Banken zien weinig financiële problemen voor zorginstellingen
Skipr

Weekoverzicht

Ziekenhuisbestuurder schrijft brief aan minister: geef iedereen coronabonus

Bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft een open brief geschreven aan minister Hugo de Jonge. Zijn boodschap: geef het hele zorgpersoneel een bonus.


Skipr
Advertentie
 
Dit najaar starten we met een aantal nieuwe trainingen|workshops die wellicht interessant voor u en uw vakgebied zijn. 

De trainingen worden gegeven in Almere, maar er zijn ook mogelijkheden om Incompany de trainingen te verzorgen (bijvoorbeeld met uw hele team). Uiteraard volgen wij de RIVM richtlijnen

Denis Wiering
Skipr

Kinderen zijn de dupe van de kloof in financieringsvormen


SkiprGemeenten, zorgverzekeraars en ggz-instellingen moeten samenwerken om passende hulp te bieden voor kinderen van ouders met psychische problemen en/of een verslaving. Een doorbraak moet worden geforceerd, vindt Denis Wiering, de voorzitter van het Landelijk Platform KOPP/KOV.

Advertentie
 
Op 28 oktober zal Jitske Kramer deze unieke masterclass verzorgen waarbij ze vanuit de antropologische blik én methodieken van Deep Democracy u als leider hulp biedt in onzekere tijden. Leer als leider in te spelen op het nieuwe normaal en meld u aan!

Bianca Buurman en Cees Hertogh
Skipr

Bij nieuwe corona-uitbraak in verpleeghuis is snelle diagnose essentieel


SkiprHet is zeer onwenselijk als verpleeghuizen bij een nieuwe coronagolf opnieuw de deuren moeten sluiten, zeggen hoogleraar Acute Ouderenzorg Bianca Buurman en hoogleraar ouderengeneeskunde Cees Hertogh van Amsterdam UMC.

Johan Lambregts
Skipr

Een aparte cao voor verpleegkundigen!


SkiprDe Tweede Kamer en het kabinet zien nu geen mogelijkheden voor hogere salarissen van zorgmedewerkers. Maar kamerbreed willen alle partijen wel wat doen aan werkdruk en arbeidsomstandigheden. Volgens Johan Lambregts blijft één oplossing onbenoemd: een aparte cao voor verpleegkundigen en verzorgenden.

René Héman
Skipr

Wat corona ons leert over het belang van goede publieke gezondheidszorg


SkiprHoewel de coronacrisis nog niet achter ons ligt, kunnen we wel de vraag stellen: wat hebben we er tot nog toe van geleerd, en wat nemen we er uit mee? KNMG-voorzitter René Héman denkt twee dingen.

Sebas Eikholt
Skipr

Van reactieve zorg naar proactieve zorg met 5G


SkiprWe staan nog maar in de beginschoenen van het e-health tijdperk. Met 5G gaat dit compleet veranderen. Dan worden deze zorgprocessen juist aangepast naar de digitale toepassingen.

Advertentie
 
Hoe kunt u het gedrag van medewerkers positief beïnvloeden? En hoe blijft u veerkrachtig in lastige tijden? Tijdens deze masterclass leert u hoe u alles uit uzelf en uw team kunt halen.  


Skipr

Skipr

Contact     Voorwaarden     Afmelden