Fiets - nieuwsbrief week 6 - 2018
Fiets

Voor op de bucketlist: zwaarste fietstocht ter wereld

Ben jij klaar voor dé ultieme wieleruitdaging? De zwaarste tocht ter wereld? Dat is de Honderd Cols Tocht. Vierduizend kilometer over alle grote gebergten van Frankrijk. Dat zijn ruim honderd cols en ruim honderd côtes!

Fiets

Eiwitinname voor wielrenners

Herstel na het fietsen

De meeste duursporters weten dat je koolhydraten (suikers) moet innemen om het lichaam van genoeg energie te voorzien tijdens intensieve inspanning. Zo is het nuttig om tijdens ritten je bidon met sportdrank te vullen en een energiereep (of een good old banaantje) mee te nemen om een hongerklop te voorkomen. Wat alleen veel renners vergeten, is het herstel na het sporten. Bewegingswetenschapper Job vertelt je er graag meer over!

Fiets

Moderne sportbril

BBB Avenger

Dit is de Avenger! Een fietsbril met een futuristisch design die verkrijgbaar is in vier hippe kleuren. De grote lens geeft een rustig beeld waardoor je nauwelijks in de gaten hebt dat je een bril draagt. Bij de bril worden drie lenzen geleverd; een smoke lens tegen UV-straling, een transparante lens voor donkere omstandigheden en een gele lens voor als het mistig is. Je kunt de bril dus volledig naar wens aanpassen.

Dé Procycling Giro gids

Optimaal voorbereid zijn voor de Ronde van Italië? Dan kan je niet zonder de Girogids van Procycling!

In deze editie:
• Analyses van het parcours, ritprofielen en routekaarten. Maar ook alle teams, renners en blikvangers op een rij
• Reportage uit de Lage Landen: Wout Poels en Tom Dumoulin
• Achtergrond: De opmars van Mitchelton-Scott
• Portretten: Proloogwinnaars
• Fotoreportage: De Colle Delle Finestre
• Fietsen met Maurits Lammertink

Fiets
Fiets

Voorbeschouwing Luik-Bastenaken-Luik

Liège-Bastogne-Liège

Nog heel even en dan barst in Jeruzalem het Giro-spektakel los. Voordat we ons richten op de Italiaanse ronde en het gevecht tussen Tom Dumoulin en Chris Froome blikken we vooruit op de laatste klassieker van het voorjaar. En niet de minste! Wie wint Luik-Bastenaken-Luik 2018?

Fiets

Nieuwe startlocatie en routes

Classico Boretti - 12 mei

De 11e editie van de goed verzorgde, Italiaans getinte Classico Boretti vindt plaats op zaterdag 12 mei. De startlocatie is verplaatst naar de prachtige Mauritskazerne in Ede. Kies tussen 165 km, 115 km, 65 km of 30 km (familietocht). Deelnemers krijgen bij inschrijving een uniek Boretti wielershirt en een pastamaaltijd na afloop tijdens de Pasta Party.

Fiets

Klein maar sterk

Garmin Edge 520 Plus en Garmin Edge 130

Garmin introduceert twee nieuwe fietscomputers, de Edge 130 en de Edge 520 plus. Ook wordt de Varia Radar lamp geactualiseerd. De Edge 520 is er al een poosje. Dit is de Plus, een model met turn-by-turn navigatie, messaging en incident detection waarbij er na een onverhoopte val automatisch een bericht naar een door jou gekozen persoon gestuurd wordt. Ook Group Track en Live tracking worden ondersteund. Handig! Begin mei zijn beide fietscomputers leverbaar.

Fiets

Stilste Stumpjumper ooit

Nieuwe Specialized, in twee smaken

Aanschouw de nieuwe Specialized FSR Stumpjumper. Specialized zelf noemt hem in alle bescheidenheid ‘de ultieme trailfiets’. Een fiets waar je zowel lol mee kunt maken als heel hard mee kunt gaan. En het mooiste? Er komen twee versies. De ‘gewone’ met 150 mm veerweg en een Stumpjumper ST met 130mm travel voor en 120mm achter. Die ST heeft ook een iets steilere geometrie. Zal dat het einde van de Specialized Camber betekenen?

Fiets

Lekker klimmen!

Alle Nederlandse BIG’s in 1 weekend

Het klimmersbrevet BIG (Brevet International des Grimpeurs) is populair in Nederland. Toch een beetje bijzonder want wij ‘vlaklanders’ vormen de grootste groep onder de bijna 6000 deelnemers! Het brevet is aantrekkelijk: heb je ergens al 1 col van de fraaie BIG-lijst van 1000 beklommen, dan kun je jezelf via de site aanmelden. Daarom is het leuk dat je op zaterdag 28 en zondag 29 april alle 10 de Nederlandse BIG’s op kunt fietsen!

Fiets

Pittige koersfiets

Review: Colnago Master

Vroeger reden echte renners op een Master. Renners met glimmende aero shirts, een lycra kapje over hun worstenhelm en smetteloos witte sokken in de Duegi’s… Vroeger was de Master een pittige koersfiets. Op papier is-ie dat nog steeds, maar hij is toch wel iets bedaagder. Niet door de geometrie, maar we zijn gewend aan carbon racers met – vooral – een licht frontend door de voorvorken. Wat rijdt dat nog steeds lekker! Ja, gas geven kan, maar is het niet zonde om zo’n Master af te raggen?

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer