5 dingen die je wil weten over de zittingsdagen.
Bekijk de webversie
logo Milieudefensie
de advocaten van Milieudefensie in de rechtszaal tijdens de eerte zittingsdag

DIT WAS HET HOGER BEROEP TEGEN SHELL

Beste lezer,

Het hoger beroep tegen Shell zit erop. Het waren 4 spannende zittingsdagen, waarin het juridische team van Milieudefensie een ijzersterk pleidooi gaf. En Shell? Die houdt vast aan zijn groene praatjes: het bedrijf weigert verantwoordelijkheid te nemen, en wijst naar iedereen behalve zichzelf.

Of het vonnis blijft staan, horen we op 12 november. Shell verraste ons in ieder geval niet met zijn voorspelbare argumenten. Maar er was ook vuurwerk in de rechtbank. Wij verzamelden de meest opvallende momenten van het hoger beroep.

5 hoogtepunten van de zittingsdagen
Een grote groep mensen tijdens de Klimaatmars in 2023. Vooraan houden mensen protestborden omhoog en kijken lachend de camera in.

KOM NAAR DE KLIMAATMARS OP DE ZUIDAS
Op vrijdag 31 mei komen we samen voor de Klimaatmars op de Amsterdamse Zuidas, hét symbool van grote vervuilende bedrijven. Met tienduizenden mensen laten we zien: grote vervuilers zijn sterk, maar met z'n allen zijn we sterker. Kom je ook?

2 spelende kinderen, met op de achtergrond riet, water en een woonwijk

SCHENKEN MET BELASTINGVOORDEEL
Wist je dat je Milieudefensie kan steunen met een periodieke schenking? Als je een vast bedrag per jaar schenkt, kan je dit aftrekken van jouw inkomstenbelasting. Zo kan je jouw donatie verhogen, zonder meer te betalen! Zo kan je nog meer doen voor het klimaat. Reken zelf je voordeel uit.

Een portret van Porfessor Jan Douwe van der Ploeg

LEZING 23 APRIL: DE TOEKOMST VAN LANDBOUW
Om de klimaatcrisis tegen te gaan, moet onze landbouw veranderen. Waarom gebeurt dat niet? En wat is hierin de rol van grote vervuilers? In deze online lezing gaat professor Jan Douwe van der Ploeg in op deze vragen. En we bespreken duurzame oplossingen voor Nederlandse landbouw. Meld je gratis aan om deel te nemen.

OP BEZOEK BIJ AHOLD DELHAIZE
Meer dan 100 veranderaars waren woensdag 10 april als aandeelhouder bij de jaarvergadering van Ahold Delhaize. 8 van hen stelden dezelfde vraag: gaat Ahold zich houden aan de internationale klimaatafspraken of zien we jullie terug in de rechtbank? Hoe dat ging lees je in het verslag van de aandeelhoudersvergadering.

LEES MEER:

Doe mee
 
Doneer

Volg ons ook via:

Facebook Instagram LinkedIn YouTube

Je ontvangt deze e-mail op newsletter@newslettercollector.com

Beheer je instellingen of meld je direct af voor alle nieuwsbrieven.

 

Copyright © 2024 Milieudefensie
Nieuwe Looiersstraat 31, 1017 VA Amsterdam
logo ANBI | logo CBF