Zomerlezen: gratis langer lenen, online verlengen

3 jaren geleden


Text only:

Nieuwsbrief Bibliotheek Kennemerwaard
Juli 2015
Bekijk hier de online versie.
Juli begint goed: nog meer populaire boeken in de VakantieBieb-app. En helemaal gratis! Lekker e-books lezen op het strand, in het park of op het terras. Dat wordt genieten deze zomer. En er is nog veel meer te doen: Zomerlezen, de Tour… en niet te vergeten de vakantie. Natuurlijk gaat u vooraf bij de bibliotheek langs. Voor inspiratie, boeken om mee te nemen of thuis te lezen, muziek en meer. We wensen u een fijne maand met veel leesplezier.

Verbouwing Bibliotheek Alkmaar De Mare

De bibliotheek in De Mare wordt verbouwd en heringericht. Goed nieuws! De bibliotheek gaat nog meer bruisen. In de nieuwe bibliotheek wordt u verrast en verleid door de aantrekkelijke presentatie van onze collectie.

Er komt ruimte voor een Podium en een MediaLab waar u kunt experimenteren met apparatuur en nieuwe media. Het Podium biedt een plek voor voorstellingen, lezingen en meer. Ook worden er studie- en werkplekken gerealiseerd.


De bibliotheek is gesloten van zaterdag 8 augustus tot en met zaterdag 5 september.


meer informatie

Zomerlezen

Hoera, het is zomer! Dat betekent meer tijd om te lezen. Of u nu op reis gaat of thuisblijft, in juli en augustus mag u uw bibliotheekboeken langer lenen. In plaats van drie maar liefst zes weken! Hebt u daar niet genoeg aan? Geen punt: dan verlengt u online. Snel en makkelijk, en gewoon vanuit uw strandstoel!
Probeer ook de gratis VakantieBieb app!
Ga ook Zomerlezen!

Kinderen en vakantie!

Vakantie en kinderboeken gaan heel goed samen. Bezoek bijvoorbeeld komende maand met de kinderen de tentoonstelling Nijntje 60 jaar in Utrecht, of De vrolijke wereld van Fiep (Westendorp) in Venlo. Een wereld van herkenning voor de kinderen én voor uzelf! En er zijn meer tentoonstellingen over kinderboeken. Natuurlijk gaat u vooraf even naar de bibliotheek.
Vind kinderboeken in de bieb

Schatten van de Nederlandse taal

Duizenden bronnen zijn gebruikt voor het grootste woordenboek ter wereld, het Groot Woordenboek der Nederlandsche Taal (WNT). Zestien markante uitgaven vormen nu samen een tentoonstelling. Ze variëren van een naslagwerk over muziek, het meisjesboek Joop Terheul van Cissy van Marxveldt tot een van de eerste Nederlandse kranten.
Bekijk de online tentoonstelling

Groot Alkmaars Dictee - komt u ook?

Waar vorig jaar een voetbalwedstrijd roet in het eten gooide, gaat het Groot Alkmaars Dictee in 2015 in de herkansing. Op zaterdagavond 4 juli zullen taalliefhebbers op het Canadaplein in Alkmaar hun pennen kruisen en strijden om het dictee met de minste fouten te maken.

Fred Hoogendoorn, journalist van het Noord-Hollands Dagblad, zal de avond presenteren en als speciale gast treedt dichter/zanger Huub van der Lubbe, bekend als frontman van de Nederlandse popgroep De Dijk, op met een deel uit zijn solo-tournee ‘Simpel Verlangen’.


meer informatie
Zomervakantie spreekuur Mediawijsheid

In de maanden juli en augustus zijn er in het Medialab in de bibliotheek in Alkmaar Centrum geen spreekuren. Wij zien u graag weer vanaf donderdag 3 september met al uw vragen over de nieuwe media. Op donderdag van 9.30 tot 10.30 uur en op maandag van 11.30 - 12.30 uur. Fotograferen op reis

De camera als onafscheidelijke reisgenoot: veel mensen leggen graag hun reis in beeld vast. De bibliotheek helpt u hierbij. Denk aan instructie-uitgaven om zelf beter te fotograferen of leen boeken over bekende fotografen om inspiratie op te doen. Kies daarbij voor e-books, want die neem je lekker makkelijk mee!
Leen e-books over fotografie

Muzikale Tour de France

Voor de zesde keer start de Ronde van Frankrijk in Nederland, ditmaal in Utrecht. De bibliotheek brengt u in de juiste sfeer met verhalen, wetenswaardigheden, quizvragen, strips en natuurlijk muziek. Klik voor de leukste wielersongs.
Top 5 wielersongs
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U ontvangt deze e-mail op Nnewsletter@newslettercollector.com omdat u aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categorieën: Provincie Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019