Ze zijn er weer! Heerlijke witte asperges van Simon en Titus Galema uit Marknesse. We halen ze a.s. maandag zelf voor jou op. Verser kan het niet. Witte asperges groeien onder de grond en hebben geen daglicht gezien wanneer ze worden gestoken. Dit verklaart de witte kleur. Bij de bereiding van asperges is het van groot belang om ze voldoende te schillen. Dit kan gedaan worden met een speciaal asperge mesje of met een dunschiller voor groenten. Een onvoldoende geschilde asperge is draderig. Ook is het belangrijk dat asperges niet uitdrogen. Thuis kan de asperge enkele dagen bewaard worden door ze in een afgesloten plastic zak en/of overdekt met een natte handdoek in de koelkast te leggen. Wil je asperges langer bewaren, dan kan je ze geschild en ongekookt invriezen. Als ze uit de vriezer worden gehaald dienen ze niet ontdooid te worden, maar ingevroren aan de kook te worden gebracht. Asperges worden, afhankelijk van de dikte, in 8-10 minuten gaar gekookt. Een traditionele wijze van serveren is met ham en een gekookt ei. Heerlijk in combinatie met een lekkere witte wijn, bijvoorbeeld een heerlijke Elzas (Pinot Gris). Echt om te smullen :)! |