ZZP Nieuwsbrief
7 september 2023

In deze nieuwsbrief:

ZZP Nederland lanceert combinatie van crowdsurance met AOV

Met de mogelijke komst van een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), komen onderlinge oplossingen tegen arbeidsongeschiktheid zoals schenkkringen en crowdsurance ook vaker ter sprake. Leden van ZZP Nederland kunnen vanaf heden gebruikmaken van een unieke propositie waarin een crowdsurance oplossing (het Tulpenfonds) gecombineerd kan worden met een AOV. Hiermee wordt het belangrijkste risico (de eerste 2 jaar) onderling opgevangen maar is er ook een gedegen vangnet voor op de lange termijn, mocht dit onverhoopt nodig zijn. Leden van ZZP Nederland kunnen zich tijdelijk zonder inschrijfkosten (t.w.v. € 175) inschrijven bij het Tulpenfonds.

Lees meer over crowdsurance en AOV

Zelfstandigen betalen de premie voor de zorgverzekeringswet dubbel 

Een zelfstandig ondernemer kan zijn premie voor een lijfrente niet in mindering brengen op het inkomen waarover hij premie Zorgverzekeringswet betaald. Als de lijfrente tot uitkering komt betaalt de zelfstandige wederom premie Zorgverzekeringswet over deze uitkering. Voor zelfstandigen is er dus sprake van een dubbele heffing van de bijdrage Zvw.

Lees meer

Tot 1 april '24 werkt Belastingdienst soepeler mee met saneringsakkoord

De Belastingdienst gaat nog tot 1 april 2024 soepeler om met 1 van de voorwaarden om te komen tot een saneringsakkoord. Ben je ondernemer en lukt het je niet jouw belastingschuld en andere schulden te betalen? Dan kan je misschien een saneringsakkoord sluiten.
Daarmee spreek je met al jouw schuldeisers af dat je maar een deel van je schulden betaalt. 

Lees meer

Nieuw ledenvoordeel: Schrijven voor het brein

Worstel jij ook wel eens met tekst? Na deelname aan de e-learning Schrijven voor het Brein niet meer! Leer snel en moeiteloos hoe je overtuigend schrijft en raak precies de juiste (emotionele) snaar. Ook het gebruik van AI en ChatGPT komt aan bod. Bonus? Profiteer als lid van ZZP Nederland van exclusieve kortingen! Klik snel verder en ontgrendel de kracht van 'Schrijven voor het Brein'.

Bekijk het voordeel

Gratis webinar: Pensioen voor zelfstandigen

Slim pensioen opbouwen mét belastingvoordeel? In een interactief en kosteloos webinar, georganiseerd door onze partner Brand New Day, krijg je praktische tips en handvatten om aan de slag te gaan om vermogen op te bouwen voor je oude dag. De webinar wordt gehouden op 12 september vanaf 20 uur.

Inschrijven voor de webinar

Algemene voorwaarden geüpdatet binnen documentengenerator

Het is belangrijk om jouw algemene voorwaarden up-to-date te houden. Plus en Premium abonnees kunnen gebruik maken van de juridische documenten generator. Hiermee creëer je in een handomdraai juridische documenten. Het is verstandig om jouw algemene voorwaarden actueel te houden. De laatste versie van de algemene voorwaarden van de documentengenerator is onder andere nog begrijpelijker gemaakt en de laatste wetswijzigingen zijn hierin verwerkt. Ook wanneer je niet gebruikmaakt van onze documenten generator raden we je aan je documenten regelmatig te updaten.

Lees meer over de documentengenerator

Wist je dat...? 

  • De kosten van een ZZP Nederland lidmaatschap 100% zakelijk aftrekbaar zijn?
  • Op 18 september de volgende STAP-ronde opengaat? Het is dan weer mogelijk om een subsidie van € 1000,- aan te vragen (mocht je nog niet hebben aangevraagd).

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@zzpnederland.nl @zzpnederland.nl
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2023 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven