|
|
| | | GFF: "Meer ambitie nodig om paling te redden" | | Er is meer ambitie nodig om de Europese paling te redden. De Europese regelgeving is nog niet effectief genoeg en de implementatie in de EU-lidstaten moet worden verbeterd. Dat zegt de Good Fish Foundation (GFF) naar aanleiding van de evaluatie van de Europese Aalverordening. | | |
|
---|
| |
|
|
| In memoriam Petra Hermans-Taekema | | Met groot verdriet laten wij weten dat onze geliefde collega en redactiecoördinator van Vlees+ en Vismagazine Petra Hermans-Taekema zondag 16 februari is overleden. We gaan Petra missen, haar bevlogenheid en haar deskundigheid, haar harde werken, haar mooie artikelen en enthousiaste verhalen over de branches waar ze dol op was. | | |
|
---|
|
|
|
| | | Leerlingen experimenteren met visrecepten | | Premium De bekendste boot op Urk is het schoolschip ROC De Friese Poort. Daar startte Jan van den Berg – op verzoek van de wethouder – zo’n zes jaar geleden een visopleiding. Die wordt door leerlingen, bedrijven en zelfs de onderwijsinspectie bijzonder gewaardeerd. | | |
| | | Beet by Peet ambassadeur van Noordzeevis | | De Haagse viskiosk Beet by Peet heeft de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen gekregen vanwege het aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis. Eigenaar Peter van der Meulen kreeg de oorkonde van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| Plasticbesparend verpakken op nieuwe of gebruikte machines | | Met slimme innovatieve ontwikkelingen biedt MULTIVAC haar klanten de mogelijkheid om folieverbruik te reduceren op zowel nieuwe als gebruikte machines. Daarnaast werkt MULTIVAC nauw samen met gerenommeerde toeleveranciers in de ontwikkeling van plasticbesparende verpakkingsoplossingen. | | |
|
---|
|
|
|
|
| | | Kabeljauw Verrassingspakketje | | Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals dit recept voor het Kabeljauw Verrassingspakketje. | | |
|
---|
| |
|
|
| | | Vissers sluiten zich aan bij boerenprotest | | Niet alleen de boeren, maar ook de vissers protesteerden 19 februari in Den Haag. "Vissers komen ernstig in de knel door de industrialisatie op zee met 22.500 windmolens en natuurorganisaties die daarbovenop met zeereservaten natuurcompensatie afdwingen", zegt EMK. | | |
| | | Ecuador keurt Nationaal Tonijnplan goed | | Het Ministerie van Productie, Export, Investeringen en Visserij van Ecuador is akkoord met het Nationale Tonijn-actieplan (PAN ATUN). Hierin staan doelstellingen en strategieën voor het behoud en de certificering van de duurzaamheid van de industriële tonijnvisserij. | | |
|
---|
| |
|
|
|
|
|
|
| De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur | | Wat betekent ‘de smaak van Amsterdam?’ Ruim een halve eeuw geleden dacht dagblad De Tijd deze vraag te kunnen beantwoorden: ‘Hartig en zoet, gepekeld of zachtzuur’. Het typische Amsterdamse broodje bevestigde deze aanname. Belegd met kroket, warm vlees of halfom, kwam deze lekkernij vooral uit lunchrooms, broodjeswinkels, automatieken en de FEBO. De Amsterdamse eetcultuur bestaat echter uit meer soorten voedsel. | | |
|
---|
|
|
|
|
| Vismagazine 1 - 2020 | | Het thema van Vismagazine 1-2020 is Witvis/ Apparatuur. Met onder andere: Duo-interview met Marian Lemsom, directeur KNS, en Adriaan van Moort, voorzitter VNV. Schelpdierenconferentie Ambulante vishandel Van den Berg Microalgen als eiwitbron Hoe bereik je de millenial? Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af! | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
| Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief Afmelden voor deze nieuwsbrief | |
|
|
|