Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wie antisemitisme zegt te bestrijden, moet het eerst zelf afzweren

De Joods-Nederlandse gemeenschap wordt structureel misbruikt om Israëlkritiek en pro-Palestijns activisme te bestrijden. Dat gebeurt uitgerekend door degenen die voor Joden beweren op te komen. De Nederlandse organisatie The Rights Forum toont vier recente voorbeelden van deze giftige praktijk.

Lees verder

“Ze hadden maar niet voor Hamas moeten stemmen” en andere leugens

Als het aankomt op het goedpraten van Israël en de demonisering van het Palestijnse volk, zijn er voor zionisten en hun racistische medestanders geen grenzen. Alles is toegelaten sinds 7 oktober, maar deze dehumanisering is in feite al tientallen jaren bezig. In een X-draad ontrafelt Palestijns-Nederlands analist Mouin Rabbani de brutale leugens tot hun feitelijke dimensie.

Lees verder

Is dit 'Politiek van binnenuit' gezien of nestbevuiling?

Brits auteur en voormalig Conservatief parlementslid Rory Stewart schreef over zijn politieke ervaringen het boek 'Politics on the Edge', dat kort na verschijnen werd vertaald als 'Op het scherpst van de snede'. In de Nederlandse pers werd het boek geprezen als ‘een briljant portret van een politiek tijdperk waarin leugens en ongebreidelde politieke ambities een land in crisis storten.’ Wil Heeffer is minder overtuigd.

Lees verder

Gebruik ecocide niet als oorlogswapen tegen mens en natuur

Naast het leed dat de bevolking van Palestina ondergaat, leiden ook waterbronnen, bodem, lucht, bomen en planten ernstige schade. Deze schade heeft een naam: ecocide.

Lees verder

Israël provoceert een confrontatie met Iran

Bij de recente Israëlische aanval op een gebouw van het Iraans consulaat in Damascus, kwamen minstens zeven mensen om. Onder de slachtoffers bevinden zich twee hoge officieren van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG). Het gaat om Mohammad Reza Zahedi, een brigadier-generaal van het al Quds korps van de IRG en zijn adjunct, generaal Mohammad Hadi Hajriahimi.

Lees verder

De propagandafabels van de atoomenergie

Op donderdag 21 maart organiseerde het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) een conferentie bij het Atomium, symbool van de gouden jaren '50 van het atoom, ter versteviging van hun succesvolle lobbying op de klimaatconferentie COP28 in Dubai. Aviel Verbruggen herleidt hun discours tot zijn ware dimensie van platte leugens en fletse sprookjes en legt uit waarom het nog altijd over atoomenergie gaat, niet over kernenergie.

Lees verder

“Die vrachtwagens betekenen zoveel voor de mensen in Gaza”

Idries Bensbaho, een 27-jarige acteur, documentairemaker en ambassadeur bij de hulporganisatie Karama Solidarity, reisde onlangs naar Egypte. Al van jongs af aan wilde hij iets betekenen voor de Palestijnen. Zijn reis heeft hem daarbij geholpen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Weyts en zijn kabinet hebben iets uit te leggen

Het is ongehoord dat een minister van onderwijs niet achter zijn inspectiekorps staat.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium