Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 9 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Zwartspaarders denken dat inkeerregeling van de baan is
Zwartspaarders krijgen het benauwd nu de pakkans toeneemt door gegevensuitwisseling. Maar ze verkeren ten onrechte vaak in de veronderstelling dat de zogeheten inkeerregeling is afgeschaft. Dat meldt BNR, dat gegevens opvroeg bij de Belastingdienst.
Lees verder »
Eerdere schikkingen breken PwC-accountants in Econcern-zaak op
De uitspraak van de Accountantskamer op een door Delta Lloyd Asset Management ingediende klacht tegen twee accountants blijft overeind, blijkt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Gratis whitepaper: 9 tips voor de digitale accountant

De toekomst is digitaal, juist binnen de accountancysector. Mooi doel, maar hoe word je eigenlijk een digitale accountant? In ons nieuwste whitepaper ga je direct aan de slag met 9 praktische tips van digitale pioniers uit het vakgebied. Die gaan over het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, dashboarding, vasthouden aan een visie. En 100% in de cloud werken. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus!

Lees verder »
Bestuur NBA stemt in met wijzigingen NVKS
Het bestuur van de NBA heeft ingestemd met enkele wijzigingen van de Nadere voorschriften kwaliteitssystemen (NVKS). De wijzingen moeten nog worden gepubliceerd in de Staatscourant en gelden daarna meteen.
Lees verder »
Verkeerd berekende aanslag inkomstenbelasting 2016
De definitieve aanslag inkomstenbelasting van belastingplichtigen 2016 met als datum 9 november 2018 is door de fiscus op basis van verkeerde gegevens berekend.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Bent u ook klaar met facturen overtikken?

Wilt u ook af van papieren facturen, maar u twijfelt hoe?
Denkt u dat dit een moeizaam en duur proces is?
Niet als u met Kleisteen werkt! U krijgt van ons altijd kosteloze ondersteuning.
Wat houdt digitalisering van administraties van uw klanten nu precies in?
Kom naar een van onze gratis workshops in Amsterdam en we leggen het u stap voor stap uit!

Lees verder »
Slordig belastingadvies: met succes beroep op disculpatie
Twee supermarktexploitanten die bij een complexe aandelentransactie leunden op aanwijzingen van een belastingadviseur, hebben in hoger beroep met succes een beroep gedaan op de zogeheten  disculpatiemogelijkheid.
Lees verder »
VEB: KPMG speelde koersgevoelig spelletje bij Accel
Rijwielfabrikant Accell en controlerend accountant KPMG hebben juridisch ‘een koersgevoelig spelletje’ gespeeld door te goochelen met twee versies van de jaarrekening van 2017.  Dat beweert beleggersvereniging VEB, wakker geschud na een column in het Financieele Dagblad (‘Bartjens’).  
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Eenvoudig starten met e-facturatie?

Kom naar een Visma eAccounting Accountancy-demosessie en ontdek wat slimme accountancysoftware voor u kan betekenen. Schrijf u hier in!

Lees verder »
Nieuw formulier btw digitale diensten beschikbaar
Vanaf 1 januari 2019 veranderen de regels voor de btw over digitale diensten aan consumenten in andere EU-landen. Om een en ander fiscaal in goede banen te leiden, heeft de Belastingdienst een formulier gepubliceerd, ‘Keuze plaats van dienst digitale diensten’.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom de spaarrente maar niet wil stijgen

Het gemiddelde rentepercentage dat momenteel over spaarrekeningen wordt vergoed, kruipt steeds dichter naar nul procent. Per half september bedraagt het gemiddelde nog maar 0,19%. Ter vergelijking, begin 2009 lag het gemiddelde nog op 3,64%. Diverse spaarrekeningen boden rentepercentages van meer dan 5%. Vanaf dat hoogtepunt zijn de rentetarieven nagenoeg alleen maar gedaald. Hoe worden de […]

Lees verder »
D66 en CU willen miljoenen extra innovatiesubsidie
ChristenUnie en D66 dienen donderdag een voorstel in om de Wet Bevordering Speur- en Onderzoekswerk (WBSO) met €76 miljoen te verruimen. De WBSO vergoedt via de belastingaangifte een deel van de (loon)kosten en uitgaven van R&D-projecten. Ondernemers die gebruik maken van de regeling dragen minder loonheffingen af.
Lees verder »
KvK staakt online verkoop telefoonnummers eenpitters
De Kamer van Koophandel schrapt de telefoonnummers van eenmanszaken, vof’s en maatschappen uit zijn online adressenbestand. Eenpitters klaagden doorlopend dat de nummers werden misbruikt voor reclametelefoontjes.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Leiderschapsontwikkeling: effectiever dan je denkt

De mediationpraktijk kent uitlopers, oftewel de zoektocht naar wat oorzaak en gevolg  in een mediationcasus zou kunnen en/of  moeten zijn. In deze bijdrage ga ik in op een van de uitlopers uit deze praktijk: de helpende hand bij leiderschapsontwikkeling.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Tips voor accountants: zo gaat u om met wanbetalers

Elke ondernemer moet vroeg of laat afrekenen met wanbetalers: beloofde betalingen blijven uit, waardoor achterstallige facturen zich opstapelen en de cashflow van uw bedrijf hapert. Ook als accountant is dit scenario helaas geen fictie.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Waardebepaling van ondernemingen in het mkb
NOAB
14 november 2018
Cursus BTW in de praktijk voor onderwijsinstellingen
Fiscaal Vanmorgen
13 november 2018
Werkkapitaalbeheer en financiering
NBA Opleidingen
3 december 2018
VACATURES
Assistent Accountant / Business Analist
Van Velzen Accountants & Adviseurs
Gevorderd assistent accountant controlepraktijk
Hoek en Blok
Sliedrecht
Gevorderd assistent-accountant(s) (m/v), 32-40 uur
van helder
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN