-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/255/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 9 - Nr 2 - 2019

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Onder één dak

besluit.jpg Zo woont de 50+'er in Vlaanderen. Hoe ziet de toekomst eruit?
Een woonvorm vinden waar je je goed in voelt, is een belangrijke voorwaarde voor een hoge levenskwaliteit. Hoe wonen 50-plussers in Vlaanderen? Met die vraag in het achterhoofd gingen we aan de slag voor ons dossier 'Onder één dak'. Mensen in tien verschillende woonvormen vertelden ons over de voor- en nadelen van hoe zij leven. Maar zullen andere woonvormen zich in de toekomst opdringen? Hoe denk jij over woningdelen?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

geschenk.jpg Wat doe je met een ongewenst cadeau?
De feestdagen zijn inmiddels al twee weken achter de rug. De kerstboom staat terug op de zolder, je kater en je indigestie zijn alweer vanzelf verdwenen. Alles gaat terug zijn gewone gangetje. Maar die berg ongewenste geschenkjes, die ligt er nog steeds. Heb jij ook een geschenk gekregen waar je eigenlijk niet zo blij mee bent? Belandt het ergens in een kast of zijn er andere oplossingen? Wij geven enkele tips.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Onder één dak

kangoeroe.jpg Kangoeroewonen, een berg paperassen?
Kangoeroewonen: dochter- of zoonlief trekt samen met de kinderen bij je in. Of beter: ze wonen samen met jou onder één dak maar ieder heeft zijn eigen woning. Gezellig dicht bij elkaar, gemakkelijk bereikbaar in nood en je kan de kleinkinderen veel zien. Alleen maar voordelen. Maar kan dat juridisch zomaar? En wat met al die papieren?
>> Lees verder    Reageer met je mening

oproeptournee.jpg

Oproep: Doe jij mee met Tournée Minérale en wil je je ervaringen delen? (advertentie)

Op 1 februari start de derde editie van Tournée Minérale, een initiatief van De DrugLijn en Stichting tegen Kanker. Ze dagen iedereen uit om één maand lang geen druppel alcohol te drinken. Ga jij de uitdaging aan en wil je graag voor SeniorenNet verslag uitbrengen van je alcoholvrije maand? Laat het ons weten!


Mysteries wereldwijd

koning-arthur.jpg Koning Arthur: mythe of werkelijkheid?
Van alle vorsten die ooit over Europa hebben geregeerd, moet koning Arthur van Brittannië wel de meest besproken koning zijn. Heeft hij nu eigenlijk bestaan of niet? En wie was hij dan wel? Regeerde hij over zijn land vanuit het legendarische Camelot? Nam hij zijn mythische zwaard Excalibur ter hand? En wat met de Ronde Tafel waar belangrijke queestes besproken werden? En Merlijn de Tovernaar dan?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Leven in balans

idealen.jpg ‘De eerlijke idealist’ of hoe idealen een impact hebben op je leven
‘Ik ben een eerlijke idealist.’ Dat was het antwoord dat ik onlangs kreeg op de vraag: ‘Ben je eerlijk of een idealist?’ Onmogelijk, een eerlijke idealist bestaat niet. Klamp je niet vast aan een ideaalbeeld want zo doe je jezelf tekort.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

romainroq.jpg Een gezond lunchslaatje? Dat kweekt Romain Roquette tegen de muur
Een gezonde, smaakvolle en betaalbare lunch. Het lijkt wel een onmogelijke combinatie te zijn. Te midden van hippe fastfoodketens en hamburgerzaken biedt salad bar Romain Roquette net dat tikkeltje meer aan de klanten. En ze willen nog een stapje verder gaan: met een bijzondere verticale kweekplek voor salade in de bar zelf. Snelle salades, vers van de muur en met een minieme ecologische voetafdruk.
>> Lees verder    Reageer met je mening

workshop.jpg

Nieuw op SeniorenNet: UiTtips met allerhande activiteiten (advertentie)

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om vandaag, morgen, volgende maand te doen? Vanaf nu kan je op SeniorenNet snuisteren tussen duizenden UiTtips in Vlaanderen. Je vindt er concerten, theatervoorstellingen, beurzen, workshops en nog veel meer: voor ieder wat wils! Bovenaan de pagina vind je handige sneltoetsen ‘culturele uitjes’, ‘met de kleinkinderen’, ‘culinair’, ‘gezondheid’ en ‘fotografie & video’. Ontdek alle activiteiten hier!


Ontdek. Beleef. Ervaar.

jessica.jpg Theesommelier Jessica Van Humbeeck finaliste voor ‘Belofte van 2018’
De Aarschotse theesommelier Jessica Van Humbeeck kreeg van Markant, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen de titel ‘Beloftevolle Onderneemster van Vlaams-Brabant 2018’. ‘Ik ben fier, sprakeloos eigenlijk. Ik klink erop met een theetje’, dat was haar eerste reactie op het nieuws. Ze dingt daardoor meteen mee voor de nationale ‘Belofte van het jaar 2018’. Daarvoor kan je nog tot 31 januari je stem uitbrengen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

eenling.jpg Poëzie: Eenling

>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: ik hou van klassiek!


5732c27d161b4.jpg


Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Buikpijn van het lachen met Urbanus Live uit 1983!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Het menselijk lichaam heeft evenveel haren per vierkante centimeter als een chimpansee.

Meer opmerkelijk

Geluk

Het leed van het leven alleen leert ons het goede van het leven naar waarde te schatten.
Johann Wolfgang von Goethe (1749 - 1832)
(Duits schrijver en dichter )


Grapjes

Er zitten twee domme blondjes samen op de trein. Zegt de ene tegen de andere: "Eerst even mijn make-up doen." Ze pakt haar spiegeltje en zegt dan: "Hé, die ken ik!" Zegt het andere blondje: "Laat mij eens kijken ... Natuurlijk ken je die, dat ben ik!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De plofmier, die vooral voorkomt op het eiland Borneo, blaast zijn achterlijf op als er gevaar dreigt om de rest van de kolonie te beschermen. Daardoor komt er een dodelijk gif vrij dat indringers doodt.

Meer weetjes

Citaat

Ik heb sinds mijn veertiende al een talent gehad om vrouwen te irriteren.
Marilyn Monroe (1926 - 1962)
(Amerikaans actrice)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Beter ermee verlegen dan erom verlegen.
⇒ Liever van iets te veel dan van iets te weinig hebben.
Meer spreekwoorden



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 311,722
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Contacteer ons | Privacy | Disclaimer
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar newsletter@newslettercollector.com.