Meditatie Woorden die raken

Ds. René de Reuver: "U herkent het vast wel: woorden die je nooit meer bent vergeten, die je raken. Het overkwam ook Lydia, die zakenvrouw uit Griekenland. Ze wist méér dan making money: ze was een zinzoeker. Als niet-Joodse vrouw was ze onder de indruk van de God van Israël. Een indrukwekkende, inspirerende vrouw!  

Bekijk of lees de meditatie
De keuze Geen vliegreis meer voor Chris

Welke keuzes maken gelovigen van nu als ze Jezus in het dagelijks leven willen volgen? Chris de Jong (57) uit Culemborg kiest ervoor om niet meer te vliegen als bijdrage aan het behoud van Gods schepping. "We zijn zelf aan zet. Vliegen is een van de meest vervuilende dingen die je als consument kunt doen. Dat doe ik dus niet meer.”

Lees het hele verhaal
Kerk wereldwijd Bijbelverhalen de wereld over

Wolkenkrabbers, peperdure auto’s en megalomane winkelcentra: in Dubai lijkt alles mogelijk. Verderop in de stad wonen arbeidsmigranten dicht op elkaar in achterbuurten. In de moeilijke omstandigheden waarin ze leven, ver weg van familie, is hun geloof hun enige houvast. “Als je niet voor, achter of naast je kunt kijken, kun je alleen nog omhoogkijken.” De Bijbel geeft hen kracht.

Lees verder
Lied Op U alleen, mijn licht, mijn kracht

Op U alleen, mijn licht, mijn kracht,
stel ik mijn hoop, U zorgt voor mij.
Door golven heen, door storm en nacht,
leidt mij Uw hand, U blijft nabij.


Ds. Oane Reitsma: "Herhaling in melodie maakt het makkelijk dit lied mee te zingen. Melodiesprongen geven het lied een hele eigen kleur, kracht en spanning, die gevoelsmatig overeenkomen met de grote geloofskracht die uit het lied spreekt."

Beluister het lied (+ toelichting)
Gezocht: collectanten
Een primeur! Kerk in Actie organiseert voor het eerst een landelijke huis-aan-huiscollecte. In de week van 29 november t/m 5 december 2020 gaan we in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland aan de deur collecteren. Samen zetten we ons dit jaar in voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Doet u mee om de collecte tot een succes te maken? U kunt zich aanmelden als collectant via kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte
Meld u aan als collectant
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de nieuwste meditaties, liederen en inspirerende verhalen uit de (wereldwijde) kerk. Meer verhalen van geloof, hoop en liefde vindt u op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2020 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.