ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-01-2023
Wie zijn de grootste dissonanten bij het ontregelde Liverpool?

Er wordt gesproken over 'the end of an era'. De dominantie van Liverpool in Engeland is voorbij. Jürgen Klopp noemde de 3-0 nederlaag tegen Brighton & Hove Albion dit weekeinde zijn slechtste wedstrijd ooit met Liverpoool. "I can't remember a worse game", vertelde hij tegenover de pers. Ook debutant en nieuweling Cody Gakpo deelde mee in de malaise. Bij wie gaat het dit seizoen zo erg mis bij Liverpool?


lees verder
Samenvatting: Tottenham Hotspur - Arsenal (0-2)

Het was derby-zondag op de Europese velden. Vitesse en NEC troffen elkaar in de Gelredome, in de zandbak werd El Clásico gespeeld en in Engeland was het tijd voor de 'North London Derby'. Arsenal en Tottenham Hotspur zouden gaan strijden voor de eer van Noord-Londen. Voor Arsenal een uitgelezen kans om de voorsprong op Manchester City in de Premier League uit te bouwen. Dat lukte de mannen van Mikel Arteta, maar het ging niet zonder slag of stoot.

lees verder
ELF Voetbal Andere Tijden Special: over de 100 oudste voetbalclubs van Nederland

De honderd oudste voetbalclubs van Nederland. Van Koninklijke HFC tot en met SV Baarn. Dat is het thema van de nieuwe Special van ELF Voetbal. Een extra dikke editie, omgedoopt tot Andere Tijden Special. 29 interviews en/of artikelen van clubs komen aan bod.

lees verder
Mudryk naar Chelsea? Dit zijn de meest waardevolle spelers buiten de topcompetities

Een megatransfer is in de maak. Chelsea lijkt iets meer dan honderd miljoen euro te gaan betalen voor Shakhtar-middenvelder Mykhaylo Mudryk. Daarmee wordt er flink met geld gesmeten voor een speler uit een stuk kleinere competitie. Wie zijn eigenlijk de meest waardevolle spelers uit de kleinere competities van Europa?

lees verder
Het ELFtal van het weekeinde: Week 2

Hattricks, derby's en degradatiekrakers: dit weekeinde was het allemaal te zien op de Europese velden. Deze ELF spelers verdienen volgens ons een plaatsje in het beste elftal van het weekend.

lees verder
Onder de loep: Eredivisie-target Thomas van den Belt

FC Groningen wil hem deze transferperiode maar wat graag inlijven. Toch kreeg de club zondagmiddag slecht nieuws. FC Groningen is volgens geruchten niet de enige club die de verrichtingen rondom de PEC Zwolle-middenvelder volgt. Clubs uit zowel binnen- als buitenland zouden achter de jongeling aan zitten. Die interesse komt niet uit het niets.

lees verder
Excelsior Rotterdam verrast: "We kunnen elkaar de huid volschelden als het nodig is"

Bij Excelsior Rotterdam vallen de zelf opgeleide talenten de laatste jaren als rijpe appels uit de boom. Zes spelers van de huidige selectie brachten hun jeugd grotendeels door op Woudestein. Het sextet zit boordevol ambities. "We kunnen met elkaar lachen en elkaar ook de huid volschelden als het nodig is."

lees verder
Even voorstellen: Ajax-debutant Geronimo Rulli

Afgelopen week haalde Ajax eindelijk een nieuwe doelman in huis. De dertigjarige Gerónimo Rulli moet het doel van de Amsterdammers gaan verdedigen. Op woensdagavond maakte hij zijn debuut in de KNVB Beker tegen FC Den Bosch. Met succes, want de Argentijn hield de nul. We stellen de nieuwe sluitpost graag aan je voor. 

lees verder
PANNA! 72 eert GOAT Messi, over de miljoenen van CR7, interview met Gernot Trauner en méér!

Vorige maand bevestigde hij het nog maar eens op het WK in Qatar: Lionel Messi is de beste van allemaal. Oftewel: de GOAT! In de nieuwe PANNA!, nummer 72 alweer, een bijzonder verhaal over de Argentijnse superster. We zetten ook op een rijtje wat je kunt doen met de miljoenen van Cristiano Ronaldo, de tien best betaalde sporters van de wereld en we hadden een interview met Gernot Trauner van Feyenoord.

lees verder