‘Ik wil alles leren over het visvak’
 
VIS Magazine
 
 
 
Einde van de Nederlandse garnalenvloot?
 
Er zijn wetenschappelijke zorgen over de schadelijke effecten van de garnalenvisserij op de zeebodem en de organismen die daar leven. Zodra de gedoogsituatie eindigt en de vergunning niet meer wordt verleend, dan betekent dat het einde van de garnalenvisserij in Nederland en de bijbehorende garnalenvloot.
 
Lees verder
 
Bedrijfsinformatie
Efficiënter werken met FAK systeem
 
Losse bestelbonnen zijn verleden tijd. Jouw recepten worden gedigitaliseerd en je producten etiketteren was nog nooit zo simpel. Met de FAK terminal is iedereen in staat om alle benodigde productieoverzichten en -etiketten op een eenvoudige manier te verkrijgen. Kortom, jouw processen lopen efficiënter met het FAK systeem.
 
Lees verder
 
 
WUR berekent echte prijs Nederlandse mosselen
 
“Wie echt duurzaam en gezond wil eten, zou Nederlandse mosselen moeten kiezen”, meldden onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR). Ze berekenden de echte prijs voor mosselen en keken hierbij naar milieubelasting en de positieve effecten van de productie.
 
Lees verder
 
‘Opvallend dat klanten ook fysiek komen winkelen’
 
De laatste jaren wordt steeds meer ingezet op digitalisering, vertelt Jan Knulst van Proef Zeeland. “Dat zien we ook binnen de visbranche. Van kassa-systemen, tot reclame via mailing, uitingen op social media en veel verkoop via de webshop. Alles draait er tegenwoordig bijna om.”
 
Lees verder
 
 
 
Toe aan iets nieuws? Kijk op Foodbanen.nu
 
Op zoek naar een functie binnen de foodsector? Bij Foodbanen.nu vind je het meest volledige vacature-overzicht. Kijk voor deze functies en andere banen op de website:
 
Naar Foodbanen.nu
 
 
 
‘Ik wil alles leren over het visvak’
 
Micha Verweij kon zijn draai in zijn kantoorbaan niet vinden en besloot om iets heel anders te gaan doen. Sinds maart werkt hij in een visspeciaalzaak en dat past hem wél. De afwisseling, het klantcontact en de drukke dagen bevallen hem erg goed.
 
Lees verder
 
Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022
 
Verstegen Spices & Sauces wint de EZK Enery Award 2022. Daarmee mag Verstegen zich het meest onderscheidende bedrijf op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en het gebruik van hernieuwbare warmte noemen. 
 
Lees verder
 
Nieuws over automatisering
 
Sinds dit jaar biedt Alea Publishers Automation NL aan. Dit is het vakblad voor professionals in de industriële automatisering. Bij Automation NL komen niet alleen de technische aspecten aan bod, maar wordt aandacht besteed aan alles wat komt kijken bij industriële automatisering. Niets van de innovatie, ontwikkelingen en kansen op dit gebied missen? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief.
 
Meld je aan
 
 
 
Boeken
Visserij in de Biesbosch door de jaren heen
 
‘Verhalen uit de Biesbosch’ is een serie boeken over cultuurhistorische, landschappelijke en natuurlijke wetenwaardigheden van de Biesbosch. In het vijfde deel van de reeks staat de visserij in het natuurgebied centraal.
 
Lees verder
Blijf op de hoogte van al het foodnieuws!
 
Wilt u naast het nieuws van Vismagazine ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, vlees- of bakkersbranche? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief EVMI, Vleesmagazine, Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Pompshop, BeverageNL en VoedingNu.
 
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Magazine
Vismagazine 9 | december 2022
 
Het thema van dit nummer van Vismagazine is digitalisering. Met:
  • Vissorteerrobot scheelt ‘handjes’
  • Etiketteren moet je leren
  • Reportage Vishandel Zwarthoed
  • Nieuwe kansen voor visspecialisten
  • Hoger rendement door digitaal inzicht

Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw!
 
Abonneer nu!
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2023 Alea Publishers