ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-02-2023
Wout Brama, FC Twente-icoon: "Waarom bestaat er angst over homoseksualiteit in het voetbal?"

Voetballer, maar ook de productie van een voetbalboek. Wout Brama bracht samen met FC Twente-speelster Maud Roetgering, auteur Annemarie van der Eem en illustrator Lieve Merlijn van Eijden het boek Wout en Maud uit. "Ik moest hard werken, maar mijn pad was wel geplaveid. Die insteek hebben we subtiel verwerkt in het boek."


lees verder
Waarom de topper tussen Feyenoord en AZ extra bijzonder is

Dit weekend staat er met Feyenoord - AZ een heerlijke wedstrijd op het programma in de Eredivisie. Dat is een bijzonder duel voor een aantal bepalende spelers van beide ploegen en eveneens voor de trainer van Feyenoord. We leggen in dit artikel uit waarom beide ploegen met elkaar verweven zijn.

lees verder
De laatste keer dat Ajax in eigen huis punten verspeelde tegen Sparta

De titelstrijd in de Eredivisie is nog altijd erg spannend en daarom is het voor Ajax erg belangrijk dat het zondag Sparta Rotterdam weet te verslaan. In de regel lukt het de Nederlandse recordkampioen gemakkelijk om Sparta in eigen huis te verslaan, maar in 2009 lukte het voor de laatste keer niet. Ajax kreeg toen 41 kansen (!), maar wist niet te scoren en de wedstrijd eindigde in 0-0. Deze spelers stonden toen in het veld.

lees verder
Feyenoord - AZ wordt naast een kraker ook een weerzien tussen oude bekenden

De koploper tegen de naaste achtervolger: Feyenoord ontvangt zaterdagavond AZ in de Eredivisie. Trainer Arne Slot maakte in de winter van 2020/2021 bekend dat hij de overstap ging maken van AZ naar Feyenoord. Hij zou pas na het seizoen aan de slag gaan bij de Rotterdammers, maar in Alkmaar wilde men hem niet meer als trainer na dat nieuws. Slot is zeker niet de enige Feyenoorder met een AZ-verleden: check hier alle spelers die nu bij Feyenoord of AZ spelen en hiervoor bij de concurrent speelden.

lees verder
Derk Boerrigter van AFC 4, het sterrenteam op de Amsterdamse Zuidas: "Moet mijn energie periodiseren"

Sinds dit seizoen kent AFC een nieuw sterrenteam. Zondag 4 bestaat bijna uitsluitend uit ex-profvoetballers. Jongens met WK's, EK's, landstitels en buitenlandse avonturen achter hun naam. Derk Boerrigter, oud-speler van PEC Zwolle, RKC Waalwijk, Ajax en Celtic, is een van de steunpilaren van de ervaren ploeg op de Amsterdamse Zuidas. "We staan bovenaan en willen graag kampioen worden."

lees verder
Chanté-Mary Dompig, AC Milan Vrouwen-spits, zet zich in voor haar oude school: “Ik wil graag een rolmodel zijn”

Aanvalster Chanté-Mary Dompig is net 22 jaar geworden en staat onder contract bij AC Milan Vrouwen. Ze herstelt momenteel van een kruisbandblessure in Milaan. Toch is ze dit weekend even in Nederland te vinden. Als ambassadrice van haar oude school, het Sweelinck College in Amsterdam, is ze zaterdag aanwezig op de Open Dag.

lees verder
Interview Michel van de Korput: "Een paar seconden later trapte Rinus Israel me bijna doormidden"

De dubbel met Feyenoord, drie enervarende jaren met Torino in de Serie A en een mooi avontuur met 1. FC Köln in de Bundesliga. Michel van de Korput kan terugkijken op een prachtige voetbalcarrière. "Al had ik ook pech", zegt hij, doelend op een afgescheurde achillespees en het onterecht afgekeurde doelpunt op het EK van 1980 waardoor Oranje strandde in de groepsfase. Elf jaar geleden ontsnapte hij aan de dood. "Het had afgelopen kunnen zijn."

lees verder
Vijf bromances in het voetbal, van Ronaldo & Marcelo tot Brobbey & Taylor

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Overal in het voetbal is liefde te vinden. Van liefde voor de sport tot bromances tussen voetballers. In editie 73 van PANNA! Magazine is een Top Tien samengesteld van bromances in het voetbal. Op Valentijnsdag zetten wij graag een paar koppeltjes op een rij.

lees verder
PANNA! 73, Oranje-boys aan de top: over bromance, bizarre transfers, gekke contracten, slechtste landen, Van Hooijdonk en Tannane

De nieuwe PANNA! is er weer! Op de cover van nummer 73 prijken Wout Weghorst, Cody Gakpo en Daley Blind. Drie spelers die tijdens de zojuist afgesloten winterse transferwindow naar een Europese topclub vertrokken. In het nieuwe magazine zetten we de meest bizarre transfers ooit voor je op een rij, de gekste contracten die spelers ooit afsloten en stellen we de tien slechtste landen van de wereld aan je voor!

lees verder