nieuwsbrief-header-ecogoodies
Beste Do,

De doucheproducten van CONSCIO CARE zijn ontwikkeld door Lauren en Peppijn, twee bio-engineers uit België, die het helemaal zelf ontwikkeld en ontworpen hebben. Hun doel is 100% natuurlijke, vegan en cruelty-free doucheproducten te ontwikkelen.

Ze hebben vanwege hun achtergrond veel aandacht besteed aan de ingrediënten. Ze willen alleen pure ingrediënten en alleen dat wat écht nodig is. Ze kozen er bijvoorbeeld voor om de verzorgende en voedende eigenschappen van de producten naar voor te laten komen door het gebruik van pure & 100% natuurlijke oliën.

Dit hebben ze mogelijk gemaakt door de concentratie van deze verzorgende oliën te verhogen. Het resultaat hiervan is dat er geen geconcentreerde synthetische grondstoffen gebruikt worden en dat je huid en haar op een natuurlijke manier gevoed en verzorgd worden. Het is dus écht anders dan gewone shampoo en douchegel.

Daarnaast zitten de producten van CONSCIO in een verpakking die niet van plastic is, én die hervulbaar is! Ze hebben aan alles gedacht om het zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.
Proberen? Deze maand kun je een mooie cadeauset winnen met daarin een shampoo en een douchegel!

Het belang van duurzaamheid hebben ze dus ook doorgetrokken naar de verpakking: 100% recyclebare & herbruikbare aluminium doucheflessen met een hervulsysteem waarbij grotere volumes worden geleverd in aluminium pouches (reductie van 93% in doucheafval).

Alleen de etiketten zijn van pp-folie (wat makkelijk recycleerbaar is) maar dit zorgt ervoor dat het etiket mooi blijft als de fles doorheen de jaren hervuld wordt.

Ten slotte, worden alle doucheproducten handgemaakt in België! Een bijzonder product, niet in een fabriek gemaakt.

BLOG | Dit zijn de 5 makkelijkste tips om thuis afval te vermijden

Dit zijn de 5 makkelijkste tips om thuis afval te vermijden
Baal je ook zo van al het afval dat je thuis produceert? Wij snappen het, want ook wij vinden dat er ontzettend veel onnodige pakjes, zakjes en andere verpakkingen worden gebruikt voor het verpakken van producten etc. Tijd om daar zelf iets aan te doen! En geloof me, dit hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Dit zijn de 5 makkelijkste …

Meer lezen

BLOG | Dit zijn de beste milieuvriendelijke en schone alternatieven voor schadelijke paraffinekaarsen

Dit zijn de beste milieuvriendelijke en schone alternatieven voor schadelijke paraffinekaarsen
De periode van alle lichtjesfeesten is voorbij: Diwali en Mawlid al-Nabi werden in oktober gevierd, zonnewende, kerst en channoeka eind december. Maar juist in januari heb ik behoefte aan een beetje extra licht. Terwijl ik buren dode bomen uit hun huizen zie slepen, steek ik graag een kaarsje aan om de januaridagen wat gezelliger te maken. Maar die ‘gewone’ waxinelichtjes …

Meer lezen

SHOP | Kiddeaus - duurzaam, eerlijk en veilig speelgoed

Kiddeaus is een leuke webshop dat duurzaam, eerlijk en veilig speedgoed aanbiedt. Zo kan je zelf een bijdrage leveren aan een betere wereld. Kinderen kunnen zich met speelgoed van Kiddeaus ontwikkelen, zonder dat dit ten kosten gaat van milieu of de planeet.

Meer lezen

BLOG | 8 Tips om minder plastic in je badkamer te gebruiken

8 Tips om minder plastic in je badkamer te gebruiken
Heb jij ook om de haverklap de afvalbak tjokvol met plastic doucheflacons, shampoo flessen en ander plastic materiaal? Dat moet toch anders kunnen? Al die verpakkingen nemen ontzettend veel ruimte in beslag, zijn vaak onhandelbaar in gebruik en ze zijn ook nog eens ontzettend belastend voor het milieu. Daarom gingen we op onderzoek uit en hebben we de volgende 8 …

Meer lezen

BLOG | Slow living, meer tijd om te genieten: zo doe je dat!

Slow living, meer tijd om te genieten: zo doe je dat!
Heb je wel eens van slow living gehoord? Je kunt het zien als de zoveelste nieuwe trend, maar het komt eigenlijk gewoon neer op een stapje terugdoen en niet meer meegaan in de mallemolen van het leven. Ik heb al meer dan anderhalf jaar last van Long Covid, dat zich bij mij vooral uit in chronische vermoeidheid. Long Covid heeft …

Meer lezen

SHOP | Sophie Stone - stijlvolle & vrouwelijke duurzame kleding

Sophie Stone is dé shop voor de beste duurzame kleding van opkomende Europese merken! Bij Sophie Stone begrijpen ze dat er modieus uitzien niet ten koste hoeft te gaan van het milieu. Daarom bieden ze alleen de meest trendy duurzame stukken van topontwerpers, zodat je mode van mooie kwaliteit krijgt zonder dat onze planeet – en de mensen en dieren die erop leven – daar nadeel van ondervinden.

Meer lezen
facebook instagram twitter pinterest 
Groener leven begint bij EcoGoodies!