Recept: Tabouleh – peterseliesalade (Libanese keuken) Met dit warme weer is deze salade uit het Arabische halfrond een ware verademing. Lekker verkoelend en ook heel gezond, want peterselie bevat veel ijzer. Ingrediënten 50 g Bulghur 400 g Peterselie, plat 50 g Munt 4 bosuitjes 300 g tomaten 75 ml citroensap 150 g olijfolie zout 1 romaine sla Laat de Bulghur in ca 50 ml. water zacht worden. Snijd peterselie en munt heel erg fijn. Tomaten in zeer kleine blokjes en de bosui in fijne ringen snijden. Dressing maken van citroensap, olijfolie en zout. Goed mengen. Neem een mooie platte schaal en schik er langs de rand mooie blaadjes Romaine sla op. Lepel de tabouleh er op. Serveer (ijs)koud! Eet smakelijk! Birgit Flüg www.kok-aan-huis.com |