Woekerpolisslachtoffers nog steeds niet geholpen

3 jaren geleden


Text only:

Klik hier om de webversie te bekijken.
Uw relatienummer: 0021875050
Geldgids nieuwsbrief oktober 2014
Beste lezer,

Verzekeraars laten hun klanten met een woekerpolis nog steeds in de kou staan. Eerdere compensatieregeling zijn volgens de Consumentenbond ‘volstrekt ontoereikend’.


Inhoud:

Meer tijd voor oplossing woekerpolissen


AFM noemt lakse verzekeraars


Woningmarkt lijkt te stagneren


Winst zorgverzekeraars blijft stijgen


Oproep: foute overboekingen


Zorgnieuws dat ú raakt


Rectificatie GG nieuwsbrief september Prinsjesdag

Hypotheek
Meer tijd voor oplossing woekerpolissen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) geeft verzekeraars een half jaar langer de tijd om klanten te helpen met hypotheekgebonden woekerpolissen. De deadline om 80% van deze klanten te ‘activeren’ wordt verlengd tot 1 juli 2015. Activeren houdt in dat klanten een overzicht krijgen van mogelijke verbeteringen en de manier waarop zij deze kunnen realiseren. Medio 2014 was slechts 36 procent van deze klanten geactiveerd. Voorrang krijgen woekerpolissen waarin geen waarde wordt opgebouwd. Hiervoor moet uiterlijk eind 2014 een oplossing gevonden zijn.


Meer informatie woekerpolissen
Hypotheek
AFM noemt lakse verzekeraars

Toezichthouder AFM noemt namen van verzekeraars die sterk achterlopen met het activeren van woekerpolisklanten.  Er worden verzekeraars genoemd met een achterstand bij de ergste polissen waarin ondanks de inleg helemaal geen waarde wordt opgebouwd.  ASR, VvAA, Aegon, Reaal, Legal & General en Generali hadden medio 2014 minder dan de helft van hun klanten met zo’n polis een oplossing geboden. ASR is met 30% hekkensluiter. Ook Achmea en Allianz (beide 54%) lopen nog flink achter op de doelstelling van 100% eind 2014.


Wonen
Woningmarkt lijkt te stagneren

Het flinke herstel dat de woningmarkt in de lente beleefde, heeft zich in de zomermaanden niet doorgezet. De gemiddelde verkoopprijs daalde met 0,3 procent en het aantal verkopen was nagenoeg gelijk met het tweede kwartaal. De afgelopen jaren zijn de woningprijzen met 20% gedaald. De ervaring uit andere landen leert dat na zo’n crisis het herstel meestal snel komt. In Nederland lijkt dat niet te gebeuren. Volgens deskundigen komt dat omdat de nieuwe regels voor wat er maximaal geleend kan worden en wat er minimaal afgelost moet worden.


Zorg
Winst zorgverzekeraars blijft stijgen

De winst van de vier grootste zorgverzekeraars in Nederland steeg in 2013 met bijna 17% op jaarbasis. Hun reserves stegen tot €9,7 miljard. Op de basispremie wordt daarmee gemiddeld €84 per verzekerde winst gemaakt. Dat geld kan terug naar consumenten die de afgelopen jaren alleen maar meer zijn gaan betalen. Steun de actie #Premiejagen.


Naar de actie
Internetbankieren
Oproep: foute overboekingen

Op 1 augustus is 2014 is SEPA ingevoerd. Vanaf die datum kunnen we alleen nog maar IBAN gebruiken dat het oude banknummer heeft vervangen. Wij horen graag van u of er met die overgang naar IBAN zaken fout zijn gegaan, of beter moeten. Bijvoorbeeld: heeft de bank fouten gemaakt bij het overzetten van oude rekeningnummers in het adresboek van internetbankieren? Meldt dit via geldgids@consumentenbond.nl.


Zorg
Zorgnieuws dat ú raakt
Uiterlijk medio november ligt uw nieuwe zorgpolis weer op de mat. U wilt vast weten of u in 2015 dieper in uw portemonnee moet tasten. Wilt u het laatste zorgnieuws volgen, weten wat er voor u precies verandert én waar u op moet letten bij uw keuze? Misschien kunt u wel besparen. Voor gouden tips; meld u dan aan voor de ZorgAlert e-mails!
Schrijf u hier in
Prinsjesdag
Rectificatie GG nieuwsbrief september Prinsjesdag

Het bericht in de vorige Geldgids nieuwsbrief over de voortijdige beëindiging van de levensloopregeling was onjuist. De juiste tekst had moeten zijn:


Wie in 2015 zijn levensloopregeling ineens laat uitkeren, profiteert van 20%  belastingvrijstelling. Het tegoed per 31 december 2013 wordt dan slechts voor 80% belast. Wie daar niet voor kiest, kan het tegoed laten staan tot uiterlijk 2021 en zo nodig nog bijstorten. 


Webwinkel
Slim geldzaken regelen

Rekeningen betalen, verzekering afsluiten, reizen boeken… Wat doet u tegenwoordig eigenlijk niet online? Vanaf uw pc, smartphone of tablet zijn uw zaken zo geregeld. Maar hoe veilig is het en wat zijn de valkuilen? Bestel nu Digitale geldzaken voor €17,50 (niet-ledenprijs €22). Ook verkrijgbaar als e-book.


Tipje van de sluier? Inkijkexemplaar en bestellen.


Naar de webwinkel
www.consumentenbond.nl
contact
gegevens wijzigen
afmelden
disclaimer
Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd.
© Consumentenbond 2014

Consumentenbond.nl

Categorieën: Stichting | Fonds Consument
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018