Ruiken, proeven en weten - waarom vind je chips lekker en citroenen zuur? In deze cursus leer je alles over de wetenschap van smaaksensaties
Koken en eten staan zeer in de belangstelling. Elke week komt er wel een nieuw kookboek uit en regelmatig verschijnt er een chef op tv met een nieuw kookprogramma. Er zijn talloze foodblogs die veelvuldig worden geraadpleegd en tijdens de lockdown zijn er heuse 'tastywalks' om toch op restaurantniveau te blijven eten. Veel mensen hebben plezier in koken als hobby en besteden hier veel tijd aan. Al hun inspanningen zijn erop gericht om lekkere gerechten te bereiden, gerechten die onze tong ‘strelen’. Maar wat is dat nu precies, ‘lekker’, en hoe worden onze zintuigen eigenlijk 'gestreeld'?
Eindelijk, het gevoel van zomertijd.. Maar waarom delen we tijd op in afgebakende periodes?
Het concept 'tijd' is in zowel filosofische als natuurkundige context een zeer omstreden, lastig te vatten begrip. In deze korte cursus legt Paul van Leeuwen diverse begrippen van tijd begrijpelijk uit en presenteert hij nieuwe natuurkundige inzichten. Je zult ontdekken dat 'tijd' niet zo eenvoudig te verklaren valt, vreemde eigenschappen vertoont en geen fundamentele eigenschap van het universum is.
NIEUW! Volg alle zomercursussen en kijk online terug vanaf je vakantiebestemming met ons passe-partout! Krijg deze zonnige zomer toegang tot alle 16 cursussen en de Zomerlezing voor maar €250.
Je ontvangt deze mailing omdat je informatie hebt opgevraagd over of op de hoogte gehouden wilt worden van onze cursussen. Indien je deze berichten niet meer wenst te ontvangen, kan je je onderaan deze mailing uitschrijven.