersvragen’ de kop op te steken. Vervolgens werd ik ontslagen door mijn werkgever en raakte ik bij de volgende organisatie helemaal opgebrand, waardoor ik voor langere tijd burnout thuis kwam te zitten. Toen besefte ik dat het tijd was geworden om dingen anders te doen én andere dingen te doen. Ik besloot mijn vakgebied (Marketing) vaarwel te zeggen, me helemaal om te laten scholen om begin 2007 met Esenzia te starten.
 
Samen met collega's Elze Aartman en Anne Marie Radstake help ik nu dertigers en veertigers met hun werk- en loopbaanvraagstukken. Professionals die meer de touwtjes van hun eigen leven in handen willen hebben, bewuster keuzes willen maken en stappen willen zetten. Om zo met meer plezier, succes en balans te werken en te leven!
 
Je kunt bij ons terecht voor outplacement, burnoutbegeleiding, loopbaancoaching, personal coaching en diverse trainingen en workshops. Lees hier meer over onze diensten
 
Volg ons ook hier:
  
               
Jouw abonnement
Dit E-zine verschijnt iedere maand. Je staat hier als volgt voor ingeschreven: John via newsletter@newslettercollector.com. Je ontvangt dit E-zine omdat je je hiervoor hebt opgegeven, omdat je opdrachtgever of cliënt bent (geweest), of op een andere manier met ESENZIA in contact bent gekomen. Met de link onderin deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of uitschrijven.
 
Heb je dit E-zine doorgestuurd gekregen en ben je nog geen abonnee? Klik dan hier om je aan te melden. Je ontvangt het E-boek 'De 3 geheime ingrediënten voor werkgeluk' als gratis bonus!
ESENZIA WerkGelukCoaching  -  www.werkgelukcoaching.nl  -  info@werkgelukcoaching.nl  -  06 - 132 352 98
Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP

Esenzia.nl

Categorieën: Inspiratie | Persoonlijke Ontwikkeling
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019