Activiteiten in het Park

Zomer in het Park

Nog even en we gaan weer allemaal op vakantie. Maar lang niet iedereen gaat zijn hele vakantie naar het buitenland. En anders zijn er altijd nog de weekenden om er in eigen land op uit te trekken. In het Park is veel te beleven deze zomer. Dingen die je op eigen houtje kunt doen, maar ook in groepsverband, met de boswachter of een natuurgids bijvoorbeeld. Of kom eens een paar dagen kamperen op onze natuurcamping.

 
PLAN UW BEZOEK

Nieuws van de boswachter

Op veel plekken in Nederland was juni de natste maand ooit. Ook in het Park hebben we zware buien gehad en vanwege blikseminslagen hadden we stroomuitval bij onze drie ingangen. Ook was er waterschade bij het Parkrestaurant en het Museonder. In het veld hebben de zware buien niet tot grote overlast gezorgd. Ze zijn zelfs gunstig voor de gebieden die wij graag willen vernatten, zoals het Deelense Veld, de Veentjesweide en het Fazantenbos. 

Lees verder

Uitgelicht

Foto-expositie: Wilde Deutschland

t/m 31 augustus

Norbert Rosing is een bekende Duitse fotograaf die werkt voor o.a. National Geographic en BBC Wildlife. Langs de Belevingsroute (start: bij Bezoekerscentrum) worden momenteel foto’s van Rosing levensgroot geëxposeerd. Ze zijn gemaakt in de mooiste natuurgebieden van Duitsland, van Sachsen tot Beieren.

Lees meer
 

Vroeg uit de veren

Iedere zondag in juli

Deze wandeltocht komt al een aantal jaren iedere zomer terug en dat is niet voor niets. Veel bezoekers willen graag eens ervaren hoe het is om nog voor openingstijd door het Park te wandelen. Niet alleen omdat de kans op het zien van wild dan groter is, maar ook door de totale stilte die er dan heerst in het Park. Na de wandeling (onder begeleiding van een natuurgids) volgt een ontbijt in het Parkrestaurant.

Lees meer
 

Reeënbronstsafari

Vrijdag 29 juli

Een safari met boswachter Henk Ruseler waarbij u op zoek gaat naar de rituelen die horen bij de bronst van de reeën. De reebokken zijn druk doende hun territorium te verdedigen en dat kan tot mooie taferelen leiden. De boswachter leert u ook de lokroep van de reegeit na te bootsen met behulp van twee blaadjes. De safari is inclusief koffie en aangeklede borrel in het veld. 

Lees meer
 

Ontdekkingstocht met het gezin

Woensdagen en zaterdagen vanaf 9 juli

Met het gezin op pad met de natuurgids. U gaat langs verschillende bijzondere plekken in het Park. Naar het bos, stuifzanden of de plekken waar de wilde zwijnen leven. Bij het stuifzand wordt een proefje met zand gedaan. Hoe kunnen dieren eigenlijk overleven op zo’n extreme plek? Na afloop is er een gratis boek als aandenken: ‘Op pad met de Boswachter’.

Lees meer
 

Jachthuis: kunst kijken en maken

Woensdagen vanaf 13 juli

Een nieuwe rondleiding speciaal voor kinderen. Ze gaan met een rondleider mee op pad door het huis, op zoek naar bijzondere plekjes en bijzondere kunstuitingen. Daarna mogen ze in de 'Kinderkoepel' hun indrukken verwerken in een eigen kunstwerkje dat ze uiteraard mee naar huis mogen nemen. Aanrader!

Lees meer
 

Kindernachtsafari

12, 13, 15, 16, 26 en 27 juli

Iets leukers en spannenders voor kinderen is er niet te bedenken. De kinderen (8 t/m 12 jaar) gaan een avond, nacht en ochtend op ontdekkingstocht met boswachter Henk Ruseler. Niemand weet zoveel over het bos van De Hoge Veluwe als hij. Er wordt geslapen in een tent of -  bij mooi weer - onder de blote sterrenhemel. Natuurlijk worden er ook spannende verhalen verteld bij een kampvuur. 

Lees meer
 

De Natuurdetective

18, 19, 21, 22, 25, 26, 28 en 29 juli

Help jij de Natuurdetective om de mysteries van het bos op te lossen? Hij heeft je hulp nodig, alleen lukt het hem niet! Met de geheimzinnige Natuurdetective Jac. P. Struiner ga je speuren naar sporen van dierenmisdaad. Natuurlijk, dieren eten elkaar op, maar Jac. P. Struiner acht het zijn plicht om te onderzoeken welke dieren elkaar naar het leven staan. Wie is de sigaar, wie is de moordenaar en hoe maakt deze zijn eten klaar?

Lees meer
 

Jeugdviswedstrijd

Zaterdag 30 juli

Wegens succes geprolongeerd: een viswedstrijd voor kinderen. Wie de meeste vissen vangt in de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus, wint de wedstrijd. Voor wie de grootste vis vangt is er een extra prijs. Uiteraard mogen vader en/of moeder meehelpen met vissen. De prijzen komen van hengelsportwinkel Heiwegen uit Otterlo.

Lees meer
 

Parkrestaurant; een update 


Het zal u niet ontgaan zijn, het Parkrestaurant is volop in ontwikkeling. U leest er hier meer over.

Deze maand geniet u in Parkrestaurant De Hoge Veluwe van een op en top Duits gerecht: curryworst van scharrelvarken met gebakken ui, een kaiserbroodje, pikante wortel en geroosterde aardappel. Voor de speciale prijs van € 7,50.

 

Slapen in het Park

Het Park in één dag ontdekken is eigenlijk onmogelijk. Of je moet je de hele dag van de ene bijzondere plek naar de andere haasten, maar dan krijg je  weer veel te weinig  mee. Overweeg eens te verblijven op onze natuurcamping. Rustig, van alle gemakken voorzien en met een prachtig modern sanitairgebouw. 

Meer
 

Ontdek het Park  •  Plan uw bezoek  •  Activiteiten in het Park

Facebook
Twitter
© 2016 – Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe