Bataat van Titus Galema (Marknesse) in de aanbieding! De zoete aardappel oftewel de bataat is de knolvormige wortel van een plant. Zoete aardappels kunnen variëren van langwerpig tot rond. Ze zijn bijvoorbeeld lichtgeel of purperrood van kleur en rijk aan zetmeel en suiker. De smaak is zoet, dat zegt de naam al, maar ook ietwat kruidig. Juist daarom past de zoete aardappel perfect in allerlei pikante gerechten. Je kunt de zoete aardappel o.a. op de volgende manieren verwerken:: Als snack; rauw in reepjes met een yoghurtdipsaus In soep In een salade met stukjes bleekselderij, appel en ananas Gestoofd met lamsvlees, tomaat, paprika, courgette, ui en knoflook Gekookt in de schil Gebakken in een koekenpan met een ui of prei Gebakken in de oven en serveren met zure room In schijven gegrild Ongeschilde partjes in de wok met olijfolie De bataat is in ieder geval rijk aan provitamine A. Het gaat hier dan wel om de zoete aardappel met het oranje vruchtvlees. Ook vitamine C is goed vertegenwoordigd. De gewone aardappel bevat rauw echter iets minder kilocalorieën en koolhydraten dan de zoete aardappel. Qua hoeveelheid vezels zijn beide aardappelen sterk vergelijkbaar. Hieronder tref je maar liefst 2 recepten aan met zoete aardappel! |