[WerkGelukTips] Zo worden je goede voornemens werkelijkheid!

5 jaren geleden


Text only:

Kun je deze mail niet goed lezen? Ziet alles er verschoven uit? 
Klik dan hier voor de webversie
WerkGelukTips
 
 
 
 
 
2 januari 2014 
Jaargang 8, Nr 1 
Inspiratie voor meer plezier, succes en balans in je werk en loopbaan
  
Deel de inspiratie!
Ken je iemand die plezier zal hebben van de inspiratie en tips in dit E-zine? Klik dan hier om deze mail door te sturen!
  
Doorsturen via de Social Media kan ook:
Nog geen abonnee? Klik hier om je in te schrijven en dit E-zine voortaan iedere maand in je mailbox te ontvangen, plus het E-boek als gratis bonus!
 
 
In dit nummer: 
 
 
Persoonlijk bericht:
- Witte kerst
  
Promo:
- Eerste hulp bij ontslag
 
Artikel:
- Zo worden je goede voornemens werkelijkheid!
 
 
 
Persoonlijk bericht
Beste John,
 
Het is inmiddels alweer 2014 en de oliebollen zijn weer achter de kiezen. Ik ben nog aan het nagenieten van een fantatische week skiën in Italië, met een grote groep leuke mensen. Bij aankomst lag er al flink wat sneeuw dus we konden meteen de piste op. En alsof het zo besteld was begon het op Kerstavond te sneeuwen en werden we 's ochtends wakker met dit beeld: 
 
 
Dit leverde uiteraard prachtige plaatjes op, én fantastische pistes!
 
Deze week dus nog een beetje nagenieten, de kerstversieringen opruimen en het huis weer op een andere manier gezellig maken, afspreken met vrienden, bij de familie langs (aangezien ik er met Kerst niet bij was ;-)). En dan vliegt ook deze week weer voorbij en begint maandag weer het 'gewone' leven. Ook weer leuk, want ik heb weer een aantal mooie plannen en voornemens voor het nieuwe jaar.
 
Na een druk en roerig jaar met veel opleidingen en leertrajecten, én een heftig najaar door het faillissement van een grote opdrachtgever, heb ik het voornemen om vooral wat meer rust te creëren voor mezelf (voor zover ik daar natuurlijk invloed op heb ;-)). Daarnaast ga ik me meer focussen op het verder uitbouwen en ontwikkelen van onze diensten en samenwerkingsverbanden, zodat ik nog meer hoger opgeleide professionals kan helpen met het vinden van hun WerkGeluk. Daar hoor je uiteraard gedurende het jaar meer over!
 
En omdat ik weet hoe lastig het soms kan zijn om die goede voornemens ook daadwerkelijk om te zetten in actie en werkelijkheid heb ik daar voor deze keer een artikel over geschreven. Ik ben benieuwd naar jouw goede voornemens en doelen voor het komende jaar; leuk als je ze wilt delen op mijn blog!
 
 
Veel leesplezier!
 
Hartelijke groet,
 
Gertrud de Witte
ESENZIA WerkGelukCoaching
Promo: Eerste hulp bij ontslag
     
Eerste hulp bij ontslag
 
Als je ontslagen wordt dan komt er veel op je af. Allereerst natuurlijk de eerste reactie van schrik op het nieuws, het ongeloof. Dan komen de emoties los. En daarna moet je zaken gaan regelen voor jezelf. Iets waar op dat moment je hoofd niet naar staat. En toch is het aan te raden wil je je toekomst zeker stellen. Omdat je in zo’n situatie genoeg hebt om te verwerken is het vaak lastig om nog objectief te zijn en er voor te zorgen dat de zaken goed worden geregeld.
Op zo'n moment zijn er twee dingen belangrijk:
1)  Ervoor zorgen dat je ontslag goed geregeld wordt 
 
2)  Hulp krijgen bij het heroriënteren op je toekomst zodat je zo snel mogelijk werk
     vindt dat bij je past! Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat outplacement 70% meer
     kans biedt op een nieuwe baan!
 
 
 
Zit jij in zo'n situatie en wil je je kansen benutten om je droombaan te vinden of je droombedrijf op te starten? 
 
 
Lees hier alles over hoe wij jou kunnen helpen
Artikel:  Zo worden je goede voornemens werkelijkheid!
Oud en Nieuw is vaak het moment waarop je stil staat bij je goede voornemens voor het nieuwe jaar. Een mooi moment om na te denken over de dingen die je wilt ervaren en bereiken, of juist wilt loslaten of veranderen. Daarom even wat feiten op een rij:
45% van de mensen maakt elk jaar nieuwe voornemens  
17% doet het soms
38% doet het consequent niet
Slechts 8% houdt zichzelf een jaar lang aan zijn voornemens
49% heeft wisselend success
24% faalt consequent in het zichzelf houden aan voornemens
75% van de mensen houdt het langer dan een week vol
71% doet dat langer dan 2 weken
64% houdt het net iets langer dan een maand vol
46% houdt het langer dan 4 maanden vol
(Bron: Universiteit van Scranton, Journal of Psychology, 13 dec 2012)
 
 
Bij welk feit kwam er stiekem een glimlach van herkenning op jouw gezicht?
Helaas blijft het voor velen onder ons bij deze goede intenties en vergeten we na te denken over hoe we dit ook daadwerkelijk kunnen realiseren. Immers, succes komt voort uit de connectie tussen richting en actie. Daardoor blijft het vaak bij dromen en plannen maken. Iets willen is niet genoeg om ook daadwerkelijk tot resultaten te komen.
 
Hoe zorg je ervoor dat je het dit jaar anders aan gaat pakken? Eigenlijk heel simpel: pak een pen en papier (of je laptop of iPad ;-)) en neem ongeveer twee uurtjes de tijd om de volgende stappen uit te werken voor jezelf. Je zult zien dat je je dromen daadwerkelijk om kunt zetten in actie en resultaten.
 
Hier volgen de 6 stappen die ervoor gaan zorgen dat jij een succesvol jaar tegemoet gaat:
Stap 1: Bepaal je koers op de verschillende levensgebieden
Om straks in actie te kunnen komen moet je eerst voor jezelf inzichtelijk hebben in welke levensgebieden je zaken wilt veranderen. Daarna ga je per gebied je doelen stellen en maak je die zo specifiek mogelijk. Wat wil je dit jaar bereiken op professioneel vlak? Wil je dit jaar eens echt gaan benutten om te ontdekken hoe je je carrière voor de komende jaren in wilt vullen? Wil je een nieuwe baan vinden? Of wil je het komende jaar een opleiding gaan volgen zodat je door kan groeien bij je huidige werkgever?
En wat zijn je doelen op persoonlijk/privévlak? Wil je dit jaar toch eens die leuke partner vinden? Of ga nu starten met drie keer per week hardlopen zodat je in het najaar een halve marathon kunt lopen?
Wat zijn andere belangrijke levensgebieden waarin je iets wilt bereiken? Wat zijn daarin je doelen?
 
Stap 2: Bepaal en ervaar je gewenste resultaat
Een belangrijke stap in het behalen van doelen is het omschrijven van je beoogde resultaat, het écht maken ervan. Je neemt als het ware een sprong in de toekomst en beleeft het alsof je het al hebt gerealiseerd. Hoe ziet jouw leven er in december uit als je dit doel hebt bereikt? Wat is er dan anders? Hoe voel je je dan? Wat merken andere mensen aan je? Visualiseer het, voel het en schrijf deze ervaringen en resultaten in je eigen woorden op. Dít is waar je het voor doet!
 
Stap 3: Onderzoek je hindernissen
Als we onszelf doelen stellen dan kan het niet anders dan dat we tegen zaken aanlopen die ons onderweg tegenhouden. Ik noem ze ook wel hindernissen. Door je hindernissen bij voorbaat al in kaart te brengen ben je je er al bewust van en zul je ze eerder herkennen als ze zich voordoen. En daarmee kun je ze hoogstwaarschijnlijk ook adequater ‘tackelen’. Dus wat zijn mogelijke omstandigheden, mensen, eigen beperkingen, etc. die ervoor kunnen zorgen dat jij je doelen niet gaat halen? Waar moet je rekening mee houden?
 
Stap 4: Identificeer je hulpbronnen
Nu je je mogelijke hindernissen in kaart hebt gebracht ga je onderzoeken welke hulpbronnen jij tot je beschikking hebt. Hulpbronnen die ervoor gaan zorgen dat jij je hindernissen overwint en op het met jezelf afgesproken tijdstip je doelen behaalt. Dit kunnen externe hulpbronnen zijn, zoals iemand die je hier in steunt en aanmoedigt, een personal trainer die je helpt je conditie op te bouwen of een coach die je helpt je focus te behouden. Ook het lezen van boeken, het bijwonen van seminars zijn voorbeelden van externe hulpbronnen. Maar nog belangrijker zijn je innerlijke hulpbronnen: wat heb jij al in huis om te steunen in het behalen van je doelen? Is dat discipline en doorzettingsvermogen? Is dat je organisatietalent en vermogen om goed te kunnen plannen? Of een enorme dosis humor dat er voor gaat zorgen dat je gemakkelijk zaken kan relativeren als het even tegenzit? In mijn ogen is dit de meest belangrijk stap; zorg ervoor dat je een flinke lijst met hulpbronnen creëert!
 
Stap 5: Bepaal subdoelen en hang er een tijdspad aan
Neem je doel(en) en je deadline(s), en reken terug naar vandaag. Welke tussenstappen moet je in die periode zetten en wanneer moet je ze bereikt hebben om op schema te blijven? Splits het op in ‘hapbare brokken’ zodat het haalbaar en realistisch blijft. Dan hoef je niet iedere dag de Mount Everest te beklimmen maar slechts de vluchtheuvel bij jou in de straat. Maak dus een schema: wat heb je vandaag al gedaan om straks bij je doel uit te komen? En wat heb je volgende week gerealiseerd? En volgende maand?
 
Stap 6: Vier je successen
Doelen stellen is leuk, maar doelen halen is nog leuker! En dat mag gevierd worden. En dat feestje hoeft niet pas plaats te vinden als je je uiteindelijke doel hebt bereikt. Sterker nog, zorg ervoor dat je ook stil staat bij het realiseren van ieder subdoel. Je kunt jezelf trakteren op een bosje bloemen, even een borrel drinken met je vrienden, of wellicht is het jezelf een schouderklopje geven ook al een heel mooi gebaar. Wees trots op jezelf! Juist het vieren van ‘kleine’ successen moedigen je aan en zullen je motiveren om door te gaan!
 
En onthoudt: Richting + Actie = Succes!
Ik wens je een heel succesvol jaar toe en ik gun je dat je al je doelen gaat realiseren!
 
 ***
 
Wat zijn jouw voornemens voor dit jaar en hoe ga je ze bereiken? Reageren kan op mijn blog: www.werkgelukcoaching.nl/blog
 
©2014 Gertrud de Witte - ESENZIA WerkGelukCoaching, alle rechten voorbehouden.
 
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief, blog of op een website? Dat kan, zolang je de volgende tekst, met een werkende link, opneemt:
 
"Door Gertrud de Witte - ESENZIA WerkGelukCoaching.
Ga naar www.werkgelukcoaching.nl voor het aanvragen van het gratis E-boek ‘De 3 geheime ingrediënten voor WerkGeluk'." 
Over ESENZIA
Bij ESENZIA WerkGelukCoaching helpen we hoger opgeleide professionals hun werkgeluk te (her)vinden.  
 
Enige tijd geleden heb ik, Gertrud de Witte, eigenaar en oprichtster, mijn  eigen dilemma's gehad met deze thema's. Rond mijn dertigste begonnen bij mij de typische ‘dertigersvragen’ de kop op te steken. Vervolgens werd ik ontslagen door mijn werkgever en raakte ik bij de volgende organisatie helemaal opgebrand, waardoor ik voor langere tijd burnout thuis kwam te zitten. Toen besefte ik dat het tijd was geworden om dingen anders te doen én andere dingen te doen. Ik besloot mijn vakgebied (Marketing) vaarwel te zeggen, me helemaal om te laten scholen om begin 2007 met Esenzia te starten.
 
Samen met collega's Elze Aartman en Anne Marie Radstake help ik nu dertigers en veertigers met hun werk- en loopbaanvraagstukken. Professionals die meer de touwtjes van hun eigen leven in handen willen hebben, bewuster keuzes willen maken en stappen willen zetten. Om zo met meer plezier, succes en balans te werken en te leven!
 
Je kunt bij ons terecht voor outplacement, burnoutbegeleiding, loopbaancoaching, personal coaching en diverse trainingen en workshops. Lees hier meer over onze diensten
 
Volg ons ook hier:
  
               
Jouw abonnement
Dit E-zine verschijnt iedere maand. Je staat hier als volgt voor ingeschreven: John via newsletter@newslettercollector.com. Je ontvangt dit E-zine omdat je je hiervoor hebt opgegeven, omdat je opdrachtgever of cliënt bent (geweest), of op een andere manier met ESENZIA in contact bent gekomen. Met de link onderin deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of uitschrijven.
 
Heb je dit E-zine doorgestuurd gekregen en ben je nog geen abonnee? Klik dan hier om je aan te melden. Je ontvangt het E-boek 'De 3 geheime ingrediënten voor werkgeluk' als gratis bonus!
ESENZIA WerkGelukCoaching  -  www.werkgelukcoaching.nl  -  info@werkgelukcoaching.nl  -  06 - 132 352 98
Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP

Esenzia.nl

Categorieën: Inspiratie | Persoonlijke Ontwikkeling
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019