12 april 2018
 
Samen staan we sterk(er)

De nieuwe privacywet komt, wat moet een zzp'er extra doen

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). De komst van de AVG betekent dat er strengere eisen komen voor iedereen die onder andere met persoonsgegevens werkt. En omdat (bijna) iedereen met persoonsgegevens werkt, ook zzp’ers, heeft deze nieuwe wet een grote impact. 


Link: | Meer informatie |

Winnaar Freelancer of the Year-award is bekend

Uit meer dan tienduizend deelnemers bij de Freelancer of the Year Awards (FOTY Awards) is Britt van Smeerdijk door de expertjury, waar directeur Frank Alfrink van ZZP Nederland ook deel van uitmaakte, tot winnaar gekozen. 

Naast de awarduitreiking was er ook nog de Dag van de ZZP'er met veel workshops en keynotespeakers en een beursplein waar onder andere Informer, Knab en ZZP Nederland ook een stand hadden.
 
Link: | Meer informatie |

Grote bedrijven op zoek naar innovatieve zzp'ers

Op het open online innovatieplatform KvK AddVentured plaatsen grote bedrijven hun innovatie-uitdaging. Deze organisaties zoeken namelijk de snelheid en creativiteit van zzp'ers en MKB-ondernemers.

De volgende opdrachten gaan op 16 april online open met 8 nieuwe interessante uitdagingen. Zoals die van KPN, Nederlandse Spoorwegen en Univé. Zij zoeken creativiteit en expertise op het gebied van ICT, high-tech, logistiek, energie, gedrag, product- en dienstontwikkeling, Internet of Things en nog veel meer. Meer informatie en direct inschrijven: 

Link: | Meer informatie |

Leer btw-aangifte doen met de Belastingdienst en Informer

ZZP Nederland heeft de Belastingdienst bereid gevonden om uitleg te geven over de btw-aangifte. Daarnaast zal de Belastingdienst ook uitleg geven over de pilot die nu draait om de btw-aangifte eenvoudiger te maken. Deze bijeenkomst wordt gehouden op 17 april vanaf 19.00 uur in Utrecht, Hoog Catharijne. Onze partner InformerOnline doet mee aan de pilot van de Belastingdienst en laat deze avond zien hoe u zelf eenvoudig en snel online kunt boekhouden en de btw-aangifte kunt doen. 

Link: | Meer info en aanmelden | 

Klik hier voor een impressie van deze bijeenkomst die eerder is gehouden op 27 maart.

Heeft u de achterbanraadpleging al ingevuld?

Vorige week vroegen wij uw hulp om enkele vragen te beantwoorden. Belangrijke vragen over regels voor ondernemers. Als wij uw standpunt weten kunnen wij uw standpunt ook beter vertegenwoordigen. Hopelijk heeft u zes minuten de tijd om ons verder te helpen uw mening te verkondigen.
 
Link: | Meer informatie |

Twitter
Facebook
LinkedIn
Website
Copyright © 2018 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u producten of diensten heeft afgenomen van ZZP Nederland of omdat u bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Regattaweg 482
Groningen, 9731 NE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik dan op deze link