webversie - gegevens wijzigen / afmelden
Nieuwsbrief van vrijdag 24 januari 2020

Windows 7 veilig blijven gebruiken doe je zo

Microsoft is gestopt met de ondersteuning van Windows 7 en raadt aan om te upgraden naar Windows 10. Maar misschien wil je dit - om wat voor reden dan ook - liever niet. Kun je Windows 7 dan veilig blijven gebruiken? We schetsen vier scenario's die als trouwe Windows 7-gebruiker nu voor je liggen.

Overstappen of niet: Vier opties voor Windows 7-liefhebbers.


Donker thema instellen voor WhatsApp

Wie 's avonds laat nog aan het appen is, weet dat de menu's van WhatsApp best fel kunnen ogen. Niet fijn voor de biologische klok. Vanaf heden is het mogelijk om een donker thema in te stellen, hoewel je eerst aan een bepaalde voorwaarde moet voldoen. Lees hier alles over het donkere thema van WhatsApp.

 


Welke gevaren loop je allemaal online?

 Het is eigenlijk niet meer de vraag óf je ooit gehackt wordt, het is vooral de vraag wanneer. In een wereld die zo verbonden is met internet zijn persoonlijke gegevens veel geld waard en ligt cybercrime altijd op de loer. Wat zijn de grote gevaren van deze tijd, en hoe bescherm je je ertegen?

Dit en meer tips over online veiligheid lees je hier!

 

 


Mickey Mouse prijkt op nieuwe Echo Wall Clock

Amazon slaat de handen ineen met Disney voor deze Mickey Mouse Edition van zijn Echo Wall Clock. De klok is te koppelen aan slimme speakers met spraakassistente Alexa aan boord.
Lees verder ...

LG UltraFine Ergo-monitor neemt weinig ruimte in

De nieuwe UltraFine Ergo-monitor (type 32UN880) valt op door zijn voet. Die is vast te klemmen aan de achterkant van het bureau en neemt daardoor minder ruimte in.
Lees verder ...

Microsoft test Office-reclame in WordPad

Gebruikers van WordPad melden dat Microsoft reclame-banners in de tekstverwerker toont die verwijzen naar Office. Vooralsnog worden ze enkel aangeboden aan zogeheten Windows Insiders.
Lees verder ...

Transcend JetFlash 910-stick voor back-ups op zakformaat

Usb-sticks hebben nog steeds bestaansrecht. Al was het maar omdat ze zo klein en licht zijn. De JetFlash 910 is een nieuw model van Transcend.
Lees verder ...

JBL Reflect Eternal-koptelefoon vangt zonlicht op

Een nadeel van draadloze koptelefoons is dat ze geregeld aan de lader moeten. En ja hoor. Net wanneer je ze nodig hebt, zijn ze leeg.
Lees verder ...

Gamelaptop Acer Nitro 5 op de pijnbank

 Onlangs gingen vijf kritische testpanelleden met een notebook uit de Acer Nitro 5-serie aan de slag. Zij ontvingen het product thuis en kregen ruim de tijd om hierover een oordeel te vellen. Het testpanel keek onder meer naar de kwaliteit van de behuizing, het scherm en de diverse hardwarecomponenten. Lees hier alle ervaringen.

 


Pre-order nu: Cursusbundel Back-up & Herstel, nu met 50% korting!

Een crashende harde schijf, per ongeluk overschreven back-up of een niet-werkende hersteloperatie kan enorme gevolgen hebben. Daarom is deze 2020-editie van onze cursusbundel Back-up & Herstel méér dan welkom. Bestel nu ons cursusboek van 180 pagina’s en de interactieve online training voor slechts € 34,95.

 


Heeft u een vraag aan de FAQman?