Woerden.nl
hoofdstad van het groene hart
logo
Nieuwsbrief Woerden
 

In deze nieuwsbrief vindt u een selectie van de berichten die de gemeente Woerden de afgelopen week heeft gepubliceerd op haar website. Het gaat om officiële persberichten en ander nieuws. Via WoerdenNieuws bent u in één oogopslag op de hoogte van de belangrijkste collegebesluiten en ontwikkelingen.

Meer informatie vindt u op www.woerden.nl
Zoekt u informatie van de gemeenteraad? Kijk dan op gemeenteraad.woerden.nl

Werkzaamheden zuidzijde station

25-11-2021

Momenteel worden door de Provincie Utrecht werkzaamheden uitgevoerd op het parkeerterrein aan de zuidzijde van station Woerden.

Lees verder



Coronanieuws > Vanaf vandaag verplicht 1,5 meter afstand!

24-11-2021

Volgens het kabinet is het houden van 1,5 meter afstand een van de belangrijkste basisregels om het aantal besmettingen terug te dringen. Politie en boa’s handhaven vanaf vandaag op de verplichte 1,5 meter afstand. Mensen die zich er niet aan houden, krijgen een waarschuwing en kunnen daarna een boete krijgen van 95 euro.

Lees verder



Oud & Nieuw: Meld overlast van vuurwerk

24-11-2021

Ook deze jaarwisseling geldt er in verband met corona een landelijk verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk. Lees op de website van de Rijksoverheid wat de landelijke regels zijn.

Lees verder



Pontje s'-Gravensloot - Zegveldse Uitweg weer in bedrijf

23-11-2021

Fietsers en voetgangers kunnen weer gebruik maken van het veerpontje over de Grecht. 

Lees verder



Coronanieuws > Sluitingstijd horeca blijft: om 20.00 uur dicht

23-11-2021

Vanuit de horeca is een voorstel ingediend om de sluitingstijden in de horeca te verruimen, maar na 20.00 uur geen nieuwe bezoekers meer in de horeca-gelegenheden toe te laten.

Lees verder



Boodschap burgemeester over corona

22-11-2021

Afgelopen week stond in de Woerdense Courant een boodschap van burgemeester Victor Molkenboer over corona: "De gemeente moet de maatregelen handhaven. Maar zonder u zijn we nergens." 

Lees verder



Eerste deel Orakelplein in Molenvliet wordt opgeknapt en vergroend

19-11-2021

Vanaf week 46 wordt er op het Orakelplein hard gewerkt om het deel rondom het water van ‘de Molenvliet’ tussen het Kruidvat en de bloemist Pels op te knappen en te vergroenen. Dit is de eerste fase van het plan om het Orakelplein op te knappen.

Lees verder



Informatiegesprekken over nieuw peilbesluit Kamerik

19-11-2021

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wil graag in gesprek met inwoners van (Oud) Kamerik, Kanis en Woerdense Verlaat over de waterpeilen.

Lees verder



Verleggen kabels en leidingen in de Meije

19-11-2021

Vanaf maandag 22 november werken Stedin en Vitens in de Meije aan het aanpassen en verleggen van de elektriciteitskabels en de drinkwaterleiding.

Lees verder



Coronanieuws > GGD updates boostervaccinatie, test- en vaccinatielocaties

19-11-2021

Vrijdag 19 november a.s. start de boostervaccinatie. Wekelijks plaatst de GGD regio Utrecht voor u als inwoner updates over de boosterprik, de actuele stand van zaken en de test- en vaccinatielocaties in onze regio.

Lees verder



Coronanieuws > Woerden wacht mogelijk 2G-besluit van het kabinet af

19-11-2021

Een kabinetsplan voor ‘2G’ krijgt vooralsnog sinds dinsdagavond 16 november geen steun van een Kamermeerderheid. De coronasituatie verslechtert in rap tempo. 

Lees verder



Opknappen Oostsingel

19-11-2021

Deze week start de aannemer met het verwijderen van het trottoir langs de Oostsingel, tussen het Exercitiepad en de Oostlaan.

Lees verder



Ondernemers bedankt!

19-11-2021

Wij zijn trots op onze ondernemers. Wij vinden dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet voor de lokale gemeenschap. Op deze dag waarop het ondernemerschap wordt gevierd, bedanken wij ondernemers voor hun lef en inzet.

Lees verder



Restauratie begraafplaats Hogewal

19-11-2021

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verlijmen van gebroken stenen en het rechtzetten hiervan.

Lees verder


Met vriendelijke groet,
Woerden.nl

 



U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich op 20-06-2014 hebt aangemeld om de volgende nieuwsbrief te ontvangen: WoerdenNieuws.

U kunt zich uitschrijven via de link hieronder:
Uitschrijven