Klik hier als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is
Cultureel Centrum Corrosia
Twitter Facebook Pinterest YouTube Instagram
Nieuwsbrief
 

Ook tijdens de zomermaanden kan je volop genieten van film en beeldende kunst bij Corrosia Theater, Expo & Film! Elke vrijdag verrassen we je met de meest eigenzinnige en spraakmakende arthousefilms, al blijven we natuurlijk niet de hele tijd binnen met dit mooie weer. Zo brengen we kunst op de Markt in Almere Haven in het kader van de Expo voor 1 Dag. Ben je benieuwd hoe het is om zelf onderdeel te zijn van een kunstproject? Lees dan snel verder...

Films op vrijdag

Van gekke koeienziekte naar gekke koeienliefde: in PETIT PAYSAN ontdekt boer Pierre dat zijn kudde mogelijk besmet is met een nieuwe koeienziekte. Hij gaat tot het uiterste om zijn dieren van de slacht te redden.

Te zien op 13 juli om 11.00 en 20.00 uur.

In coming of age-drama A CIAMBRA neemt de 14-jarige Pio de zorg voor zijn familie over, nadat zijn vader en broer zijn opgepakt. Lukt het hem om deze grote verantwoordelijkheid te dragen?

Te zien op 20 juli om 11.00 en 20.00 uur.

Petit Paysan
Stem op je favoriete roadmovie!

Op 24 augustus organiseren Corrosia Theater, Expo & Film en de nieuwe bibliotheek de Openluchtfilm op de Markt in Almere Haven. En het mooie is: de keuze is aan jou! Via de online poll op de Facebookpagina van Corrosia Almere Haven kan je stemmen op je favoriete film. Breng je stem uit vóór 16 juli en wie weet behoort jouw keuze tot de publieksfavoriet.

Openluchtfilm 2017
za 21 jul / 10:00 U / Expo
Expo voor 1 Dag
Op uitnodiging van Corrosia Theater, Expo & Film maakt kunstenaar Daan den Houter op zaterdag 21 juli samen met inwoners van Almere Haven een Expo voor 1 Dag. Met deze tijdelijke expositie stelt Den Houter het begrip ‘waarde’ ter discussie en gaat hij aan de slag met het daaruit voortkomende vraagstuk: wanneer is iets kunst en hoe krijgt kunst waarde? Wat u kunt verwachten: een...
Lees verder ...
t/m 22 september 2018
Acht Uur / Eight Hour

Geen slow food maar slow art in Corrosia deze zomer: de Rotterdamse kunstenaar Daan den Houter vertraagt de tijd in Corrosia Expo.

In Los Angeles maakte Den Houter een prachtige reeks acht-uur-tekeningen: acht korte lijnen in exact één uur per lijn getekend, als symbool voor de standaard West-Europese werkdag. De tekeningen ogen minimalistisch, maar vragen meer van de tekenaar dan in eerste instantie lijkt. Dit project vormt het uitgangspunt voor zijn tentoonstelling in Corrosia Expo.

Meer weten over dit fascinerende project?

Elke zaterdag om 13 en 15 u zijn er gratis rondleidingen. Zie onze website voor meer informatie.

Live acht-uur-tekenen

Gedurende de expositie tekent Den Houter op 4 juli, 18 juli, 10 augustus, 1 september en 13 september live vanuit zijn atelier. Deze vijf dagen staan symbool voor de standaard 40-urige-werkweek. Dit proces is te volgen in Corrosia Expo en via deze link.

Opening Acht Uur / Eight Hour
Vacature

Voor de Acht-uur-fabriek is beeldend kunstenaar Daan den Houter op zoek naar:

MEDEWERKERS voor 28, 29 en 30 augustus

Lijkt het jou wat om voor een kunstenaar te werken, kunst te produceren en onderdeel te zijn van een project over tijd, waarde en kunst? Ben je op zoek naar een uitdaging en wil je een centje (bij)verdienen? Dan is dit de vacature voor jou!

Acht Uur / Eight Hour | tijd
Corrosia Theater, Expo & Film
Markt 43
1354 AP Almere Haven
(036) 521529
kaarten kopen & info: www.corrosia.nl
kaarten reserveren: (036) 5215929
openingstijden expositie: di t/m za 12 - 17 u.
toegang expositie: gratis
Klik hier als u zich wilt afmelden
Realisatie door Tuesday  Realisatie door Tuesday