Luistertip: De 8 leukste klassieke podcasts | Leestip: Wie schreef de muziek voor Laurel & Hardy? | Voor in de agenda: Kijk live mee met Het Zondagochtend Concert
Naar de AVROTROS site01/17/2019  Bekijk de online versie
.
AVROTROS Klassiek
pixel
'Mary Queen of Scots'
 
Win cd: 'Mary Queen of Scots' door componist Max Richter
 
Deze maand ging de historische biopic 'Mary Queen of Scots’ in première. De film is gebaseerd op het turbulente leven van koningin Mary Stuart, die in Schotland het heersschappij van Koningin Elizabeth I probeerde over te nemen. Het fascinerende verhaal werd muzikaal omlijst door componist Max Richter. We geven vijf stuks van de epische en indrukwekkende soundtrack weg!
Doe mee aan de prijsvraag
 
Laurel en Hardy
 
Leestip: Het verhaal achter de muziek van Laurel en Hardy
 
Zeg je Laurel en Hardy, dan zeg je Stan & Ollie, slapstick, vallende piano’s en zwart wit-films. Het duo bestormde vanaf de jaren ’20 Hollywood met hun comedy-act. Een belangrijke factor in hun films is het gebruik van muziek en geluidseffecten, die het acteerwerk ondersteunden. Wie componeerde de muziek, met als bekendste melodie ‘The Dance of the Cuckoos’?
Lees meer over Laurel en Hardy
pixel
Vocaal vuurwerk in spiksplinternieuwe Vivaldi-opera
 
Concerttip: Vocaal vuurwerk in een gloednieuwe Vivaldi-opera

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging brengen de meest opwindende aria’s van Vivaldi samen in een gloednieuwe barokopera: 'Dangerous Liaisons'. Het vocale vuurwerk is dinsdag 5 maart 2019 te beluisteren in het Koninklijk Theater Carré. Leden van AVROTROS Klassiek krijgen een unieke inleiding van regisseur Serge van Veggel, die je meeneemt achter de schermen van het verhaal. Nog geen lid van AVROTROS Klassiek? Voor maar €7,50 per jaar steun je jong talent en geniet je van gratis cd's, mooie aanbiedingen en unieke evenementen.
Bestel je kaarten
pixel
1001 Nachten
 
Voor in de agenda: Kijk zondag live naar 'Sjeherazade' in Het Concertgebouw

Rimski-Korsakovs Oriëntaalse orkestsuite 'Sjeherazade' is één van de allerbeste en meest gespeelde stukken uit de 19e-eeuwse Russische klassieke muziek. De componist baseerde het werk op de vertellingen uit het boek 'Duizend-en-één nacht'. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt de suite vrijdag in TivoliVredenburg (20.15 uur op NPO Radio 4) en zondag in Het Concertgebouw (11.00 uur op NPO Radio 4). Het Zondagochtend Concert is tevens live mee te kijken via www.nporadio4.nl/live. Waar gaat dit kleurrijke verhaal eigenlijk over?
Lees meer over het sprookje 'Sjeherazade'
pixel
Ludwig van Beethoven
 
Luistertip: 8x De leukste klassieke podcasts
 
In de auto terwijl je in de file naar huis staat, tijdens het koken of lekker thuis op de bank - een podcast beluisteren kan altijd en overal. Je hebt alleen een telefoon, tablet of laptop nodig en een goede koptelefoon. En wat is nou fijner om te luisteren dan klassieke muziek? We zetten de acht leukste en meest verrassende klassieke podcasts op een rij.
Lees meer over de podcasts
 
Lucie Horsch vs. Johann Sebastian Bach
 
Kijktip: Bachs 'Badinerie' door blokfluitiste Lucie Horsch
 
In de rubriek Vrij Spel van het NPO Radio 4-programma De Muziekfabriek daagt presentatrice Jet Berkhout jonge musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Blokfluitsensatie Lucie Horsch ging de uitdaging aan en maakte een unieke, eigen volksmuziekversie van Bachs speelse 'Badinerie'.
Bekijk de uitvoering
pixel
Volg AVROTROS Klassiek ook via:
FacebookTwitterFacebookInstagram
Nieuwsbrief doorsturen     Aanmelden nieuwsbrief     Wijzig je e-mailadres     (Tijdelijk) afmelden

Privacyverklaring