Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 8 april 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! 


Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. 

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Online dansspektakels vol actie op duizelingwekkende hoogte: de Rooftop Sessions van ISH Dance Collective zijn terug! Met nieuwe locaties, dansers en thema’s. In deze korte dansfilms schetst het gezelschap de huidige tijdgeest, tegen de achtergrond van stedelijke skylines. Live muziek en dans vloeien in elkaar over en nemen kijkers mee op een ontdekkingsreis. De Rooftop Sessions gaan in première via de social media kanalen van ISH op 15 en 29 april.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Ingezonden mededeling

Moving Futures Festival dit jaar online!

Moving Futures je dit jaar vernieuwende dans in een royaal en uiteenlopend programma dat geheel online te zien is. Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu. Met voorstellingen, workshops, studio-talks en voorstellingen waar je zelf aan mee kunt doen!
Online van do 22 t/m do 29 april.


Het Nationale Ballet met Hans van Manen te zien bij NPO2

Choreograaf Hans van Manen is ondanks zijn hoge leeftijd nog zo vaak mogelijk bij de repetities van zijn balletten te vinden. Deze zomer wordt hij 89 jaar, maar daar laat hij zich niet door tegenhouden. Zijn balletten zijn wereldwijd nog steeds in trek. Het Nationale Ballet heeft in zes weken tijd, met de solisten en de jonge talenten van de junior company, een aantal hoogtepunten van Van Manen opnieuw ingestudeerd. Altijd in aanwezigheid van de oude maestro. De repetities van balletten als Sarcasmen en Déjà vu zijn vastgelegd in de documentaire Hans van Manen; van oud naar jong, te zien op zondag 4 april om 18.25 uur bij de NTR op NPO2.


3 verschillende soorten sportdrank, welke werkt het best voor dansers?

Als danser is het belangrijk om je vochtbalans op peil te houden. Je wil namelijk uitdroging voorkomen, maar ook niet te veel drinken zodat je een opgeblazen gevoel krijgt of zelfs een watervergiftiging oploopt. Hoe doe je dat en wat zijn de verschillen tussen verschillende sportdranken? Wij leggen het voor je uit.


Een herinnering vertalen naar dans? Noa maakt bijzondere docu ‘Bewogen’

Houd je van dans en van film? Dan moet je dit afstudeerproject van Noa Zevenbergen zeker in de gaten houden! Met haar korte documentaire ‘Bewogen’ onderzoekt ze met drie dansers hoe herinnering vertaald kan worden naar dans.


Winnen! Wij mogen 3 boeken weggeven

Bij Dans Magazine kun je echt van alles winnen: o.a. het boek Yoga & Dans als levenskunst. Wil je kans maken op één van de drie boeken die door Ilse en Magda beschikbaar worden gesteld? Klik hier en beantwoord de vraag:
Welke associaties komen bij je op wanneer je de titel 'Yoga & Dans als Levenskunst' leest?


4x bijzondere versies van Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer is een echte balletklassieker. Er zijn vanaf 1877 ontelbaar veel versies van gemaakt, niet alleen als balletvoorstelling, maar ook als film of op het ijs. Als je ze allemaal wil zien ben je wel even bezig, wij hebben een aantal bijzondere versies voor je op een rijtje gezet.


 


Ben jij de nieuwe stagiair(e) van Dansmagazine.nl?

Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dansmagazine.nl is de website van het enige Nederlandse tijdschrift over dans: Dans Magazine. Alle dansstijlen komen aan de orde, als ook voorstellingen, dansgezelschappen, choreografen, dansers en festivals.


Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.