ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-05-2023
Wie is Jorrel Hato, enige lichtpuntje van Ajax dit seizoen?

In een verder enorm tegenvallend seizoen is er wel iets waar Ajax-fans zich over kunnen verheugen: het doorbreken van talent Jorrel Hato. De pas net zeventienjarige verdediger maakte dit seizoen de stap naar het eerste en is inmiddels in de basis te vinden.


lees verder
Haaland blijft soeverein koploper in ESM Gouden Schoen-klassement, nieuwe nummer drie en twee Nederlanders nieuw

De spanning groeit met de week. Niet die om de koppositie. Erling Haaland staat al maanden soeverein aan kop van het klassement van de ESM Gouden Schoen. De Noorse goalgetter handhaaft zijn riante voorsprong wekelijks met nieuwe doelpunten en tikte afgelopen week zelfs de grens van zeventig punten aan. De strijd om de plekken twee en drie is daarentegen razendspannend. Dat geldt ook voor de positie van hoogst geklasseerde Nederlander. Er melden zich deze week twee nieuwe landgenoten in de ranglijst van de Europees Topscorer van het Seizoen.

lees verder
PANNA! 75 over het droomseizoen van Feyenoord, een Q&A met Zerrouki, kersverse OranjeLeeuwin Wieke, Boer Ayoub en meer!

Feyenoord is bijna kampioen! Ook in PANNA! konden we daar natuurlijk niet omheen. De cover van de nieuwe editie, nummer 75, staat voor een groot deel in het teken van de Rotterdamse helden. Net zoals een deel van de inhoud van ons nieuwe Kidsmagazine. Maar uiteraard ook aandacht voor andere clubs en andere spelers. Een Q&A-interview met Ramiz Zerrouki van FC Twente, een fotostrip over Ajax, een leuk gesprek met de kersverse OranjeLeeuwin Wieke Kaptein, we gingen op bezoek bij Boer Ayoub en een overzicht van de meest bijzondere rugnummerverhalen.

lees verder
Deze voetbalcompetities zijn het volgen waard

Europa kent heel wat verschillende voetbalcompetities. Een van de bekendste competities in Nederland is de Eredivisie. Wellicht is deze competitie niet zo bekend in Europa als bijvoorbeeld de Champions League, maar toch is deze competitie het volgen waard. Het is ieder jaar weer gissen welke club van de grote drie de beker weet binnen te halen. Mocht je ook eens buitenlands voetbal willen volgen, dan is ook daarvan genoeg aanbod.

lees verder
Luis Figo van FC Barcelona naar Real Madrid: "Het grootste verraad dat ooit is gepleegd"

Een afgehakte varkenskop op het veld. Een fluitconcert dat het geluidsniveau van een opstijgende jumbojet evenaart. Kolkende woede. Het was eigenlijk de reactie van een afgewezen geliefde die de oude minnaar weer terugziet. Dat is het verhaal dat hoort bij de meest geruchtmakende stunttransfer van de eeuw: die van Luis Figo. Hij verliet FC Barcelona voor Real Madrid: "In het stadion golfde een zee van voetbalhaat."

lees verder
Deze vijf buitenlandse trainers zijn mogelijke opties voor Ajax

Sven Mislintat, de nieuwe technisch directeur van Ajax, is van gedachten veranderd. Eerst wilde hij dat John Heitinga zou aanblijven als trainer, maar nu gaat Mislintat toch op zoek naar een nieuwe coach voor Ajax. Door de tegenvallende resultaten - Ajax staat derde in de Eredivisie en verloor de bekerfinale van PSV - hebben de Amsterdammers volgens Mislintat een nieuwe trainer nodig. En die gaat waarschijnlijk uit het buitenland komen, omdat de goede Nederlandse trainers schaars zijn volgens de Duitser. ELF zet vijf buitenlandse trainers voor Ajax op een rijtje.

lees verder
Braziliaanse WK-ster Reinaldo naar Telstar: "We spraken met Cruijff, hij durfde het niet aan"

In 1978 verlaat hij het WK met een bronzen medaille om de nek. Negen jaar later wandelt de Braziliaan Reinaldo plotseling Sportpark Schoonenberg van Telstar op. Het begin van een avontuur dat zes competitiewedstrijden duurt. De aanvaller, in eigen land liefkozend O Rei genoemd, kan de verwachtingen nooit inlossen. "Hij kon het niet meer aan."

lees verder
Geeft Erik ten Hags Manchester United Champions League-ticket nog uit handen?

Tegen aankomend AZ-opponent West Ham ging Manchester United afgelopen weekend opnieuw onderuit in een uitwedstrijd. Hoewel The Red Devils lange tijd leken af te stevenen op een klassering in de top vier, breekt een slechte reeks in uitwedstrijden United nu op in de strijd om Champions League-voetbal. 

lees verder
Keisuke Honda, dé sensationale toptransfer van VVV-Venlo: "PSV had hem gratis kunnen ophalen"

'My name is Honda, but I'm not a car.' Met die woorden stak Keisuke Honda van wal bij zijn officiële presentatie als speler van VVV-Venlo. Die transfer zou een stunt van jewelste blijken. In Noord-Limburg groeide Honda uit tot een complete middenvelder, die techniek en kracht combineerde met inzicht, loopvermogen en een geweldige traptechniek. Hij werd een sensatie in de Eredivisie, later een ster bij AC Milan en toonde zijn kwaliteiten op drie WK’s. "PSV had Honda gratis kunnen ophalen. Die kans lieten ze lopen."

lees verder