[WerkGelukTips] We willen werkgeluk!

5 jaren geleden


Text only:

Kun je deze mail niet goed lezen? Ziet alles er verschoven uit? 
Klik dan hier voor de webversie
WerkGelukTips
 
 
 
 
 
30 januari 2014 
Jaargang 8, Nr 3 
Inspiratie voor meer plezier, succes en balans in je werk en loopbaan
  
Deel de inspiratie!
Ken je iemand die plezier zal hebben van de inspiratie en tips in dit E-zine? Klik dan hier om deze mail door te sturen!
  
Doorsturen via de Social Media kan ook:
Nog geen abonnee? Klik hier om je in te schrijven en dit E-zine voortaan iedere maand in je mailbox te ontvangen, plus het E-boek als gratis bonus!
 
 
In dit nummer: 
 
 
Persoonlijk bericht:
- Bon bini Curaçao
  
Binnenkort:
- Gratis Teleseminar:
  'Carrière op een dood spoor? Zo pak je dat aan!'
 
Artikel:
- We willen werkgeluk!
 
 
 
Persoonlijk bericht
Beste John,
 
Op dit moment ben ik op Curaçao. Ik ben daar met zeven dierbare collega's/vriendinnen om een week lang training en supervisie te krijgen. Er wordt hard gewerkt (jaja, hoor ik je denken ;-)), en na de training maken we natuurlijk ook tijd vrij om te genieten van het eiland en het heerlijke weer. Anders kunnen we het net zo goed in Nederland doen, toch?
 
Ondertussen gaat achter de schermen alles gewoon door, dat is het fijne van de hedendaagse technologie. Zo organiseer ik binnenkort weer een gratis teleseminar: ‘Carrière op een dood spoor? Zo pak je dat aan!’ Voor professionals die het gevoel hebben dat ze vast zijn gelopen, niet meer weten hoe nu verder, of maar niet de juiste baan kunnen vinden. Je kunt je alvast inschrijven, en ik hoop je op 11 februari te spreken tijdens deze teletraining!
 
En leuk ook, het onderzoek dat ik onlangs tegenkwam, over werkgeluk onder jonge professionals. De uitkomsten hiervan deel ik graag met je in mijn artikel deze keer.
 
Veel leesplezier!
 
Hartelijke groet,
 
Gertrud de Witte
ESENZIA WerkGelukCoaching
Binnenkort:  Carrière op een dood spoor? Gratis Teleseminar
 
Gratis Teleseminar
‘Carrière op een dood spoor? Zo pak je dat aan!’
 
 
In dit Teleseminar (telefonische training) leer je het volgende:
Waarom veel hoger opgeleiden het gevoel hebben dat hun carriere op een dood spoor zit
Waar jouw mogelijke knelpunten zitten
Wat er nodig is om jouw carrière weer uit het slop te halen 
Hoe je je carrière een boost kan geven en deze weer kan laten bloeien
Hoe je de eerste stap kunt zetten om jouw droombaan werkelijkheid te maken
 
Het Teleseminar 'Carrière op een dood spoor? Zo pak je dat  aan!' vindt plaats op dinsdag 11 februari van 20:00 - 21:00 uur. Zet het alvast in je agenda!
 
Het is helemaal gratis! En, je hoeft de deur niet uit voor deze training; je kunt het gewoon thuis vanuit je luie stoel volgen.
 
Dus, als jouw carrière een boost kan gebruiken geef je dan op. Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt!
 
Lees hier alles over dit gratis teleseminar
 
Artikel:  We willen werkgeluk!
Ik kwam onlangs een onderzoek tegen dat gehouden is onder jonge professionals, waarin het werkgeluk van deze groep wordt onderzocht. Dat is natuurlijk interessant, aangezien het helpen van hoger opgeleide professionals met hun werkgeluk onze missie is. Graag deel ik dan ook de uitkomsten van dit onderzoek met je.
 
67% van de jonge professionals in loondienst binnen een jaar op zoek gaat naar een andere baan. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlangs is gehouden onder jonge hoger opgeleiden. 80% van die groep verwacht bovendien dat die baan buiten hun huidige organisatie ligt. De reden is een grotere behoefte aan werkgeluk dan we in onze huidige baan ervaren.
 
Om geluk door ons werk te ervaren blijken we een sterke behoefte te hebben aan 3 aspecten: authenticiteit, zelfontwikkeling en verbondenheid met de organisatie waar we werken. Het verlangen om authentiek te kunnen zijn, scoort het hoogst met een 9. De behoefte aan zelfontwikkeling en verbinding komen op een goede tweede plaats met een 8. Deze behoeften worden binnen het huidige werk onvoldoende vervuld, zo blijkt uit het onderzoek.
 
Er blijkt een sterke relatie tussen het benutten van je talent en het ervaren van geluk. ‘Succes is gelukkig zijn’ antwoordde namelijk 85% van de ondervraagden. Hetzelfde geldt voor de relatie tussen passie en geluk. Wanneer je meer talent en passie kwijt kunt in je werk, dan leidt dit tot een lagere behoefte aan een andere baan.
 
Je eigen baan creëren draagt bij aan het gevoel van werkgeluk. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat jonge professionals in loondienst een stuk lager scoren op het inzetten van hun passie dan ondernemers, respectievelijk een krappe 6 versus een ruime 7,5. Ondernemers scoren dan ook significant hoger op werkgeluk, omdat zij simpelweg meer van hun talent en passie kwijt kunnen in hun onderneming. Zij beoordelen hun werkgeluk met een 8, terwijl jonge professionals in loondienst zichzelf net een 6 toekennen.
 
Dit betekent niet dat je meteen je baan op moet zeggen en voor jezelf moet beginnen. Maar wel dat je dus je passie en talenten moet benutten en je daarmee je eigen baan creëren of vorm geven. Lees ook nog eens het artikel ‘Hoe je je werk interessant houdt zonder van baan te veranderen.’
 
Hier liggen mooie kansen voor zowel werkgever als werknemer. Jij vergroot daarmee de kans dat je meer werkgeluk ervaart, en de werkgever krijgt er een gemotiveerde, gepassioneerde en productieve werknemer voor terug!
 
Professionals willen dus vooral zichzelf zijn, hun talenten inzetten en hun passies kunnen volgen.
 
Wil jij dat ook? Zet dan de eerste stap om je werkgeluk te realiseren en schrijf je in voor het gratis teleseminar ‘Carrière op een dood spoor? Zo pak je dat aan!’
 
Bron onderzoek: Careerwise/4YoungPeople
 ***
 
Hoe staat jouw werkgeluk er op dit moment voor? Reageren kan op mijn blog: www.werkgelukcoaching.nl/blog
 
©2014 Gertrud de Witte - ESENZIA WerkGelukCoaching, alle rechten voorbehouden.
 
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief, blog of op een website? Dat kan, zolang je de volgende tekst, met een werkende link, opneemt:
 
"Door Gertrud de Witte - ESENZIA WerkGelukCoaching.
Ga naar www.werkgelukcoaching.nl voor het aanvragen van het gratis E-boek ‘De 3 geheime ingrediënten voor WerkGeluk'." 
Over ESENZIA
Bij ESENZIA WerkGelukCoaching helpen we hoger opgeleide professionals hun werkgeluk te (her)vinden.  
 
Enige tijd geleden heb ik, Gertrud de Witte, eigenaar en oprichtster, mijn  eigen dilemma's gehad met deze thema's. Rond mijn dertigste begonnen bij mij de typische ‘dertigersvragen’ de kop op te steken. Vervolgens werd ik ontslagen door mijn werkgever en raakte ik bij de volgende organisatie helemaal opgebrand, waardoor ik voor langere tijd burnout thuis kwam te zitten. Toen besefte ik dat het tijd was geworden om dingen anders te doen én andere dingen te doen. Ik besloot mijn vakgebied (Marketing) vaarwel te zeggen, me helemaal om te laten scholen om begin 2007 met Esenzia te starten.
 
Samen met collega's Elze Aartman en Anne Marie Radstake help ik nu dertigers en veertigers met hun werk- en loopbaanvraagstukken. Professionals die meer de touwtjes van hun eigen leven in handen willen hebben, bewuster keuzes willen maken en stappen willen zetten. Om zo met meer plezier, succes en balans te werken en te leven!
 
Je kunt bij ons terecht voor outplacement, burnoutbegeleiding, loopbaancoaching, personal coaching en diverse trainingen en workshops. Lees hier meer over onze diensten
 
Volg ons ook hier:
  
               
Jouw abonnement
Het E-zine WerkGelukTips verschijnt iedere twee weken. Je staat hier als volgt voor ingeschreven: John via newsletter@newslettercollector.com. Je ontvangt dit E-zine omdat je je hiervoor hebt opgegeven, omdat je opdrachtgever of cliënt bent (geweest), of op een andere manier met ESENZIA in contact bent gekomen. Met de link onderin deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of uitschrijven.
 
Heb je dit E-zine doorgestuurd gekregen en ben je nog geen abonnee? Klik dan hier om je aan te melden. Je ontvangt het E-boek 'De 3 geheime ingrediënten voor werkgeluk' als gratis bonus!
ESENZIA WerkGelukCoaching  -  www.werkgelukcoaching.nl  -  info@werkgelukcoaching.nl  -  06 - 132 352 98
Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP

Esenzia.nl

Categorieën: Inspiratie | Persoonlijke Ontwikkeling
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019